Korg M1-sequencer

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
dafson
Příspěvky: 27
Registrován: 25 srp 2009 11:13

Korg M1-sequencer

Příspěvek od dafson » 25 srp 2009 13:12

Zdravim vsechny sem tu novy ale i pri pouziti funkce hledat sem nenasel co hledam kdyz si nahraju do pameti sequencru u Korgu M1 pisen tak mi to zabere skoro 70procent pameti chci se zeptat kdyz si chci udelat databazi pisni a nekde ji ulozit tak kam??je tam slot na rozsirovaci kartu ale tu sem nikde nesehnal-( jak to resite vy??jinak Pc pouzivam Notas HP pavilion DV 8000 ale midi to prehrava hruzostrasne-(( dekuji vsem za radu Jinak sem lajk tak se nezlobte za pripadny blby dotaz...dekuju

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: Korg M1-sequencer

Příspěvek od Tudy » 25 srp 2009 13:35

Ty sloty jsou na wave kartu a paměťovou kartu pro zvuky. Aspoň myslím, že na tu data sekvenceru ukádat nejdou.
Pokud jsi schopen do počítače poslat MIDI, zkus pohledat, jestli není M1 schopen vyslat obsah sekvenceru jako DUMP a nahrej si ho do notebooku (je třeba mít v nahrávacím programu povolen příjem sysex).
Jinak pokud u některých nástrojů nepoužíváš aftertouch, tak ho při nahrávání vypínej - hrozně to žere místo.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

dafson
Příspěvky: 27
Registrován: 25 srp 2009 11:13

Re: Korg M1-sequencer

Příspěvek od dafson » 25 srp 2009 13:47

Dekuju za odpoved presne neco podobneho sem mel namysli proste poslat celou pisen jako balicek v jednom souboru a pak si ho zpetne pri hrani poslat do nastroje jak rikam sem jen zatim amik takze nevim co vse se da mezi kompem a nastrojem delat.....

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Korg M1-sequencer

Příspěvek od delay » 25 srp 2009 13:51

Dělat lze sposta věcí, i těhle starších kousků, člověk se až občas podiví. Jde jen o to získat tu informaci a prostě se to naučit, vydržet.

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Re: Korg M1-sequencer

Příspěvek od Tranzistor » 25 srp 2009 14:21

Tak si rikam, jestli neni jednoduzsi s midi primo pracovat na PC v nejakym SW seqenceru a prehravat to i z neho. Jestli jde o prehravani midi na nejaky live produkci, tak nalejvani sysexu nejakej cas zabere, to je lepsi si za pakatel koupit jedej HW midi player a poustet to z neho...

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Korg M1-sequencer

Příspěvek od a.tom.x » 25 srp 2009 16:31

jedna karta do M1 se mi doma válí
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

dafson
Příspěvky: 27
Registrován: 25 srp 2009 11:13

Re: Korg M1-sequencer

Příspěvek od dafson » 25 srp 2009 17:02

Jo??Co za ni??? i na zvuky by se hodila-)) jinak co se tyce toho soft sekvenceru tak nejsem moc velky priznivce klikani mysi takze me bavi spis zive si namlatit jednotlive stopy do nastroje zalohovat si pisne a pak opetovne pred hranim vyvolat z kompu zatim to nemam na vystupovani nekde zive ale jen tak na doma pro radost takze pomalejsi pretahovani mezi pc a nastrojem by me netizilo.....

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Korg M1-sequencer

Příspěvek od kexik » 25 srp 2009 18:00

dafson píše:Jo??Co za ni??? i na zvuky by se hodila-)) jinak co se tyce toho soft sekvenceru tak nejsem moc velky priznivce klikani mysi takze me bavi spis zive si namlatit jednotlive stopy do nastroje zalohovat si pisne a pak opetovne pred hranim vyvolat z kompu zatim to nemam na vystupovani nekde zive ale jen tak na doma pro radost takze pomalejsi pretahovani mezi pc a nastrojem by me netizilo.....
neviem kde si zobral ze pc sekvencer je o mlateni mysou... klaves posiela pri hrani vsetky noty na midi out, staci to strcit do midiportu na pc a nahrat. pri prehravani tym krmis klaves cez midi out a klaves hra za teba. interny sekvencer je proste prezitok, pokial je zle spraveny alebo ma malu kapacitu, proste sa nan vykasli zvysoka
navyse v tom pc ide s tym midi zaznamom robit vselijake figle, kvantizovat, menit kombo dynamiku, hlasitost, atd, atd

dafson
Příspěvky: 27
Registrován: 25 srp 2009 11:13

Re: Korg M1-sequencer

Příspěvek od dafson » 25 srp 2009 18:58

Jo jo mas pravdu akorat kdyz tu pisen nebo jednotlive stopy pustim pak nahrane v pc tak to ma zvuk jako nejaka digihra proste hnus je mi jasne ze je to zvukovou kartou ale kvuli tomu nebudu kupovat jinou nebo cely komp-( je mozne ze by mi ten song pak posilal komp pres zvukovy procesor Korgu a hralo to z vystupu klaves? a pak jestli je tu nekdo kdo tedy nevim jestli korg m1 umi poslat data sekvencru jako ten DUMP ?

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Korg M1-sequencer

Příspěvek od Kermitak » 25 srp 2009 19:14

Samozrejme ze ma kexik na mysli to, ze ti to pocitac posle pres midi do Korga, na to pak dump nepotrebujes, proste to do PC nahrajes a z PC prehrajes, pamet Korga z toho uplne vynechas.

dafson
Příspěvky: 27
Registrován: 25 srp 2009 11:13

Re: Korg M1-sequencer

Příspěvek od dafson » 25 srp 2009 20:02

No tak to je super to mi staci na me musite pomalu sem amateur-))) TO a.tom.x: Kolik bys chtel za tu kartu ????

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Re: Korg M1-sequencer

Příspěvek od Tranzistor » 25 srp 2009 22:19

Ja bych doporucil si zajit do knihovny, pujcit si knizku "Svet MIDI" od Daniela Forro a na spoustu veci se pak nebudes muset ptat. Je proste potreba mit u PC midi interface a s M1 to po midi propojit IN/OUT v seq. pak nastavit u vstupu a vystupu port midi interface ke kteremu mas pripojenej M1 a pak ti zaznamenany midi eventy v SW seq. prehrava M1. Delat v internim seq. syntaku je desnej vopruz, kor u takhle starych. Ja mam doma 01W/fd, ktery ma aspon lepsi display nez M1 a vic stop a vetsi pamet na noty, a ja v nem kdysi delal, kdyz jsem nemel doma kompl a nikdy uz nikdy bych se k tomu nevratil! No musim rict, ze to bylo v roce 1993 kdy ne kazdy mel jeste pocitac doma ;-) Ale knizku doporucuju, pak treba budes resit ruzny controlery a jejich cisla, tajemstvi nastaveni MIDI Local OFF a tak ;-)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Korg M1-sequencer

Příspěvek od Pytkin » 25 srp 2009 23:06

Svet midi je tak komplikovana kniha , ze zaciatocnik z nej nic nepochopi a urcite sa midi zklakne ..

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Re: Korg M1-sequencer

Příspěvek od Tranzistor » 25 srp 2009 23:34

Ale jako jo, je tam toho tolik, ze normalni uzivatel z toho vyuzije tak 20%, me to zas tak neprislo sileny, ale musim priznat, ze jsem se v tom taky ztracel. Ale zase je tam uplne vsechno no.... Tak mozna neco takovyhleho (v cestine nic takovyho sem nenasel):
http://x2.i-dat.org/~csem/UNESCO/3/index.html

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Korg M1-sequencer

Příspěvek od kexik » 26 srp 2009 09:46

dafson: midi su len noty a prikazy, zvuk dostanes podla toho, ake zariadenie to prehrava. chod do nastavenia zvuku pre windows a zvol si tam ine defaultne midi zariadenie ako microsoft gs wavetable synth. ked si tam navolis hardverovy midi out (ktory sa bude volat nejako ako midi-tvojazvukovakarta), bude ti pc pri prehravani media playerom posielat midi do korga. ked prehravas midi stopu v DAW programe (cubase, atd), vzdycky mas moznost VOLBY midi zariadenia. dost casto tam sedi ten microsoft GS synth, co je strojca tych pazvukov. staci prestavit na externe zariadenie a vybavene. samozrejme ked posielas midi do korga, musis vysledne audio brat z audio vystupu na korgu, nie zo zvukovej karty...

Odpovědět