Jeden pedál na dvoje klávesy současně
Jeden pedál na dvoje klávesy současně
ahoj,
Potřebuji ovladat dvoje klavesy jedním sustain pedalem.
Mám saustain pedál Roland DP-10, klávesy Korg Krome EX a Yamaha psr sx600.
Pedál bych připojil k vlastnoručně vyrobenému kabelu, který by měl na jedné straně jeden mono jack 6,3 samice a na druhe straně dva mono jacky 6,3 samce. Jenomže jde mi o to abych nezlikvidoval obě klávesy najednou.
Budu rád když mi poradíte jak na to, popřípadě jestli se něco takového nachází na trhu.
Díky za odpověď
,Baborovský
Potřebuji ovladat dvoje klavesy jedním sustain pedalem.
Mám saustain pedál Roland DP-10, klávesy Korg Krome EX a Yamaha psr sx600.
Pedál bych připojil k vlastnoručně vyrobenému kabelu, který by měl na jedné straně jeden mono jack 6,3 samice a na druhe straně dva mono jacky 6,3 samce. Jenomže jde mi o to abych nezlikvidoval obě klávesy najednou.
Budu rád když mi poradíte jak na to, popřípadě jestli se něco takového nachází na trhu.
Díky za odpověď
,Baborovský
Re: Jeden pedál na dvoje klávesy současně
tie klavesy tam majú na sustain vstupe určite nejakú voltáž, neviem či AC alebo DC .. ak tie kable spojíš ... Môže fungovať, môže nastať problém .
radšej by som zvážil kúpiť ešte jeden taký pedál a nejak tie pedale spoločne stlačať. Alebo potom modifikovať prepínač vo vnutri na nejaký dvojitý (stereo) ... možno tam aj je len nieje zapojený.
radšej by som zvážil kúpiť ešte jeden taký pedál a nejak tie pedale spoločne stlačať. Alebo potom modifikovať prepínač vo vnutri na nejaký dvojitý (stereo) ... možno tam aj je len nieje zapojený.
já mám pedály čtyři, ale když hraješ live a synťáky tak je lepší mít jeden pedál na oba synťáky
Tohle téma mě taky extrémně zajímá, bohužel kupodivu (toto evidentně řeší spousta lidí) na to jednoduché řešení podle všeho neexistuje. Y-kabel podle všech diskusí nefunguje.
Dřív byl v prodeji produkt, který se ale už nevyrábí.
https://www.amazon.com/DSSP-CE-43-Susta ... op?ie=UTF8
Používám dva pedály a pěkně mě to sejří (ale dá se na to zvyknout).
Dřív byl v prodeji produkt, který se ale už nevyrábí.
https://www.amazon.com/DSSP-CE-43-Susta ... op?ie=UTF8
Používám dva pedály a pěkně mě to sejří (ale dá se na to zvyknout).
Je to občas náročné, vzpomenout so jak jsem to zapojil. Ale musíš nastavit na Korgovi stejnou polaritu jako má Yamaha. Třeba Triton to má originálně naopak 
přenastavit polaritu na obou nástrojích pro mě není vůbec problém, jenom mi vysvětli jak jsi to technicky udělal.
Jestli jsi použil Y kabel nebo nějak jinak. toto mě opravdu hrozně štve
Jestli jsi použil Y kabel nebo nějak jinak. toto mě opravdu hrozně štve
tohle je zajímavé ale až moc drahé: https://www.on-board.sk/masterkeyboards ... ain-pedal/
A čo tak po sedliacky dať dva pedále vedľa seba a šlapať jednou nohou na ne súčasne? 
A čo tak spojiť cez MIDI?, mne to tak funguje...
https://www.behringer.com/product.html? ... e=0715-AAA
S tymto by to slo nie? Lahko sliapnes na dva pedale jednou nohou
Nuž, nevýhoda novších/lacnejších nástrojov, milion funkcií a chýba základ.
na mojom synte mám na vstupe sustainu 3,25 V DC a on automaticky nastavuje po zapnutí syntu sustain off aj ked je pedal zopnutý alebo rozopnutý.
teoreticky by sa nemuselo nič stať ak sa spoja dve rovnaké 3,25V+DC (nieje to korektné riešenie , mal by tam byť minimalne rezistor pripadne aj filtračný kondenzátor medzi tými zdrojmi napatia)
Ale aj tak by som to spravil takto :
každý prepínač má na jednej strane zopnutie a na druhej rozopnutie tak by som pre jeden synt napojil zopnutie a na druhý rozopnutie ...ak sa automaticky po zapnutí synty nastavia na off.
Ten roland pedal tam ma nejakú medzipolohu .. to by bolo treba trošku viac obzerať ako ho zapojiť ale aj potenciometre maju dve strany. možno na túto modifikaciu by som kupil niečo lacnejšie.
teoreticky by sa nemuselo nič stať ak sa spoja dve rovnaké 3,25V+DC (nieje to korektné riešenie , mal by tam byť minimalne rezistor pripadne aj filtračný kondenzátor medzi tými zdrojmi napatia)
Ale aj tak by som to spravil takto :
každý prepínač má na jednej strane zopnutie a na druhej rozopnutie tak by som pre jeden synt napojil zopnutie a na druhý rozopnutie ...ak sa automaticky po zapnutí synty nastavia na off.
Ten roland pedal tam ma nejakú medzipolohu .. to by bolo treba trošku viac obzerať ako ho zapojiť ale aj potenciometre maju dve strany. možno na túto modifikaciu by som kupil niečo lacnejšie.
Pokud tam budeš mít stejnou polaritu, tak by rozdvojení kabelu mohlo stačit. Musíš to prostě zkusit. Pokud by to nefungovalo, tak jít za opravářem elektra, který by ti udělal krabičku s relé spínači. Ty zmáčkneš jeden pedál a ty relé udělají to stejné. Jen je to komplikované. U Korgu se dá nastavit co v midi dál posílá, tak vše odstranit a nechat tam jen pedál , jenže ty druhé klávesy by museli být na stejném kanálu
Na internete je o tom kvantum diskusii, vyrabal sa aj dual sustain single pedal, mali aj vlastny web a potom vyzera, ze to licencoval vyrobca CME, ale uz to nemozem najst nikde, vyhodilo mi zopar liniek na bazar Reverb s cenou 25 eur, co fakt nie je vela.