Arturia MiniBrute

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Uživatelský avatar
Tom Šen
Příspěvky: 265
Registrován: 14 dub 2004 10:13

Re: Arturia MiniBrute

Příspěvek od Tom Šen » 26 dub 2013 13:38

tak jsem měl dneska konečně minibrute v ruce, nebo spíš v prstech...měl jsem pocit, že je to taková šelma, kterou je třeba trochu krotit :D myslím v tom dobrém slova smyslu.

longsleeper
Příspěvky: 542
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: Arturia MiniBrute

Příspěvek od longsleeper » 04 říj 2013 14:16

Děje se mi s Minibrute věc kterou uplně nechápu. Když točím s knobem "Amp" v sekci LFO do jakékoli polohy mimo 0, tak se dostaví tremolo efekt.. to je mi jasný...Ale proč ta nota i s tremolem hraje dál i po uvolnění klávesy, přesto že release mám na nule už mi jasný není. Mám něco špatně nastavený ? Přikládám foto s aktuálním nastavením.
Obrázek

charonme
Příspěvky: 1145
Registrován: 01 říj 2008 09:26

Re: Arturia MiniBrute

Příspěvek od charonme » 04 říj 2013 16:59

nejak nechapem co sa ti tam deje. Co tym myslis ze "hraje dalej"? ako keby si drzal sustain pedal? donekonecna znie?
a ked das amp lfo na 0 tak uz neznie ten sustain?

longsleeper
Příspěvky: 542
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: Arturia MiniBrute

Příspěvek od longsleeper » 04 říj 2013 17:11

...jo, když pustím klávesu tak dál (minutu,dál sem neposlouchal) hraje tón modulovanej lfo-čkem (mění hlasitost), přestane až když dám amp zpět na nulu....chová se jako bych měl vytažený release na amplification envelope, přesto že nemám. Když je amp na nule, tak tón přestane hrát okamžitě po puštění klávesy

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: Arturia MiniBrute

Příspěvek od hubert » 04 říj 2013 17:16

JO tiez som sa nad tym pozastavoval pri prvom minibrute...:)

longsleeper
Příspěvky: 542
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: Arturia MiniBrute

Příspěvek od longsleeper » 04 říj 2013 17:22

aha...takže to není závada... nechapu proč to takhle vymysleli...každopadně dik, už jsem myslel že ho budu vracet


longsleeper
Příspěvky: 542
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: Arturia MiniBrute

Příspěvek od longsleeper » 04 říj 2013 17:43

Diky za link... nepochopitelné, vždyť toho samého efektu bych dosáhl s vytaženým releasem na 100 procent... no ale provaz kvůli tomu hledat nebudu :)

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Re: Arturia MiniBrute

Příspěvek od bodyia » 04 říj 2013 22:31

VCA ti řídí nějaký vstupní napětí. U MB je to buď obálka, která reaguje na trig (klaviatura, midi) nebo napětí z LFO. Tudíž když přidáš v modulační sekci napětí na VCA, bude puštěný pořád, bez ohledu na trig... to dává naprosto smysl.

longsleeper
Příspěvky: 542
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: Arturia MiniBrute

Příspěvek od longsleeper » 05 říj 2013 12:28

Aha...dobře...ale jak teda zahrát krátkou notu s tremolo efektem ? Je tohle standartní věc u všech synthů nebo je to specifická věc pro MB ? Já do tedˇ využíval hlavně presety u vst-ček (to je kromě ceny taky i důvod proč jsem MB bez presetů koupil.. abych se donutil být trochu kreativní :) ).. takže je to pro mně pole neorané

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Re: Arturia MiniBrute

Příspěvek od bodyia » 05 říj 2013 13:12

No v analogovém světě bys k tomu potřeboval VCAčka dvě, první bude ovládat LFO a druhý obálka. Takže se obávám, že na MB to nepůjde...

longsleeper
Příspěvky: 542
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: Arturia MiniBrute

Příspěvek od longsleeper » 05 říj 2013 16:57

Ok,dik. Jeste bych se rad zeptal...nekde na gs jsem cetl neco o nejakym sequenceru/sw pro arppeggiator...existuje neco takovyho nebo to byl nonsens ?

charonme
Příspěvky: 1145
Registrován: 01 říj 2008 09:26

Re: Arturia MiniBrute

Příspěvek od charonme » 05 říj 2013 20:31

samozrejme tato moja otazka je uplne zbytocna, tak ale sa divim ze preco to spravili tak ze vca z lfo sa pripocitava k vca z obalky a nie odpocitava, respektive preco sa k tomu lfo vca nepripocitava zaporny offset tak aby vysledna hodnota nikdy neprekrocila obalku

to s tym sekvencerom myslis ako? ma to nejaku suvislost s minibrute?

longsleeper
Příspěvky: 542
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: Arturia MiniBrute

Příspěvek od longsleeper » 05 říj 2013 20:51

Už je to dýl co sem někde četl že je nějakej soft pro programování arpegiatoru u MB... já myslel že to je součástí toho softíku Minibrute connection, ale není. Ale možná si to pletu s jiným synťákem

charonme
Příspěvky: 1145
Registrován: 01 říj 2008 09:26

Re: Arturia MiniBrute

Příspěvek od charonme » 05 říj 2013 21:03

aha ty chces zadat tie noty inak ako postupnym zadanim not z klavesov alebo cez midi (napr. cez pocitac)?

Odpovědět