Super článek, super demo, máte moje superlativy a velkou pochvalu.
K nástroji samotnému: nepochopil jsem, zda ten celkový studený, takový až digitální nádech zvuku, už leze z té Korg imitace ARPu nebo zda ten charakter navozují až ty aplikované digitální efekty. V každém případě po osobní zkušenosti si dovolím tvrdit, že zvuk této čínské Korgovy imitace nemá s teplým, hutným, dech zatajujícím charakterem zvuku původního ARP Odyssey prakticky nic společného. Myslím, že ještě méně, než u Mooga nové SUB vs staré dobré Source nebo Prodigy. A to ještě ty nové Moogy nejsou China jako Korg, ale taky orig. USA...
Naštěstí tu bude brzy Korg Minilogue, což není ničeho imitace, ale původní originální nástroj, takže není zvuk s čím srovnávat (ani tedy co kritizovat), ale dá se na něm rovnou originálně zvukově tvořit a hrát svoje sóla a jamy na unikátní zvuky, což může být i zvukově inspirující a tak přínosné pro kohokoliv a všechny možné hudební počiny si myslím. Zřejmě si Korg konečně uvědomil, že pokusy o imitace stále zvukově nepřekonaných původních ARP Odyssey nebo i MS-20 syntů na kvalitativní úrovni čínského spotřebáku s dětskou klaviaturou, to daleko nedotáhne. Roland taky šel do originálního unikátu - hybridy nové JD řady, Korg do Minilogue. Tyto mně osobně mají co nabídnout