Našiel som môj Proel GF29 sustain pedal , píšem model aby ste ho nekúpili lebo som ho rozšlapal velmi rýchlo.. niečo sa tam zlomilo.. proste z plastu. Má aj invertovanie funkcie zopnutia. Rozobral som ho a... uala 6 pinový spínač , takže by sa dal kludne urobiť ako spínač pre dva úplne nezávislé syntáky , len by bolo treba tam prerušiť to spojenie medzi nimi na plošaku.
Ale aj tak... ak aspon jeden klaves funguje s automatickým nastavením polarity zopnutia, tak by som zapojil spoločné tienenie (stredný pár ) a Tip1 vlavo a Tip2 v pravo(vid obrázok v strede).
Vývod dvoch káblov samozrejme .
Jeden pedál na dvoje klávesy současně
Re: Jeden pedál na dvoje klávesy současně
Po rozbití proelu som si taktiež kupil niečo lacne Bespeco VM24 .. Ja vlastne moc na klavesy nehrám len som s tým spúšťal paterny ..ale trošku hram učim sa.
Proel som zrejme .. opitý stúpil plnou silou
Bespeco má taktiež reverz spínania .. tak som sa zo zvedavosti pozrel či tam je 6 pin mikrospínač a je.
Mám vypitô tak som neskúmal ten proces na plošáku.

Bespeco má taktiež reverz spínania .. tak som sa zo zvedavosti pozrel či tam je 6 pin mikrospínač a je.
Mám vypitô tak som neskúmal ten proces na plošáku.

To su velke kreativnosti, toto...
Ak dobre vidim, je tam vyuzitych 9 pajkovanych bodov - 2 na kabel, 3 na prepinac Open/Closed a 4 na slapaci spinac.
Cize z 19 vyuzivaju 9 ... to je menej, nez 50%...
Ak je ten spinac naozaj 6-polovy, tak si zrejme nasiel riesenie.
Na tej doske su tusim spojene nulove vodice. Ale to je z vlastne jedno - autor dotazu ma aj tak iny pedal.
Ak dobre vidim, je tam vyuzitych 9 pajkovanych bodov - 2 na kabel, 3 na prepinac Open/Closed a 4 na slapaci spinac.
Cize z 19 vyuzivaju 9 ... to je menej, nez 50%...

Ak je ten spinac naozaj 6-polovy, tak si zrejme nasiel riesenie.
Na tej doske su tusim spojene nulove vodice. Ale to je z vlastne jedno - autor dotazu ma aj tak iny pedal.
Fascinujúce ako si to štatisticky odhadol.
Mám teraz náladu sa paplať tak som odspajkoval ten Proel spínač či je "stereo" nech to máme kompletne .
A je.. dvojitý spínač/rozopínač.
Nestlačený má spojene T1 a Shield a stlačený T2 a Shield. Druhá strana sa spína rovnako a nieje prepojená takže aj Shield je nezávislý. Tak by som napajkoval T2 s Shield ak klaves má sustain off pri rozopnutí.
capeme nie ?

Mám teraz náladu sa paplať tak som odspajkoval ten Proel spínač či je "stereo" nech to máme kompletne .
A je.. dvojitý spínač/rozopínač.

Nestlačený má spojene T1 a Shield a stlačený T2 a Shield. Druhá strana sa spína rovnako a nieje prepojená takže aj Shield je nezávislý. Tak by som napajkoval T2 s Shield ak klaves má sustain off pri rozopnutí.
capeme nie ?

Statisticky odhadol ? To som iba blbo spocital...
Takze resume pre autora dotazu : (predpokladam, ze neni elektrikar)
- otvorit ten Roland DP10,
- kuknut, ci ma dvojity mikrospinac (ak ma 6 noziciek, tak zrejme bude dvojity)
- merakom zmerat piny (logicky predpoklad je, ze na kazdej strane su 3 piny ako samostatna polovica spinaca)
- v ramci jednej polovice bude zrejme 1 "nulovy" pin, 1 "default open" a 1 "default closed"
- kupit kabel a 6.3 mm Canon konektor, nejaku plastovu prechodku
- do pedala vyvrtat dieru
- napajkovat
- testovat
- hotovo

Takze resume pre autora dotazu : (predpokladam, ze neni elektrikar)
- otvorit ten Roland DP10,
- kuknut, ci ma dvojity mikrospinac (ak ma 6 noziciek, tak zrejme bude dvojity)
- merakom zmerat piny (logicky predpoklad je, ze na kazdej strane su 3 piny ako samostatna polovica spinaca)
- v ramci jednej polovice bude zrejme 1 "nulovy" pin, 1 "default open" a 1 "default closed"
- kupit kabel a 6.3 mm Canon konektor, nejaku plastovu prechodku
- do pedala vyvrtat dieru
- napajkovat
- testovat
- hotovo