Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
MDudas

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas »

novy - kamenny obchod - vid internet
pouzity - e-bay.com (najdi nejakeho seriozne vypadajuceho predajcu a kup to v USA)
doviezt sa to da lacnejsie, nez si myslis. (ak vies ako) 8)

giom

Příspěvek od giom »

To bohužial neviem ani náhodou.Ale skúsim to pozrieť.Ďakujem

Blechschmidt

Příspěvek od Blechschmidt »

Ahojte kurzweilový nadšenci,

měl bych otázečku... už nejednou na tomto fóru bylo řešeno nožní přepínače zvuků pro KW PC3X a chtěl jsem se zeptat, jaký by jste doporučili:-)... jestli je vhodný například FCB 1010 či jiný... chci to opravdu na přepínání zvuků... popřípadě spouštění songs či něčeho...

Děkuji za odpověď
Hans B.

Michal Kratochvíl

Kurzweil PC3K Zvuky navíc.

Příspěvek od Michal Kratochvíl »

Ahoj,

Nedávno jsem si koupil Kurzweil PC3K7. Je to pro mě absolutně cizí nástroj, navíc nejsu technický typ. Proto se obracím sem...:-)
Celkem dost mě trápí jedna věc. Nemám absolutní zkušenosti s nahráváním nových zvuků do nátroje. Nevím o tom vůbec nic. Moje otázky tedy zní: 1- Kde a jaká možnost je zakoupit zvuky?
2 - Jde něco někde stáhnout zadarmo?
3 - Když někdo vytvoří nějaký zvuk, můžu si ho od něj přetáhnout k sobě? Existují nějaká fora kam tohle
někdo dává?

Moc díky za odpovědi. Nerad bych o tyhle možsnosti přišel. :-)

Vitus

Příspěvek od Vitus »

Blechschmidt píše:Ahojte kurzweilový nadšenci,

měl bych otázečku... už nejednou na tomto fóru bylo řešeno nožní přepínače zvuků pro KW PC3X a chtěl jsem se zeptat, jaký by jste doporučili:-)... jestli je vhodný například FCB 1010 či jiný... chci to opravdu na přepínání zvuků... popřípadě spouštění songs či něčeho...

Děkuji za odpověď
Hans B.
Tak s midi přepínači nemám zkušenosti, ale není žádný důvod, proč by neměly fungovat, PC3 je plně programovatelný nástroj, včetně full midi implementace. Běžně se pro přepínání zvuků používají switch pedály (včetně např. klavírního sustainu), které se ovšem nezapojují do midi vstupu ale do analogového switch pedal in-vstupu.

Vitus

Re: Kurzweil PC3K Zvuky navíc.

Příspěvek od Vitus »

Michal Kratochvíl píše:Ahoj,

Nedávno jsem si koupil Kurzweil PC3K7. Je to pro mě absolutně cizí nástroj, navíc nejsu technický typ. Proto se obracím sem...:-)
Celkem dost mě trápí jedna věc. Nemám absolutní zkušenosti s nahráváním nových zvuků do nátroje. Nevím o tom vůbec nic. Moje otázky tedy zní: 1- Kde a jaká možnost je zakoupit zvuky?
3 - Když někdo vytvoří nějaký zvuk, můžu si ho od něj přetáhnout k sobě? Existují nějaká fora kam tohle
někdo dává?

Moc díky za odpovědi. Nerad bych o tyhle možsnosti přišel. :-)
Stránky české firmy (placené zvuky) zde http://www.aos-pro.com/
Zahraniční mezinárodní fóra, kde je možno stáhnout volné zvuky, ale rovněž odkazy na placené zde http://www.cunka.com/forum/index.php,
http://forum.sonikmatter.com/forums/.

Palio-boss

Příspěvek od Palio-boss »

Zdravim. celkom by ma zaujimalo ako je to so zvukmi v "multi" mode versus normalne programy.
Napriklad chcem pouzivat PC3LE ako nastroj v studiu pri produkcii. Motif ma na kazdy preset vo voice mode Insert efekty a system efekty (reverb a chorus), no ked chcem pracovat s viacerymi nastrojmi naraz, v multi mode (kde je multitimbral 16 stop) si zachova insert efekty len 8 zo 16 a system efekty prakticky ziadny, takze tie presety v podstate nezneju tak ako vo voice mode. Viete mi prosim povedat ako je na tom v tomto smere PC3?

Vitus

Příspěvek od Vitus »

Nemám PC3LE, ale PC3X a myslím, že PC3LE je v efektových jednotkách částečně ořezaná, ale nevím v čem. PC3(X nebo K6,7,8) zachovává v v setupech (multitimbral) všechny insert-efekty u každého zvuku, pro celý setup (pro všechny zvuky najednou s nastevením send) je dále možno zvolit některý efekt z jednotlivého programu (zvuku) nebo zvolit úplně jiný. Navíc je možno v PC3 zvolit ještě pro každý setup nastavení kompresoru a equalizeru na výstupu. Vše je ovšem omezeno počtem efektových jednotek, těch je 16. Jestliže použijete např. dvojité leslie u KB3 zvuku (Hammond), který zabírá 15 efektových jednotek, pak již zbývá k užití pouze 1.

SoundsFine

Příspěvek od SoundsFine »

Palio-boss píše:Zdravim. celkom by ma zaujimalo ako je to so zvukmi v "multi" mode versus normalne programy.
Napriklad chcem pouzivat PC3LE ako nastroj v studiu pri produkcii. Motif ma na kazdy preset vo voice mode Insert efekty a system efekty (reverb a chorus), no ked chcem pracovat s viacerymi nastrojmi naraz, v multi mode (kde je multitimbral 16 stop) si zachova insert efekty len 8 zo 16 a system efekty prakticky ziadny, takze tie presety v podstate nezneju tak ako vo voice mode. Viete mi prosim povedat ako je na tom v tomto smere PC3?
Jaký máš Motif?
Pokud poslední Motif XF, tak ten umí 8 násobný plnohodnotný multibral. To znamená 8x insert na každý track + 2x send (např. hall a delay) + master eq a master insert (například multicompresor). Dále na každém kanále je plnohodnotný 3pásmový eq s laditelnými frekvencemi a dokonce s Q na středech. Navíc každý insert je tvořen sekcí A a B. (tedy v podstatě 16 kvalitních insertů)
Je to nejlépe a nejdokonaleji vybavený nástroj na trhu. Kvalita algoritmů je také vynikající.

Jen pro porovnání s novinkou Kronos.
V Multi režimu je Kronos schopen plnohodnotně obsloužit pouze jediný kanál a tím končí. Pokud v multi režimu prohledáváš presety už se ti do kanálu 2 až 16 automaticky efekty nepřiřadí. Takže práce s Kronos je v multi hodně velký vopruz.
Směšné oproti možnostem Motif XF.
Ale jako samohrajka je Kronos lepší než Motif. :lol:

U PC3LE je celkový počet insertů 10 a nemá Master sekci FX, ale ta není stěžejní a lze ji obejít mnoha způsoby.
PC3LE je super nástroj oproti PC3 má jednu výhodu - lepší napájecí zdroj (zcela tichý).

Vitus

Příspěvek od Vitus »

To jsem nevěděl, že s Kronosem se v multi musí tolik čarovat. Díky za užitečnou informaci. Motif je skvělý nástroj, dříve jsem na Yamahy hrával velmi rád (např. rovněž DX a SY)... kdežto Korg i přes skvělý zvuk mě vždycky odradil svým řešením ovládání. Teď už - M3, Oasys, Kronos - se snaží dohnat to, co zanedbal, např. slidery.
Vzorové přiřazování efektů do multi jsem poprvé zažil u virt. analogáče Novation-SupernovaII (hraju na to stále). Tam ke všem 8mi partům v multi režimu jsou automaticky přiřazeny VŠECHNY insert efekty (NE JEDEN !), kterých je možno použít 6. Celkem tedy 8 partů x 6 insertů = 48 insert efektů na jeden multi. Navíc v každém multi u každého partu je možno změnit inserty libovolně za jiné, platné pouze pro multi! U samostatného programu (zvuku) zůstávají v paměti původní inserty...
Kurzweil v PC3ojkách to má taky celkem slušné, pouze někdy je použito zbytečně velké množství insertů a do 16 zbývá na některé party již málo jednotek. Nutno pak přeprogramovávat jednotlivé zvuky nebo nebo, pokud to ovšem je vhodné, přepínat mezi setupy (multi).
SupernovaII se 48 inserty ovšem nemá do dnešního dne pravděpodobně konkurenci.

K tomu bručení PC3 - bylo o tom na světových fórech věnováno hodně času, s různými zkušenostmi. Já mám zřejmě štěstí - žádný brum jsem u PC3X nikdy nepozoroval, takže jestli hraju bez nebo s direkt boxem, je to úplně jedno - zvuk je excelentní...

tomas612

Příspěvek od tomas612 »

Budu prodávat PC3x a přecházet na vyšší řadu.
Kdybyste věděli o někom kdo má zájem - tak zde další info:

Prodám 100% funkční KURZWEIL PCX ve 100% stavu. 88 kladívková mechanika. Součástí dodávky by bylo následující: - PC3X vč. originál krabice - 1x sustain pedál - RIbbon Controller - manuál - koupené přídavné zvuky pro tento nástroj. Vše je ještě v záruce - záruka končí 6.12.2012 -TOP stav.

Odkaz na inzerát je zde:
bazar/kurzweil-pc3x-t17554.html

MDudas

Re: Kurzweil PC3K Zvuky navíc.

Příspěvek od MDudas »

Michal Kratochvíl píše:Ahoj, Nedávno jsem si koupil Kurzweil PC3K7. Je to pro mě absolutně cizí nástroj, navíc nejsu technický typ. Proto se obracím sem...:-)
Ujha... Netechnicky typ a Kurzweil - to k sebe moc nepasuje... :|
Moje otázky tedy zní: 1- Kde a jaká možnost je zakoupit zvuky?
3 - Když někdo vytvoří nějaký zvuk, můžu si ho od něj přetáhnout k sobě? Existují nějaká fora kam tohle někdo dává?
- Asi najrobustnejsia zbierka synthy-zvukov je od ceskej AOS Pro. Je drahsi, ale zato s odstupom pred konkurenciou najvacsi balik. Su clenmi na tomto, aj inych forach.
- vynikajuci sa mi javi Vortex a Moose Attack od autora BARB - retro synthy
- Sweetwater vydal profi zbierku zaujimavych, chybajucich zvukov
- autor jedneho z uvedenych for (Cunka/Mastering VAST) produkuje velmi slusne veci zadarmo a aj za clensky poplatok
- na www.ksetlist.com najdes free zvuky roznej kvality
+ existuje viacero mensich zaujimavych projektov

Rozhodne doporucujem horeuvedene fora Sonikmatter a Cunka/Mastering VAST - obe su plne uzitocnych informacii od amatera az po profi uroven.

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Pre PC3K seriu je tu novy soundset od Barba (externe sample a waveformy, preto to nejde na PC3), najviac sa mi paci usek okolo piatej minuty :)

Robert Wahler

Příspěvek od Robert Wahler »

Zdravím pánové :-) Na youtube jsem narazil na zajímavý produkt. VSTI pro PC3, už jste to někdo testovali ? Díky

http://www.youtube.com/watch?v=RzCuDOJPVFs

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Yo, to patri k tomu, co som pisal - "+existuje viacero mensich zaujimavych projektov".

Myslim, ze zatial to skusalo velmi malo ludi - odozva na "zakladnych" Kurzweil forach bola skor chladna.
Ja osobne by som radsej isiel cestou "Barb - Moose Attack a Vortex- t.j. hotove zvuky.
Autor tvrdi, ze pouzivaju mnoho sliderov, takze budu hodne "dynamicke"

Padifikator a Glorifikator, ako vsetky real-time ovladane VSTi, su zaujimavejsie, ak mas externe kontrolery.
Pouzivat Kurzweil ako externy kotroler, potom cez MIDI do VSTi a potom Sysexy naspat do Kurzweila je samozrejme mozne, ale neni to to prave orechove. Hlavne ak nemas tocitka, ale iba slidery.

Ale inak sa divim vyrobcovi - ja na ich mieste by som toho chlapka okamzite odchytil a sponzoroval.
Ved vyrobil nove "GUI" a tym vlastne vyuziva Kuzweil uplne novym sposobom - ako by to bola uplne
ina masina. To je podla mna to je SUPER-COOL !

Odpovědět