Kurzweil K2700

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2842
Registrován: 10 bře 2007 21:43
Vybavení

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od demsky »

Nechcem do toho moc vrtat, ale nejde mi to do hlavy kupit si K2700 a ovladat ho cez nejaky externy klaves, to akoze dotiahnes na koncert viacero klaves a K2700 das niekam nabok na stojan a budes hrat na nejakom inom kontroleri, len si to prepojis cez midi? Ved praveze Kurzweily su povestne tym, ze su aj vyborne masterkeyboardy na ovladanie ostatnych.

Uživatelský avatar
shayooo
Příspěvky: 37
Registrován: 04 led 2009 14:05

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od shayooo »

Nie, Kurzweil bude hlavný nástroj. Práveže z neho chcem ovládať aj zóny, ktoré budú hrané na tej externej klaviatúre. Doteraz som mával dva nástroje, kde som mal k dispozícii súčasne viacero zvukov a teraz som sa rozhodol nahradiť ich iba K-čkom a namiesto druhého nástroja mať midi klaviatúru a všetky zvuky ťahať z kurzweilu. Napr. dolu na K-čku budem mať klavír, sláky, alebo hocičo iné a súčasne hore budem mať zapnutý hammond alebo nejaký lead, ktorý by som chcel tiež ovládať expression pedálom, napr. keď potrebujem spraviť fade out, alebo mutnúť zónu druhým switch pedalom či iným prepínačom na kurzweily. Tu midi klaviatúru chcem iba aby som mal viac kláves a teda mohol urobiť viac zón, ktoré sa nebudú prekrývať a všetko to mať uložené v jednom multi.
Naposledy upravil(a) shayooo dne 17 říj 2022 12:45, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 687
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od Benqo »

shayooo píše:
17 říj 2022 08:05
To vypne aj klavesy na externej midi klaviatúre.
Máš pravdu, to som si nevšimol. Postni tu printscreen z tvojich nastavení zo stránky Main ;)

Uživatelský avatar
shayooo
Příspěvky: 37
Registrován: 04 led 2009 14:05

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od shayooo »

.
Přílohy
20221017_190301.jpg

Vla-sta
Příspěvky: 819
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od Vla-sta »

Já něco podobného dělám na K2661. Nejjednodušší je to, že si dáš K2700 a masterkeybord na jiné midi kanály a prostě do songu nastavíš zvuk pro to hraješ na tom kterém midi kanálu. Pro masterkeybord si prostě nastavis zvuk jak ho chceš do vrstev. Včetně rozložení na klavesnici, prostě si uděláš jednu vrstvu v programu pro pravou stranu, další vrstvu pro druhou ruku, můžeš to dávat přes sebe. To je nejjednodušší řešení. Vše nastavíš v programu

Uživatelský avatar
shayooo
Příspěvky: 37
Registrován: 04 led 2009 14:05

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od shayooo »

Otázka nebola ohľadom rozdelenia zvukov medzi K2700 a externú midi klaviatúru, ale či sa dá docieliť, aby som expression pedálom pripojeným do kurzweilu ovládal zóny, ktoré majú input channel nastavený na midi.

Vla-sta
Příspěvky: 819
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od Vla-sta »

Pokud to nastavíš na K2700, tak ti to bude stejně fungovat i z midikeybordu. Musíš to mít nastavené správně ale i na přidané klavesnici a v rámci jejího kanálu midikanale to bude fungovat. Pokud mám masterkeybord připojeny ke K2661 a napr. Expresion prádlem stahnu hlasitost na midi kanále 1, tak se stáhne hlasitost toho zvuku. Pokud přepnu zóny tak to děla to co mám nastaveno v masterkeybordu. Otázkou je jen jak posílat zprávy do masterkeybordu,to je dáno už midi implementací. Masterkeybord musíš mít ale na jiném kanále než K2700, protože by sis stáhl hlasitost i aktuálního kanálu z K27.

Doufám ze to pochopíš, prostě co děláš na masterkeybordu to ti udělá i K2700 v rámci midi kanálu. V rámci setupu to je ale horší, tam se to opět týká jen toho co nastavis na shodný kanál masterkeybordu

Opačně z nástroje můžeš ovládat midikeybord tak že nastaviš pedál na stejný kanál s midikeybordem např. V setupmode by to mělo jít. Jinak ne

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3754
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od MDudas »

Pamatam sa matne, ze niekto na podobny problem pouzil trik s dvoma identickymi zonami.
Len v jednej mal zapnuty lokalny pedal a vypnute lokalne klavesy. A v druhej mal aktivovane externe klavesy.
Detaily si nepamatam.

Vla-sta
Příspěvky: 819
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od Vla-sta »

To bude ono

Uživatelský avatar
shayooo
Příspěvky: 37
Registrován: 04 led 2009 14:05

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od shayooo »

Ďakujem za radu s duplikovaním zóny. Sice pokiaľ som na duplikovanej zóne priradenej k lokalnej aj externej midi klaviature vypol klávesy cez notemap:off, tak to vyplo klavesy v obidvoch zónach a teda nehralo nič. Ak by náhodou riešil niekto niečo podobné, riešiť sa to dá duplikovaním zóny, pričom hlavná bude nastavená iba na externú klaviatúru a sekundárna na obe, pričom na tej sekundárnej stačí nastaviť rozsah zóny mimo fyzické klávesy (napr C0). Samozrejme, obidve zóny treba nastaviť na rovnaký midi kanál. Výsledok: hrá iba horná midi klaviatúra, ale všetky ovládače vrátane expression a sustain pedalu podľa nastavení reagujú aj z K2700.

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 687
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od Benqo »

A neskúšal si pichnúť expr. pedál do tej midi klaviatúry, ak má na to konektor? Možno by to šlo jednoduchšie...

Uživatelský avatar
shayooo
Příspěvky: 37
Registrován: 04 led 2009 14:05

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od shayooo »

Midi klaviatúra nemá vstup na expression pedál a okrem toho, pokiaľ je pedál zapojený do kurzweilu, tak v iných setupoch ho viem používať na iné funkcie napríklad na hlavnom nástroji, takže takto mi to vyhovuje. Ono je to trochu komplikovanejšie iba pri vytváraní setupu, keď je všetko nastavené, tak už je to easy a človek nič nerieši.

Uživatelský avatar
shayooo
Příspěvky: 37
Registrován: 04 led 2009 14:05

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od shayooo »

A teraz mám ďalšiu otázku. Na Motife bolo super, že keď som si vyvolal nejaký setup a nejaké nastavenie v ňom bolo na inej hodnote (napr 64) ako aktuálne jeho fyzický ovládač (napr 127), ovládač začal reagovať, až keď fyzicky dosiahol softwarovo nastavenú úroveň (teda 64) čiže nikdy nedošlo k náhlemu skoku napr. hlasitosti zóny. Na kurzweily však ovládač reaguje hneď a spôsobí skokovú zmenu hodnoty. Neexistuje nejaké nastavenie/funkcia, aby ovládače začali reagovať až pri fyzickom dosiahnutí nastavenej hodnoty?

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2842
Registrován: 10 bře 2007 21:43
Vybavení

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od demsky »

https://ksetlist.com/community/kurzweil ... l-options/

Za tie roky sa o tom diskutovalo na roznych forach uz velakrat, tento thread hore mi pride ako dobry suma sumarum veci okolo toho, ale tam sa bavia len o hlasitosti (ked das entry/exit hodnoty na none, tak by hlasitost zony nemala skakat medzi setupmi).

Uživatelský avatar
shayooo
Příspěvky: 37
Registrován: 04 led 2009 14:05

Re: Kurzweil K2700

Příspěvek od shayooo »

Čo sa týka entry a exit volume, tomu rozumiem. Ono to bolo myslené napr. keď si prepnem na nejaký KB3 program, ktorý má iné vstupné nastavenie tonewheel ako je momentálna pozícia faderov, keď s nejakým pohnem, hodnota sa skokovo zmení a bolo by fajn, keby to mohlo fungovať ako na motife, že fader by začal reagovať až keď fyzicky dosiahne aktuálne nastavenú hodnotu. Tak zisťujem, či nie je nejaká funkcia/nastavenie, ktorým by sa to dalo prepnúť.

Odpovědět