2 midi controllery na jednom pc

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
charonme
Příspěvky: 1144
Registrován: 01 říj 2008 09:26

Re: 2 midi controllery na jednom pc

Příspěvek od charonme » 19 srp 2013 21:09

to som napisal nazureny potom ako som vyskusal par veci ktore som cakal ze pojdu ale nesli

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: 2 midi controllery na jednom pc

Příspěvek od MDudas » 19 srp 2013 21:40

jusuf píše:Ale Pytkin písal o tom, že zariadenia nezvyknú spájať vlastné dáta a MIDI IN do konektora THRU . Keď je niekde len IN a OUT, tak je "Soft thru" a aj mix vlastných dát bežný...
Zazracne slovicko "soft" a obchadzanie normy... opravte ma, ak sa mylim. :|
Povodne definovane MIDI Thru je iba "repeater" - chyti signal MIDI In, zosilni ho a posle dalej bez zmeny s minimalnym oneskorenim... Na MIDI Out maju byt cisto data daneho zariadenia.
MIDI Merge vyzaduje, ze procesor (prijimac) ma "rozum"- v datach sa hrabe a zlucuje ich so svojimi inteligentne, podla algoritmu (aby sa neporusil timing, Sysexy, ...). Na zluceny vysledok sa ma pouzit konektor Thru!
Alebo je to niekde definovane inak ?

Cize nerozumiem, co chceli povedat tym "soft". Ved to je funkcia MIDI Merge, a nie MIDI Thru. Vie mi to niekto vysvetlit ?
(inak - fajn, ze to existuje - cize neprotestujem, len sa cudujem :wink: )

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: 2 midi controllery na jednom pc

Příspěvek od pavlii » 19 srp 2013 22:18

Předpokládám, že se to jmenuje takhle přesně podle tebou popsaného důvodu: není to nativní THRU, ale prováděné MERGE - a je to dělané v interním SW daného zařízení.

Svým způsobem v tom obcházení normy nevidím; je to prostě SW nadstavba pro zařízení, kde (z nějakého důvodu) výrobce neudělal kompletní MIDI trojici konektorů, ale přitom hodlal zachovat funkcionalitu THRU (pokud si uživatel přeje).

Ale předesílám, že jsem MIDI normu dopodrobna nestudoval a svým způsobem to může narušit MIDI okruh (zacyklení dat), pokud by bylo více přístrojů s touto možností a uživatel by si nedal bacha na to, co má kde nastaveno. Nicméně i tak bych to až takhle nehrotil.... 8)

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: 2 midi controllery na jednom pc

Příspěvek od Pytkin » 20 srp 2013 10:54

pavlii píše:
Pytkin píše:charonme : uha .. ja naopak nepoznam ziadne zariadenie , ktore by to THRU mergovalo IN a OUT :)
Nedám ti konkrétní příklad, ale určo jsem se občas s něčím setkal...obvykle zařízení, co mají jen IN a OUT konektory, tak to "merge" umějí - bývá to nabízeno i pod názvem "soft THRU"; pak je v MIDI OUT vlastně OUT+THRU.

P.
no casto ked su len 2 patkoliky , tak ten druhy je prepinatelny OUT a THRU .. ale malo kedy sa do outu merguje IN .. ked teda hovorime o nastrojoch .. samozrejme uplne ine je pri sekvenceroch .. tam je to prakticky nepisane pravidlo , ze IN sa merguje do OUTu .. co ma samozrejme logiku , lebo clovek potrebuje pocut, co hraje ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: 2 midi controllery na jednom pc

Příspěvek od Pytkin » 20 srp 2013 11:00

MDudas píše: Povodne definovane MIDI Thru je iba "repeater" - chyti signal MIDI In, zosilni ho a posle dalej bez zmeny s minimalnym oneskorenim...
THRU je presna kopia IN .. data sa nijak nezosiluju .. a vseobecne sa pise , ze za 4tym thru je uz pocut oneskorenie .. a ked tam nad tym rozmyslam , tak vlastne ani neviem preco .. ci optoclen je pomaly .. hradla sa vacsinou davaju LS , cize rychle , cize tam problem nemoze byt .. asi ten optoclen na vstupe je pomaly ..

Obrázek

peterslaby
Příspěvky: 67
Registrován: 10 říj 2012 15:03

Re: 2 midi controllery na jednom pc

Příspěvek od peterslaby » 21 srp 2013 20:14

dakujem ludstvo midi controller mam na usb m-audio oxygen8v2 .....druhy chcem kupit tak za mesiac.. a soft mam protools m-powered 8.0 ..este by ma zaujimalo preco na midi controllery funguje vsetko..teda klavesy aj pith kolecko az na tlacitka ako play,rec, rew,atd...to by mi fajn pomohlo keby fungovali menej prace s klavesnicou a mysou...mam aj driver nainstalovany ale tych par tlacidiel nejde skoda

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: 2 midi controllery na jednom pc

Příspěvek od MDudas » 22 srp 2013 17:46

lebo to nie su controlery, ale tzv MMC prikazy...
musis niekde v nastaveniach softwaru hladat MMC (Midi Machine Control) alebo Remote Control a zapnut to...

Uživatelský avatar
303
Příspěvky: 217
Registrován: 20 led 2010 18:16

Re: 2 midi controllery na jednom pc

Příspěvek od 303 » 22 srp 2013 18:56

ahoj...já měl treba na Reason 5 napichnutý dve midi klaviatury ( usb) a normalne to fachalo....z jedný sem vybouchaval bici na pady a kamoš hral z druhý piana ( meli sme axiom 48 a 69) myslim , že ani z mapovaním nebyl problém...ale jak to funguje u jinych softwaru nevim..nemam oskoušeno

Odpovědět