Toz abych vsechny nasral, ja CZ-1 poridil za 3000,- od plesare kterej z toho furt nemoh dostat ten klavir, navic pote jsem svoji predchazejici CZ-5000 prodal za 6000,-
A ma tu nekdo sampler FZ-1 * FZ-10m / FZ-20m ?
Co se pamatuju FZ-1 ma KRU. Zajimalo by mne jak zni uzivatelsky vlny ktery si clovek muze kreslit a taky jak zni casio filtr.
na zvuk tech kreslenych vln si zrovna ted moc nevzpominam, ale vecer to vyzkousim a dam vedet. je to vlastne wave-table synteza, s tim, ze kazdy ten vzorek ma 96 segmentu (coz neni zas tak moc, takze ty zvuky asi budou trosku aliasovany. ale jistej si nejsem).
Kazdopadne filtr, ten mam moc rad. Je to digitalni filtr (i kdyz se obcas nekde doctu, ze digitalne rizeny analagovy, takze sam nevim, jak to je spravne), nema samooscilaci, pokud si vzpominam, ale zato ma dobre distorsionovej zvuk. vsechno tak krasne nakrapne, je s nim radost pracovat. a ktomu klasicka casio osmi-krokova obalka, graficky editovatelna...lahoda.
na ty kresleny vlny se musim mrknout, sem zvedavej. ted, kdyz mam vymeneny podsviceni displaye, tak se na tom uz konecne da delat i jinak nez vleze.
Nejake zvuky CASIA VZ - 10M me fakt berou ale celkove ho hodnotim jako prumer. Ta cena za kterou to prodaval byla neodolatelna.
Vzdy jsem tento nastroj chtel a ted kdyz ho mam tak uz ho zas nechci. Dokazu si bez nej zivot predstavit.....
kora píše:Nejake zvuky CASIA VZ - 10M me fakt berou ale celkove ho hodnotim jako prumer. Ta cena za kterou to prodaval byla neodolatelna.
Vzdy jsem tento nastroj chtel a ted kdyz ho mam tak uz ho zas nechci.
Dokazu si bez nej zivot predstavit.....
KORA: tak to jen dokazuje ze jsi na tve VZ10m stale jeste nezmacknul editacni tlacitko "MENU" ...
.
Vince Clarke (left) of synth popsters Erasure in the mid-'80s with his engineer Eric Radcliffe, his stack of Casio CZ101 Phase Distortion synths, and his BBC Model B-based UMI Sequencer. Each of the CZ101's four multitimbral parts was addressable monophonically on a different MIDI channel of the sequencer, which was highly novel at the time. But Vince still needed several CZs to achieve the polyphony he wanted. Within a few years he was getting around this problem by writing records composed entirely of monophonic lines with no chords at all!
.