tesat do kamene! radeji bandu malych unikatku, nez jeden monstersynth.MonkeyFighter píše:De o to co chces,nord lead zase urcite neni univerzální jak pisete tady o tom ionu,ale bassy a leady z toho lezou fakt pekny...Stejne si ale myslim ze universalni synth je nesmysl, nejde cpat do jednoho tracku vsechny zvuky z jednoho synthu,radsi bych pouzival norcka + naky vstz a casem trebas neco dokoupil
Alesis Micron
Já už od jisté doby testy čtu jenom jako přehled parametrů. O zvuku si dělám představu sám. Ion/Micron mě nepřesvědčil stejně jako řada dalších VA. Netvrdím, že na něm nejde nakroutit zajímavý zvuk. S tím množstvím parametrů to samozřejmě jde, ale celkově je to po tom co jsem v životě už slyšel, zkoušel nebo měl doma, pro mě neinspirativní průměrný nástroj s průměrným zvukem.
NL mi přijde jako solidní záležitost, takovej "pracant" a při dnešních second-hand cenách bych se nerozmýšlel ani vteřinu, byť to nebude univerzální řešení (které mimochodem v jedné krabici fakt neexistuje).
Synťáky jsou něco jako auta, 30 min po tom co je koupíš mají o 1/3 nižší cenu tak proč kupovat něco levnýho novýho, když mám obrovskej výběr na trhu ojetin za podobné ceny. Takže za cenu nového Hyundaie ojete BMW. A ten Hyundai mimochodem taky jezdi, ma klimatizaci, atd.
NL mi přijde jako solidní záležitost, takovej "pracant" a při dnešních second-hand cenách bych se nerozmýšlel ani vteřinu, byť to nebude univerzální řešení (které mimochodem v jedné krabici fakt neexistuje).
Synťáky jsou něco jako auta, 30 min po tom co je koupíš mají o 1/3 nižší cenu tak proč kupovat něco levnýho novýho, když mám obrovskej výběr na trhu ojetin za podobné ceny. Takže za cenu nového Hyundaie ojete BMW. A ten Hyundai mimochodem taky jezdi, ma klimatizaci, atd.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com
http://www.aos-pro.com
..u synťáků o to jednodušší, že se tolik neopotřebovávají (auto si koupím radeji nové)a.tom.x píše:Synťáky jsou něco jako auta, 30 min po tom co je koupíš mají o 1/3 nižší cenu tak proč kupovat něco levnýho novýho, když mám obrovskej výběr na trhu ojetin za podobné ceny. Takže za cenu nového Hyundaie ojete BMW. A ten Hyundai mimochodem taky jezdi, ma klimatizaci, atd.

Tady je spousta teoretiků. Přitom je docela jednoduchý si nástroje vyzkoušet, Ion etc jsou masovky, které jsou k dostání na každým rohu a dokonce i v ČR.
Mně by se moc líbilo moct si koupit nějaký nový VA, který bude stát rozumný peníze, nebudu se muset obávat nějaké závady a težce ho shánět mezi sběrateli nabo na ebay, nebude ošoupanej a bude hrát tak, že to bude zajímavý. Bohužel to, co jsem mohl vyzkoušet, nebo chvilku vlastnil (Ion, NL3, VirusC, OB12, microQ, SuperNovaII, REdStar, SH201, DrumStation a určitě jsem na něco zapomněl) byla nuda, neispiritavní, nezajímavé. Jediná výjimka je Oasys, ale ten zatím cenou patří do říše snů. Na NL3 jsem se třeba moc těšil, recenze a řeči tady na fóru byly velmi pozitivní, moc dobře se to ovládalo, ale po hodině jsem ho vypnul, protože mě nebavil, nebyla tam ta rafinovanost a živost. Nevím proč to je, ale třeba i stará levňoučká DX7 hraje mnohem víc jako Hudební Nástroj, což o nástrojích z první půlky 80. let a dřív platí skoro obecně.
Takže asi tak. Netroufal bych si hodnotit něco, co jsem slyšel jenom z dem na internetu nebo si přečetl od uživatelů, že je to super (kdo se přízná k tomu, že koupil blbost?). Zase je jasný, že každý má jiný nároky a určitý druh druh hudby potřebuje přesně ten stylovej SuperSaw...
' na chvilku vlastnil ' , ' mohl vyzkouset ', to je to iste ako ked ty hovoris ze z dem nemozem mat ani predstavu ako ten synth hraje...potencial syntaku neobjavis za chvilku ani ked ho len skusas...kazdy synth je v niecom dobry, urcite sa v kazdom najdu specificke prvky v ktorych vynika...ked nedokazes ale v syntaku najst ziadnu oblast zvukov alebo nejake typicke zvuky v ktorych je dobry a ktore sa daju vyuzit, neznamena to automaticky ze to nedokaze a ze je to nuda a na zahodenie...bodyia píše:Bohužel to, co jsem mohl vyzkoušet, nebo chvilku vlastnil (Ion, NL3, VirusC, OB12, microQ, SuperNovaII, REdStar, SH201, DrumStation a určitě jsem na něco zapomněl) byla nuda, neispiritavní, nezajímavé.
Ted se musim NL3 trochu zastat a popsal bych to tak, ze ten synt chce cas. Po prvnich par hodinach to bylo i pro me zklamani. Pak jsem do nej natahal Vengeance soundset, ktery se toci jako obvykle kolem trance, ale hlavne dalsi fakt zajimavy presety ruzne z netu plus neco jsem taky nakroutil sam. Vcera po delsim case v ramci relaxace opet zkousim NL3 a prekvapilo me to, jak je to prurazny a fakt muzu rict, ze dokaze to same co NL2 plus dalsi typy zvuku............vim, ze hodne lidi o ni uvazuje, spekuluje a stejne tak hodne lidi netusi jak to vlastne hraje.......hned jak to bude mozne, udelam si cas a pastnu sem par ukazek tech nej zvuku. Podle me ten synt kvalitne pokryje siroke spektrum zvuku, podobne jako Virus, ale je prijemnejsi, pruraznejsi............samozrejme dnb/breakbeat basy jako microkorg to nedokaze...bodyia píše:. Na NL3 jsem se třeba moc těšil, recenze a řeči tady na fóru byly velmi pozitivní, moc dobře se to ovládalo, ale po hodině jsem ho vypnul, protože mě nebavil, nebyla tam ta rafinovanost a živost. Nevím proč to je, ale třeba i stará levňoučká DX7 hraje mnohem víc jako Hudební Nástroj, což o nástrojích z první půlky 80. let a dřív platí skoro obecně.
Jinak jestli chcese vyzkouset zajimave DSP synth, tak je to YAMAHA FS1R. Koupil jsem ji ve vyprodejove fazi, na svete jich moc nebeha. Uspech na trhu s tim YAMAHA nemela. Kdyz se zactu do manualu, tak to mam chut vyhodit. Manula typu "Kdyz zmacknete MENU, objevi se MENU." ... a tak. Bez zkusenosti s ostatniumy synthy a hlavne FM je clovek ztracen. Ale pak to zapnu a prodat to zase nechci.
na midi.cz niekto predaval ION za 14000 CK a Micron za 12000CK ... aj na bazar.muziker.sk je inzerat na micron, volal som chlapikovi a chce za to 16500 slovenskych korun co mi pride dost vela.. to si radsej dolozim par korun a kupim virusB 
skoda ze to alesis nerobi aj ako desktop alebo rack..
a zvukovo mi naozaj pride zaujimavejsi ten evolver.. hm ten Evolver desktop je fajn, na ebay.com ho maju v jedenj aukcii za 200$ zatial
aj ked "buy now" bid je $499 ... no za 200-300 dolacov je to hodne vyhodna kupa...

skoda ze to alesis nerobi aj ako desktop alebo rack..
a zvukovo mi naozaj pride zaujimavejsi ten evolver.. hm ten Evolver desktop je fajn, na ebay.com ho maju v jedenj aukcii za 200$ zatial

ion
Zvuky z Ionu sa mi pacia. A ma to par features ktore Virus nema(rozne mody fm a sync, typy filtrov)...inak Virus Bcko nema osc sync? to sa uz potom ten virus B neoplati, pre mna je toto dost dolezite...
...hod sem tie zaujimave zvuky z evolveru co si pocul
Re: ion
Ale jo. OSC SYNC ma kazdy virus ...bassline píše:Zvuky z Ionu sa mi pacia. A ma to par features ktore Virus nema(rozne mody fm a sync, typy filtrov)...inak Virus Bcko nema osc sync? to sa uz potom ten virus B neoplati, pre mna je toto dost dolezite...