Čtení notového zápisu
Čtení notového zápisu
Zdravím všechny,
rád bych se Vás zeptal jestli někdo nevíte o výukovém programu, který by dobře vysvětlil čtení not. Umím prečíst pouze jen základní věci, ale u složitějšího zápisu sem docela mimo. Nejlépe kdyby ten program uměl ukázat notový zápis a k tomu přehrát midi ukázku. Narazil sem na program ScoreTrainer, ale ten mi připadá jako by byl určen pro nějaké testy či co. Nevím... Pak ještě program jménem Sibelius. Ten už je zajímavější. NO... pokud někdo víte o jíném softwaru, rád dám na vaše rady. Předem díky.
rád bych se Vás zeptal jestli někdo nevíte o výukovém programu, který by dobře vysvětlil čtení not. Umím prečíst pouze jen základní věci, ale u složitějšího zápisu sem docela mimo. Nejlépe kdyby ten program uměl ukázat notový zápis a k tomu přehrát midi ukázku. Narazil sem na program ScoreTrainer, ale ten mi připadá jako by byl určen pro nějaké testy či co. Nevím... Pak ještě program jménem Sibelius. Ten už je zajímavější. NO... pokud někdo víte o jíném softwaru, rád dám na vaše rady. Předem díky.
Sorry, ale moc nechapu, co muze byt v notovem zapisu slozite a nepochopitelne. Me to prijde jako velmi trivialni, pokud si samozrejme nastudujes nejake zaklady z knizky. V hudebninach urcite nejakou o notach najdes.
Kdyz tak vysvetli vic v cem presne mas problem.
Mas nejaky sekvencer (Cubase, Logic, Sonar,...)? V jeho notatoru si muzes otevrit libovolny midi soubor (kterych jsou na webu ke stazeni tuny) a poustet si ho. Uvidis aktualne hrane noty v partiture a zaroven to uslysis z beden.
Kdyz tak vysvetli vic v cem presne mas problem.
Mas nejaky sekvencer (Cubase, Logic, Sonar,...)? V jeho notatoru si muzes otevrit libovolny midi soubor (kterych jsou na webu ke stazeni tuny) a poustet si ho. Uvidis aktualne hrane noty v partiture a zaroven to uslysis z beden.
já doporučuju vyzkoušet anvil studio. jednoduchý program na notaci midi, mě docela chytnul http://www.stahuj.centrum.cz/multimedia ... 2005.05.03
Já si teď v knihovně půjčil knížku s názvem "Všeobecná hudební nauka - Věra Grigová" abych si něco doplnil a je to docela dobré, je tam úplně všechno. Právě třeba ty různé značky jsou tam uceleně shrnuté. No, jen je to pojato absolutně jako učebnice pro konzervatoře, takže poněkud nudné.
Jinak, Sibelius je skvělej a pokud vim, tak noty co se tam napíšou, umí přímo přehrávat přes midi, takže nevim co chtít víc.
Jinak, Sibelius je skvělej a pokud vim, tak noty co se tam napíšou, umí přímo přehrávat přes midi, takže nevim co chtít víc.
jo to se bude hodit jasne a taky treba zaklady harmonie....jenze jak rikam programy jsou dost na nic. Lepsi je knizka (no knizka, spis prvnich 5 stran nake knizky). U techhle veci jde o nabiflovani, to je cele.......dalsi vec - znacky muzou byt taky nekdy docela spesl a ne kazdy program nebo knizka je obsahuji. Proto rikam: nahod to sem. Ezone gremium se vyjadri a ulehci ti praci