Klávesy nahrávají dvě noty přes sebe

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Uživatelský avatar
Džirka
Příspěvky: 528
Registrován: 25 úno 2009 18:57

Klávesy nahrávají dvě noty přes sebe

Příspěvek od Džirka » 06 lis 2013 21:37

Abych vysvětlil celý problém od počátku. Mám midi keyboard M-audio a nejspíš chybou elektrické zásuvky mi nějak zlobily klávesy,chvíli do nich jakoby šel proud a chvíli ne, nebo mi různě blikaly... když jsem přendal adaptér do jiné zásuvky, zdálo se, že problém je vyřešený. Ovšem, v okamžiku když jsem začal nahrávat do Nuneda a posléze editovat v midi editoru, pokaždé,když jsem chtěl pohybovat s notou zjistil jsem, že jsou tam nahrané dvě noty přes sebe. Vyzkoušel jsem znovu nahrát něco v jiných nuendech, které mám na jiném disku (v jiném, operačním systému) dělalo to i tam. Čili problém bude v klávesách. Netuším, co s tím

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: Klávesy nahrávají dvě noty přes sebe

Příspěvek od Poklop » 06 lis 2013 22:33

řešením bude zakázat usb midi z kláves v Nuendu, popřípadě ho vyjmout z all midi in.
Používej jen pětikolík.
Pokud máš zapojení jen pomocí usb tak bude problém jinde.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1953
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Klávesy nahrávají dvě noty přes sebe

Příspěvek od Stan » 06 lis 2013 23:25

Podívej se do nastavení ovladače M-Audio jestli máš nastaveno ¨LOCAL OFF¨ vypadá to jako by klávesy posílali vlastní midi noty a soft taky. Zkoušel jsi resetnout nastavení kláves?

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: Klávesy nahrávají dvě noty přes sebe

Příspěvek od Poklop » 06 lis 2013 23:54

Local off neřeší vysílání not do midi. Local je funkce, která vypne posílání not do interního generátoru syntezátoru. Tady se pravděpodobně jedná o midi keyboard/kontroler, kterej nemá vlastní vyluzovač zvuku. A i kdyby měl, do midi, do jednoho midi kabelu dvoje noty sám o sobě nevyšle (ale vyšle je do kolíku a do usb zároveň, což je moje vize problému)

Džírka: Stačí jednoduchej test. V Nuendu na Midi stopě navol jako MIDI IN nějakej konkrétní vstup z kláves - třeba (příklad) Axiom USB midi. Poté něco nahraj a noty budou na 99 procent ok. Pak by to bylo tím dvojitým příchodem not přes all midi input.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2683
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Klávesy nahrávají dvě noty přes sebe

Příspěvek od MDudas » 07 lis 2013 02:42

Džirka píše:...chvíli do nich jakoby šel proud a chvíli ne, nebo mi různě blikaly... když jsem přendal adaptér do jiné zásuvky, zdálo se, že problém je vyřešený...
Džirka píše:...nahrát něco v jiných nuendech, které mám ...
Strasne mi to pripomina Cimermanovcov.... :lol:
Džirka píše:...zjistil jsem, že jsou tam nahrané dvě noty přes sebe...
Hladaj funkciu "Double-Impact" a vypni ju ! :wink:

Uživatelský avatar
Džirka
Příspěvky: 528
Registrován: 25 úno 2009 18:57

Re: Klávesy nahrávají dvě noty přes sebe

Příspěvek od Džirka » 07 lis 2013 21:33

Díky za odpovědi a rady
Poklop píše:řešením bude zakázat usb midi z kláves v Nuendu, popřípadě ho vyjmout z all midi in.
Používej jen pětikolík.
Pokud máš zapojení jen pomocí usb tak bude problém jinde.
Používám pouze pětikolík
Stan píše:Podívej se do nastavení ovladače M-Audio jestli máš nastaveno ¨LOCAL OFF¨ vypadá to jako by klávesy posílali vlastní midi noty a soft taky. Zkoušel jsi resetnout nastavení kláves?
Klávesy žádný ovladače nemají. Prostě je mám pouze píchnuté do midi vstupu... reset mě napadl, ale nemohu nikde najít způsob, jak na to
Poklop píše:Džírka: Stačí jednoduchej test. V Nuendu na Midi stopě navol jako MIDI IN nějakej konkrétní vstup z kláves - třeba (příklad) Axiom USB midi. Poté něco nahraj a noty budou na 99 procent ok. Pak by to bylo tím dvojitým příchodem not přes all midi input.
Díky, pokusím se. I když si tento tvůj návod budu muset ještě párkrát přečíst, než ho pochopím :)
MDudas píše:Džirka píše:
...chvíli do nich jakoby šel proud a chvíli ne, nebo mi různě blikaly... když jsem přendal adaptér do jiné zásuvky, zdálo se, že problém je vyřešený...
Džirka píše:
...nahrát něco v jiných nuendech, které mám ...

Strasne mi to pripomina Cimermanovcov.... :lol:
Moje studio je tak trochu Cimermanovcov, přiznávám.
MDudas píše:Hladaj funkciu "Double-Impact" a vypni ju ! :wink:
Budu hledat

Ve studiu nemám internet, tak zítra vyzkouším vaše rady. Díky moc

Uživatelský avatar
jusuf
Příspěvky: 341
Registrován: 28 kvě 2009 22:20

Re: Klávesy nahrávají dvě noty přes sebe

Příspěvek od jusuf » 07 lis 2013 22:28

Žiadny "double-impact" nehľadaj, to bol pokus o vtip...
Používaš iba jedn MIDI kábel z M-Audio OUT do MIDI-IN zvukovky ? Alebo aj spätné pripojenie MIDI OUT zvukovky do MIDI IN klávesnice ?
Takáto MIDI slučka by vedela 2krát poslať notu, keby OUT bol nejak nastavený na SOFT THRU funkciu.
Aké klávesy presne to sú ?

Poprípade - môžeš nainštalovať USB driver a prepojiť M-Audio<>PC iba cez USB, aby si preveril, či sa to správa rovnako ?

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1190
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Klávesy nahrávají dvě noty přes sebe

Příspěvek od Prvotsky » 07 lis 2013 23:58

mozna poznamka uplne mimo ale me to delalo s novation xstation kdyz sem ho mel zaroven pripojenej usb a midi kabelem do logic 9..
proste se zapsali obe informace..

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: Klávesy nahrávají dvě noty přes sebe

Příspěvek od Poklop » 08 lis 2013 00:39

Prvotsky, o tom píšu nahoře, tos v případě tohoto vlákna ameriku neobjevil.
Nicméně je tu málo informací jako

typ kláves
je tam usb nebo není

Obecně je asi prostě fakt, že pokud tam jsou dvoje noty tak tam opravdu dvoje přišly. Takže najít příčinu.

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Re: Klávesy nahrávají dvě noty přes sebe

Příspěvek od peteness » 08 lis 2013 00:46

Džírka: nevím co máš za typ, u oxygenu se tuším resetovalo: vypnout, podržet zároveň +/- a zapnout.

Uživatelský avatar
Džirka
Příspěvky: 528
Registrován: 25 úno 2009 18:57

Re: Klávesy nahrávají dvě noty přes sebe

Příspěvek od Džirka » 08 lis 2013 08:10

Mám tyto klávesy: M-audio keystation 49es http://www.alza.cz/m-audio-keystation-4 ... tAodJF0AVw

Klávesy mám napojený z midi out naklávesách do midi in ve zvkukovce. Ale ještě raději zkontroluji, zda jsem to omylem nezapojil ve zvkukovce do "out" USB nepoužívám

Podařil se mi najít návod jak resetovat. Vyzkouším a ozvu se.. zatím díky moc

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: Klávesy nahrávají dvě noty přes sebe

Příspěvek od Poklop » 08 lis 2013 09:41

USB nepoužíváš, ale nemáš to zapojený kabelem USB do počítače? I když to nepoužiješ, ty noty by to zdvojilo.

Uživatelský avatar
jusuf
Příspěvky: 341
Registrován: 28 kvě 2009 22:20

Re: Klávesy nahrávají dvě noty přes sebe

Příspěvek od jusuf » 08 lis 2013 12:48

Na M-Audio FAQ (http://www.m-audio.ca/index.php?do=supp ... 3a3e910092) je popísaný tento problém - ale nastal by v prípade prepojenia cez MIDI kábel a zároveň cez USB kábel (jak píše Poklop). Ešte prípadne zapnutá funkcia MIDI OUT FROM USB by mohla robiť problém.
Skúsil by som ooveriť správanie pri použití iba USB kábla. Resp. ten reset , dúfam, že pomôže...

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1190
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Klávesy nahrávají dvě noty přes sebe

Příspěvek od Prvotsky » 08 lis 2013 14:05

Poklop píše:Prvotsky, o tom píšu nahoře, tos v případě tohoto vlákna ameriku neobjevil.
Nicméně je tu málo informací jako

typ kláves
je tam usb nebo není

Obecně je asi prostě fakt, že pokud tam jsou dvoje noty tak tam opravdu dvoje přišly. Takže najít příčinu.

To ne - ja to psal do mobilu na záchodě.. :D

Uživatelský avatar
Džirka
Příspěvky: 528
Registrován: 25 úno 2009 18:57

Re: Klávesy nahrávají dvě noty přes sebe

Příspěvek od Džirka » 08 lis 2013 19:06

Problém přetrvává, jak už jsem několikrát psal, klávesy jsou připojeny midi kabelem, usb vůbec nepoužívám

Odpovědět