jsem tu nový, tak snad hned na začátek nepoložím úplně stupidní dotaz

Hudbě se různými způsoby a různými nástroji věnuju celý život, mám nějaké zkušenosti, ale na poli DAW jsem spíše pokročilým (věčným) začátečníkem. Spíš než na produkování hudby jsem zaměřený spíše na tvorbu demo nahrávek pro kapelu a podobné věci, takže to málo, co umím, jsem nabral jen při této a podobných činnostech. Začínal jsem s Audacity, pak jsem přešel na Tracktion T7 a teď mám Ableton Live Lite. Ten bych chtěl použít zejména pro tvorbu backingtracků a živé vystupování. K tomu jsem si pořídil klávesy Novation Impulse 49. A nyní k tomu dotazu.
Kromě Impulsu a klasického klavíru mám už dlouhé roky ještě keytar Roland AX09 Lucina. Mám moc rád jeho Lead Synth zvuk a zatím se mi nepodařilo ho napodobit prostřednictvím Impulsu+Abletonu. Chci se tedy zeptat, zda-li se nedá z Luciny ten zvuk nějak vyexportovat, přenést do Abletonu tak, abych ho pak ovládal tím Impulsem - nebo abych to nahrával rovnou z Luciny jako midi, ale s tím konkrétním zvukem?
Tu pohádku v tom prvním odstavci jsem si mohl odpustit, já vím, ale tím jsem chtěl spíše vyjádřit, že nejsem úplně zdatný, tak buďte trochu shovívaví a trpělivý v odpovědích

Moc děkuju
Jirka