http://i-press.cz/klavirista-viklicky-c ... -se-bouri/
Viklický chce zrušit tón "H"
Re: Viklický chce zrušit tón "H"
Ze je to uplne jedno 
nooo... verim ze vacsine ludi na tomto fore by bolo jedno aj keby zrusili noty uplne 
Hej...je to fakt "vypukly" problem.....hlavne vtedy ked sa z not nehra, len sa o nich rozprava....
Myslím že by to zjednodušilo spoustu věcí ... Zmatky mezi B a H jsou dost velké (např. v popisu hudebních nástrojů, stupnicích atd.).
Udělal bych to hned po sjednocení poloh Y a Z na klávesnici - to je ta nejabsurdnější anomalie, je jedno jak to bude, ale mělo by to být už konečně všude stejně !
Udělal bych to hned po sjednocení poloh Y a Z na klávesnici - to je ta nejabsurdnější anomalie, je jedno jak to bude, ale mělo by to být už konečně všude stejně !
suhlasim, zjednotenie by bolo fajn, ale preco by sa "starucka matka Europa" mala prisposobovat USA ???
jaaaaaaj ?! vlastne kvoli prachom
jaaaaaaj ?! vlastne kvoli prachom
čéče .. vydel si dakedy fancuzku klavesnicu ?Ivo píše: Udělal bych to hned po sjednocení poloh Y a Z na klávesnici - to je ta nejabsurdnější anomalie, je jedno jak to bude, ale mělo by to být už konečně všude stejně !

truchu kontroverzny bulvarny nazov - ako keby chcel uplne zrusit ton v stupnici
)) ale ved on len chcce aby sa zmenilo nazvoslovie - namiesto 'H' sa to volalo 'B' .. to sa mi zda uplne v poriadku, ja som ten ton odjakziva volal 'B', vsetky SW ho volaju 'B' .. podporujem ho, 'H' sa mi nepaci 
problem je len v tom ze v Europe uz "B" (Hes) davno mame 
mozno by sa stacilo naucit (lepsie) po Anglicky
mozno by sa stacilo naucit (lepsie) po Anglicky
S tím Viklickým je to nejspíš hoax. Už se to řešilo na Facebooku.
ale vážne...
nemám problém s americkým názvoslovím pri písaných notách atd., ale napríklad pri jamke keď jeden určuje harmóniu tak oznamovať dvojslabičné tóny je nachuja... ( konkrétne "Bébé), kým povieš druhú slabiku, ostatní už hrajú v H...
nemám problém s americkým názvoslovím pri písaných notách atd., ale napríklad pri jamke keď jeden určuje harmóniu tak oznamovať dvojslabičné tóny je nachuja... ( konkrétne "Bébé), kým povieš druhú slabiku, ostatní už hrajú v H...
tohle je nejlepší na celém článku. čechopaskvilní angličtina ve své fonetické podobě“ejč viz bí“