Alesis Micron

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
eGen

Příspěvek od eGen »

Zajimave ze v testech pisi prave ze ma uplne paradni bass. A to v testech z odbornych casopisu.
http://www.amazona.de/index.php?page=26 ... icle_id=85

A tady trochu neodborne:
http://www.sonicstate.com/synth_reviews ... 04&print=1

bassline

...

Příspěvek od bassline »

eGen:

noooooo vidis, ti uzivatelia Micron celkom vychvaluju :P ...'sweet and dirty sounds' , dokonca niekto tam pisal ze ' bass in this thing is orgasmic! '...tak uz som si myslel ze mam nejaky problem z usami :)

eGen

Příspěvek od eGen »

bassline: Nemas. ION/MICRON jsou super synthy. Neni co resit.... tedy je .. cena ... MICRON tak do 10.000,- jety je gut.
Ale zachvili stejne zalozime forum "Digitalni synth uz nema smysl."
Je jenom otazka casu, kdy se nativni synthy dostanou na uroven HW DSP kolegu a pak na tom budeme stejne jako Ecson s digitalnima pultama. Pred peti lety taky nikdo neocekaval ze soft do PC dosahne urovne potrebne k michani na profesionalni urovni.

Clovek si musi rict, jestli se mu investice do HW vubec vyplati. Prinese-li to kyzeny efekt.

bassline

...

Příspěvek od bassline »

eGen: no ten cas asi pride zrejme...ale v sucastnosti to este nie je stale ono...aj ked niektore sw veci zacinaju tym DSPckam uz nebezpecne sliapat na nohy...

bassline

Příspěvek od bassline »

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

No jasně recenzí vychvalujících kdeco v tzv. odborných časopisech už jsem četl asi milión. Věřím jim hlavně v případě, kdy mi vedle na banneru problikává reklama Alesis :)

Zkoušel jsem Ion a musím se podepsat pod to co tu napsal Bodyia. Micron je takovej "Pigi čaj" z Ionu a zvukově je to stejné, tudíž otravné. Basa mě nijak nedostala (navíc to dělá zvukovou kouli takže se to stejně bude muset ořezat na EQ) a nádherné filtry jsou normální byť relativně kultivované digitální sterilní filtry bez ksichtu, v kombinaci s tím plechovým zvukem oscilátorů nuda.

Ale když se Vám to líbí tak si to kupte. Však si vzpomenete za rok až to budete prodávat za polovinu ...
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

Jo a spis bych zalozil forum VA synth uz nema smysl ;)

bassline

Příspěvek od bassline »

a.tom.x píše:No jasně recenzí vychvalujících kdeco v tzv. odborných časopisech už jsem četl asi milión. Věřím jim hlavně v případě, kdy mi vedle na banneru problikává reklama Alesis :)
Ale tam su nezavisle komentare uzivatelov, ziadna reklama na alesis...

bassline

Příspěvek od bassline »

a.tom.x píše:Basa mě nijak nedostala (navíc to dělá zvukovou kouli takže se to stejně bude muset ořezat na EQ) ...
Hmmm tak potom preco vsetci tak pozaduju poriadne bassy z HW ked to potom aj tak orezes? To si potom mozes urobit rovno bassy na SW a nebudes musiet orezavat nic :)

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

V tom amazona.de na který se já koukám na mě bliká reklama Alesis Fusion, ale to je jedno ... pořád je to jeden z lepších serverů.

ad "vsetci pozaduju poriadne bassy z HW" - Nejsem si vědom, že bych tu někdy něco podobného řekl. To že VSTi nehrajou na tom trvám, ale že i řada HW je k ničemu je krutá realita.

Doporučuji poslech Studio Electronics SE1x, Moog Voyager, Waldorf Pulse, Korg MS20, ARP Odyssey, SCI ProOne nebo i třeba Roland Juno60, SH101 pro představu o tom co je basa.

bassline

Příspěvek od bassline »

ja myslim sonic state stranku....tu druhu linku co dal eGen

eGen

Příspěvek od eGen »

nerikej mi cyril ... fakt ! :)
a.tom.x : Bohuzel papirove testy ti nenalinkuji. Ale ikdyz jsou na amazona.de reklamni bannery, tak bych to nepovazoval za podplaceny server.
Ja testum ze svojich zdroju verim. Zatim nikdy nezklamaly. Muzikus ale nectu ....

eGen

Příspěvek od eGen »

eGen

Příspěvek od eGen »

MonkeyFighter

Příspěvek od MonkeyFighter »

De o to co chces,nord lead zase urcite neni univerzální jak pisete tady o tom ionu,ale bassy a leady z toho lezou fakt pekny...Stejne si ale myslim ze universalni synth je nesmysl, nejde cpat do jednoho tracku vsechny zvuky z jednoho synthu,radsi bych pouzival norcka + naky vstz a casem trebas neco dokoupil
(to byla reakce k tomu NL2 sem ted koukal ze mezitim uz par stranek pribylo.)
Naposledy upravil(a) MonkeyFighter dne 01 lis 2006 16:44, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět