Klávesy nahrávají dvě noty přes sebe

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2649
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Klávesy nahrávají dvě noty přes sebe

Příspěvek od MDudas » 08 lis 2013 19:58

Nechcem byt hnusny, ale:
- pri tom editovani pouzivas spravny kurzor ?
- nemas zapnuty nejaky MIDI-Input transformer?

Uživatelský avatar
Džirka
Příspěvky: 525
Registrován: 25 úno 2009 18:57

Re: Klávesy nahrávají dvě noty přes sebe

Příspěvek od Džirka » 08 lis 2013 20:34

MDudas píše:Nechcem byt hnusny, ale:
- pri tom editovani pouzivas spravny kurzor ?
- nemas zapnuty nejaky MIDI-Input transformer?
Přiznám se, že žádnou s těchto funkcí neznám. Edituji tak jak edituji už nějakou řádku let

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Re: Klávesy nahrávají dvě noty přes sebe

Příspěvek od peteness » 08 lis 2013 20:54

a co midi prevodnik? Preinstalovat ovladac?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Klávesy nahrávají dvě noty přes sebe

Příspěvek od pavlii » 08 lis 2013 21:08

Ale no tak, dřív než se do toho všichni zamotáte. Vezmi to Džirko od lesa (=od klaviatury) a ověř správnou funkci MIDI výstupu M-audia (http://hudebniforum.cz/klavesove-nastro ... 17346.html). Pokud bude vše OK (=při stisku klávesy jen jedna Note On zpráva a při puštění jen jedna Note Off), tak se zaměřit čistě jen a jen na Cubase prostředí. Zmiňoval tu třeba MDudas nějaké akce a nastavení - hlavně nedělat reinstalace čehokoli, pokud se nevystřílejí všechny logické možnosti.

P.

Uživatelský avatar
Džirka
Příspěvky: 525
Registrován: 25 úno 2009 18:57

Re: Klávesy nahrávají dvě noty přes sebe

Příspěvek od Džirka » 09 lis 2013 22:09

Díky Pavlii, vyzkouším.. zatím se stále nahrávají dvě noty :(

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Klávesy nahrávají dvě noty přes sebe

Příspěvek od Pytkin » 09 lis 2013 22:27

Ja by som to skorej videl tak , ze tam mas viac portov tych istych .. a nahravas cez ALL INPUTS , cize sa ti to zdvojuje .. skus si na inpute vybrat len ten konkretny MIDI IN na zvukovke .. a nie ALL INPUTS ..

Uživatelský avatar
Džirka
Příspěvky: 525
Registrován: 25 úno 2009 18:57

Re: Klávesy nahrávají dvě noty přes sebe

Příspěvek od Džirka » 09 lis 2013 22:38

Díky Pytkine, bohužel (bohudík) nemám ve studiu internet, tak vyzkouším zítra... našel jsem mezitím tento návod. http://www.maudio.co.uk/index.php?do=su ... 3a3e910092

Uživatelský avatar
jusuf
Příspěvky: 340
Registrován: 28 kvě 2009 22:20

Re: Klávesy nahrávají dvě noty přes sebe

Příspěvek od jusuf » 09 lis 2013 23:52

jo, to sme ti už radili...ale :
1.rada radí používať len jedno pripojenie - nie MIDI a USB naraz -> píšeš, že máš pripojený len jeden MIDI kábel;
2. rada sa týka vysielania viacerých zón - to sa asi netýka typu, ktorý máš;
3. rada sa týka zase iných typov, ale v princípe radí vypnúť nepoužívané porty;

Ja by som zvolil kroky :
1. overiť či sa problém vyskytuje i mimo Nuendo (jak radil Pavlii http://hudebniforum.cz/klavesove-nastro ... 17346.html , alebo [url]ttp://obds.free.fr/midimon/[/url] ) - skontrolovať či jedno stlačenie klávesu vyprodukuje 2x NoteOn .

2. USB komunikácia robí to isté ? (použiť iba USB kábel, MIDI odpojiť, zase vybrať jediný MIDI port v Nuendo)

3. reset klávesu (pokiaľ je možný, podľa FAQ u podobného typu sa zdá, že žiadny špec. reset sa nedá spraviť http://community.m-audio.com/m-audio/to ... y_settings )

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Klávesy nahrávají dvě noty přes sebe

Příspěvek od Pytkin » 10 lis 2013 00:35

na 99% to robia dva porty podla mna .. inak takyto problem sme tu uz na fore mam pocit riesili a bolo to presne ono .. staci potom vypnut bud EMULATED alebo normalny port a je to ..

Uživatelský avatar
Džirka
Příspěvky: 525
Registrován: 25 úno 2009 18:57

Re: Klávesy nahrávají dvě noty přes sebe

Příspěvek od Džirka » 10 lis 2013 21:01

Problém vyřešen. Pomohl návod, na který jsem dával již odkaz http://www.maudio.co.uk/index.php?do=su ... 3a3e910092 pouze jsem odškrtl první políčko v midi port setup v Nuendu. Zvláštní, používám stejné nuendo již tolik let a nikdy se mi toto nestalo. Děkuji vám přátelé :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Klávesy nahrávají dvě noty přes sebe

Příspěvek od Pytkin » 10 lis 2013 21:10

no ved to je ten ALL inputs , ako som hovoril ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Klávesy nahrávají dvě noty přes sebe

Příspěvek od pavlii » 10 lis 2013 21:32

LOL

P.

Uživatelský avatar
jusuf
Příspěvky: 340
Registrován: 28 kvě 2009 22:20

Re: Klávesy nahrávají dvě noty přes sebe

Příspěvek od jusuf » 10 lis 2013 22:01

hlavne, že sa podarilo... )

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1365
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: Klávesy nahrávají dvě noty přes sebe

Příspěvek od tony9 » 10 lis 2013 22:38

To jsem rád, že se to povedlo.


Odpovědět