CASIO - CZ * VZ * FZ

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 12 led 2006 15:49

jo .. treba priznat ze v tej dobre vedeli dobit design ..

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 12 led 2006 19:33

CASIO CK-10 se zabudovanym AM/FM tunerem. Predstava ze prijdu na podium,<br> vytahnu antenu a zacnu hrat musi odvarit vetsinu synthfreaku :))<br><img src="http://www.miniorgan.com/pic/casio/ck-1 ... "><br><img src="http://www.miniorgan.com/pic/casio/ck-10/e1.jpg">

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 12 led 2006 19:33

Obrázek

Stale premejslim o tomhle sampleru CASIO FZ-10m. Jeto poctivej starej kousek. Ne ze bych samplerú mel malo, ale tenhle je uplne jinej a da se sehnat velice slusny penize..tak uvidime. Samplery toje moje tema. Bez syntaku si zivot predstavt umim ale bez sampleru..to ani ranu:))


.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 12 led 2006 19:36

ECSON WALDES píše:Stale premejslim o tomhle sampleru CASIO FZ-10m. Jeto poctivej starej kousek. Ne ze bych samplerú mel malo, ale tenhle je uplne jinej a da se sehnat velice slusny penize..tak uvidime. Samplery toje moje tema. Bez syntaku si zivot predstavt umim ale bez sampleru..to ani ranu:)) .
ale naco ti to bued pri tych AKAIoch? ved nimi si si nastavil tu najvyssiu latku a teraz ked nieco vysamplujes na tomto tak amen tma :lol:

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 12 led 2006 19:37

snad nejulitlejsi fake casia VL1 s nazvem excel-o-tone<br><img src="http://www.miniorgan.com/pic/unknown/ex ... one/o1.jpg">

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 12 led 2006 19:42

Dano: kazdej sampler je jinej. Moznostma, Zvukem, Charakterem, Ovladanim. Proto chci i stary 8 bit a 12 bit samplery jako EMU EMULATOR IIIR, EMU EMAX SE HD, ENSONIC MIRAGE Rack, SCI Prophet 2002+...

Nez tuctovej subtraktivni syntak..kterej ve svy podstate je od jaky koli firmy dost obdobnej s jinym, tak to radej beru HW sampler s analogovejma filtrama obalkama lfo atd.. to je pak naret (Poslechni treba stary Depeche Mode tam je 70% vsechno velky samplery, krome fantastickejch emulatoru a prophet sampleru hlavne NED Synclavier a Fairlight).

No a tyhle DIGITALNI masiny jsou taky skvely sice uz nemaj analogovy streva ale presto zvuk je nezamenitelnej, konkretne kasio je neprehlednutelny.


.
Naposledy upravil(a) ECSON WALDES dne 12 led 2006 19:45, celkem upraveno 1 x.

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 12 led 2006 19:44

vim ze je to mimo tema ale nemuzu nezminit tento skvost pod nazvem Stylophone, kterej je z roku 1968. <br>klavesnice je plechova a hralo se specialnim perem, ktery melo kovovou spicku a tim se spojil kontakt a "synth zahral :)<br><img src="http://www.miniorgan.com/pic/dubreq/sty ... 1.jpg"><br><

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 12 led 2006 19:47

dnesni nater ukoncim timhle...mazec jako krava :)<br><img src="http://www.miniorgan.com/pic/mbo/piano_watch/o1.jpg">

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 12 led 2006 19:56

Obrázek

licencni sampler FZ-10m od firmy HOHNER - HS-1E
Hohner delal hodne licencnich masin od fi CASIO. Ta silver face tomu slusi


CASIO FZ-1 vs HOHNER HS-1
Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 12 led 2006 20:04

Obrázek

oprava display - proty co maj vybledlej display v masinach jako CASIO FZ-1, FZ-10M, HOHNER HS-1, HS-10M. Umne je to VZ10m -

http://www.midi-rakete.de/ger/ceinbau.htm

.

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 12 led 2006 20:09

LUPO píše:dnesni nater ukoncim timhle...mazec jako krava :)<br><img src="http://www.miniorgan.com/pic/mbo/piano_watch/o1.jpg">
Lupo toto mi nerob... ma az prehlo od smiechu ...BOMBA!

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 12 led 2006 20:52

solarfall: vole nastoupi na podium 3 typci s hodinkama, to musi byt armageddon

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 12 led 2006 21:55

:-) Pánové, to je velká jízda! Super věci, hledání volnejch skulinek na trhu je vynikající. Z mého pohledu No1 jsou Live-performance hodinky a dvojka kaze?ák se syntíkem, no to je prostě paráda.

Když jsem si přečetl o možnosti využít RAM kartu ze starejch diářů Casio, zapátral jsem v paměti a šuplíku a vedle ROM karty s Lotusem ležel RAM typ ES110, kterej měl čtyři nezávislý zóny po 64kB a v podstatě byl následníkem ES100. Radost, že bych mohl kartu ještě využít a získal tak další cenné čtyři banky byla převeliká ... nicméně moje VZ10m se už tak nadšeně netvářila a kartu neschroupala. Tolik pro informaci při prolejzání bazarů a zastaváren:-)

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

hracky

Příspěvek od tankista » 13 led 2006 09:09

Tak tyhle kuriozni hracky me taky dost bavi... Je to lehce OT, ale kdysi jsem mel doma tenhle Roland PMA-5 http://www.harmony-central.com/Synth/Da ... _5-01.html

Obrázek

Dnes lituju, ze jsem se toho zbavil...

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 13 led 2006 11:24

Hele ja to FZ-1 měl a zase tak dobrý to není. Je to 16bit, zvuk je ale celkem špinavej zajímavě se chová ten digitální filtr s vytaženou resonancí to kreslí.

Aditivní vlny jsou na nic - je to statické není to aditivní syntéza v pravém slova smyslu jako je na K5/5000, podobně je kreslení vln těžko využitelná záležitost i když občas se s tím dalo něco úchylnýho provést, problém byl ale ten displej, kterej je přece jenom malej na nějaký větší experimentování se nehodí.

Btw. podsvícení mi tehdy vyměnili v BLA a bylo to drahy jako prase.

Odpovědět