korg triton extreme versus yamaha motif es

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 10 pro 2006 02:46

Martin: dá se ta lampa nějak routovat do různých míst cesty signálu, nebo je vždy až na výstupu? (či před efektovkou?)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 10 pro 2006 14:12

Moznosti zapojeni Lampy :

Lampa se pridava az na konec cesty,
Celkem je k dispozici 6 out (3x stereo , nebo jakakoliv konfigurace mono/strereo) - Lampa lze zaradit do vystupu 1/2 nebo 3/4 .
A/ bud pro vsechny kanály (1-16 soucasne )
B/ pouze jeden z 16 kanálů (vyber je na uzivateli ) - asi nejlepší volba při mixu v Korgu
C/ nebo pro zadny kanal - nejlepší varianta vubec :)

Podle schematu od Korga má jít po převodu D/A signál do lampy .
V případě vyberu vsech kanalu soucasne - to chapu.


Ale případě , kdy chci do lampy paslat například kanál 1 a ostatní 2-16 ne , se mi to zdá nějaké divné ! To tam musí být 16 samostatných analog okruhů - jsem z toho blázen ... je to možné , může mi to někdo vysvětlit ?

Díky M

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 10 pro 2006 14:16

No předpokládám, že Triton má 6 D/A převodníků a ty jednoduše přiřadíš lampu na jeden ze stereovýstupů (2 převodníky) a na něj pošleš to co chceš do lampy a zbývajících 15 nástrojů pošleš na jiný výstup.
Takže to pak ještě musíš smíchat v externím mixu
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 10 pro 2006 14:23

No právě že ne !
Pokud chceš vše smíchat v Korgu a využít pouze Main Out , pak Všech 16 kanálů lze poslat přes stereo výstup 1/2 (Main)

přičemž si navíc můžeš zvolit jeden - kterýkoliv z 16 a poslat ho ještě přes lampu . pak se zase zařadí k ostatním patnácti kanálům a dostaneš je všechny (16) na výstupu 1/2(Main).
Taky se mi to zdá divné , ale vážně to tak funguje ...

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 10 pro 2006 14:46

V tom případě tam musí mít lampa ještě další D/A a A/D převodník navíc (pokud vím, tak mix je řešen digitálně). To je ale potom škoda, že lampa nejde routovat před jiný dig. efekt.
Např možnost Hammond -> lampa -> leslie simulace by se šikla
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 10 pro 2006 14:50

KAzdopadne ten mix musi probihat v digitalnmi domene toho korga,ale muze tam byt nejaka vychcavka za DA prevodnikama kdy jeden zpracovava 15 kanalu a druhy kanaly ktere jdou pres lampu. Nasledne se analogove vystupy smichaji 1:1 a privedou na hlavni vystup.

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 10 pro 2006 15:55

Tudy píše:To je ale potom škoda, že lampa nejde routovat před jiný dig. efekt.
Např možnost Hammond -> lampa -> leslie simulace by se šikla
Neni.
Nenapsal jsem vsechny moznosti mixu.... jsou rozsahle.
signal z lampy lze vratit do mixu korga a pouzit dalsi Insert a 2 x send efekt a pak znovu smerovat na DA prevodnik .
Naposledy upravil(a) Martin dne 11 pro 2006 00:34, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
Merlin
Příspěvky: 352
Registrován: 06 pro 2002 14:45

Příspěvek od Merlin » 10 pro 2006 17:06

Fiii-haaa! :shock:
...so many knobs, so little time... (autor neznamy)

Odpovědět