CASIO - CZ * VZ * FZ

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 13 led 2006 11:27

Jo a nemá to SCSI (měla až FZ-20M)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
kru
Příspěvky: 242
Registrován: 20 kvě 2003 08:50

Příspěvek od kru » 13 led 2006 14:00

Podsviceni si muze kazdej vymenit sam, koupil sem si tu folii v Conradovi, stala myslim 300,- nebo 240,- (uz si nevzpominam - btw - nektery firmy prodavaji folie jakoze primo na dany typ syntaku, ale neni problem si ji vystrihnout z vetsi folie a usetrit klidne 3-5x nasobek ceny.) a zabralo me to asi 20-30 minut (to proto ze sem to delal fakt opatrne, mel sem o Casio strach ;). Jedinej problem byl, ze sem na poprve dal folii naopak (vrstvy matou vzhledem), ale nebyl zadnej problem ji otocit.

Pokud ma nekdo problem s folii, tak mu radim, at do te vymeny de, ale at to klidne udela sam.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 13 led 2006 15:12

kazdej neni elektrotechnik :)

btw. potreboval bych vymenit podsviceni displeje Kurzweil K2000 - je to takovy vyblity a spatne se na to kouka. Mnohem lepsi je to co ma K2500.

T.

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 13 led 2006 18:18

a.tom.x píše:Hele ja to FZ-1 měl a zase tak dobrý to není. Je to 16bit, zvuk je ale celkem špinavej zajímavě se chová ten digitální filtr s vytaženou resonancí to kreslí.
me se ten zvuk prave libil. Jeto hezky jiny nez moje samplery AKAI a EMU.
Zrovna tak mam moc rad digitalni zvuk sampleru od Rolanda W30, s550, 700 serie. Casio FZ (=Hohner HS) je taky dobry. Ta FZ-20m s SCSI je ovsem nesehnatelna, vyroblo se jch malinko. Ovladani maj CASIA na prt ale zrovna takovy ovladani ma moje VZ-10m ale da se to prezit.

Sampler CASIO RZ-1 ma KRU tak by moh poreferovat :D

.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 14 led 2006 12:54

No u me je to porad jasny na lo-fi samplovani Prophet 2002 a EII. A mozna kdyz nebudu vedet co s penezma tak jeste Mirage DSM. Kazdopadne priorita pro letosni rok je EIII. I kdyz uznavam, ze roland 7xx je zajimavej kvuli tem synth moznostem a editaci s mysi a monitorem.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Pulse Man
Příspěvky: 36
Registrován: 11 led 2006 18:43

Příspěvek od Pulse Man » 14 led 2006 15:19

To:kru
Zdar. Prosimte kde presne si nasel v tom Conradovi tu folii ? Me to taky ceka :cry: Da se to sehnat jeste nekdy jinde?

A.P.
Příspěvky: 62
Registrován: 22 kvě 2003 13:44

Příspěvek od A.P. » 14 led 2006 16:54

Pulse Man: Sice nejsem kru, ale ty folie najdes tady. Skoda, ze jsem to nevedel pred par mesici, kdyz jsem kupoval folii do sve milovane Kawai K5... Mohl jsem docela dost usetrit (cca 1kKc)

Pulse Man
Příspěvky: 36
Registrován: 11 led 2006 18:43

Příspěvek od Pulse Man » 14 led 2006 17:02

to A.P.
Dik moc.

Uživatelský avatar
kru
Příspěvky: 242
Registrován: 20 kvě 2003 08:50

Příspěvek od kru » 16 led 2006 08:30

Pulse Man: to je presne ta folie, koupil jsem modrou, pry sviti nejvic.

Jinak k FZ-1 : nemyslim, ze to ovladani je az takova hruza. Display je na svou dobu hodne velkej, samoze to neni editace jak na PC, ale pracovat se s tim da. Rozhodne lip jak s Rolandem S-10/220.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 16 led 2006 10:40

ja netvrdim ze je ovladani hruza. Smyckovani a upravy samplu jsou OK. Problem je to kresleni vln a aditivni synteza. Na to je ten displej fakt malej a ovladani nemotorny. To by chtelo nejaky svetelny pero nebo neco takoveho.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 17 led 2006 00:22

Tome to jo. Ale nadruhou stranu co s Additivni syntezou na Casiu:)) ? pokud chci poradnou koupim KAWAI K5 nebo K5000 a mam luxus additivni stroj. teda radej starsi K5, v novejsi K5000 se uz nevyzna nikdo ze smrtelniku.

Jinak viz tenhle obrazek - editace samplu v FZ je krasne zobrazena = CASIO neni problem. Samo Display je relativne malej neni to AKAI S6000 ale jak psal Kru na tu dobu je supr velkej! vem si ze samplery jako Ensoniq mely jen segmentovej display, to samy docela jeste soucasna Yamaha A3000 vtom se nehodilo nic delat, clovek byl slepej.

Sampl v display FZ-1 zde na obrazku:

Obrázek

.

a obrazek "A" zde:
http://www.denhaku.com/87/fz1_1.jpg


.

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 17 led 2006 00:32

Obrázek



... a jeste jeden LUXUSNI vobrazek FZ-10m - no neni to krasavec? :D

.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 17 led 2006 22:11

vzdyt jsem rikal, ze smyckovani a upravy samplu jsou OK ! Smyckovalo se mi na tom fakt dobre. Hezky jsou i ty hodne segmentovy obalky. Ale uz bych si to znova asi nekoupil.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Munro
Příspěvky: 124
Registrován: 07 čer 2002 20:54

Příspěvek od Munro » 22 úno 2006 01:17


Uživatelský avatar
qwerty
Příspěvky: 56
Registrován: 02 srp 2007 13:56

Příspěvek od qwerty » 02 srp 2007 14:00

Čaute chlapi,

na kolik by jste odhadli dnešní cenu Casia HT-6000?

Přibližně.....pro každého to má asi jinou cenu.

Díky
http://www.soundcloud.com/q-rty
Mackie Onyx Blackbird, RME Babyface, Mackie HR824, Access Virus TI, Akai APC 40

Odpovědět