Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Vla-sta
Příspěvky: 648
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Vla-sta »


Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 773
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord »

No ale mas tam origos tmavofialove zvuky. To nema hocikto. :mrgreen:

Vla-sta
Příspěvky: 648
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Vla-sta »

:mrgreen: Tam nejde o nástroj, ale o bývalého majitele. To je relikvie , ale i tak cena vyráží dech :mrgreen:

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 773
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord »

Vlasto sak preto som napisal ze tmavofialove zvuky nema hocikto. :mrgreen:

Uživatelský avatar
jusuf
Příspěvky: 372
Registrován: 28 kvě 2009 22:20

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od jusuf »

Predám svoj ,za polovicu (plusminus dohoda), predchádzajúci majiteľ - kapela Traky z Čane.. Podpisy zoženiem.. kufer k tomu zadarmo:-)

fb_martin5
Příspěvky: 9
Registrován: 17 úno 2021 12:36

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od fb_martin5 »

Ahoj, jsem trochu zoufalej, s mým PC3k jsem spoléhal na intuici a ta mě totálně zklamala. Ovládání Kurzweilu je pro mě hodně nelogický, takže se do něj prostě musím ponořit. Máte nějaký doporučení na slušnej materiál na webu ? A druhá věc - momentálně řeším programování faderů na panelu pro masterkeyboard použití, prostě někde zadat čísla MIDI controllerů pro jednotlivé fadery, lze to vůbec ? Nenašel jsem nic ... díky mnohokrát, Markuc.

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 185
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dalen »

Ahoj,
začni sledovaním videí:
https://youtu.be/uTjCrzHe--w?list=PL850DF30D9F2377A2

Fadery sa programujú v režime Setup. Musíš priradiť čísla MIDI nástroja alebo softwaru, ktorý chceš z PC3K ovládať.

fb_martin5
Příspěvky: 9
Registrován: 17 úno 2021 12:36

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od fb_martin5 »

Ahoj, díky moc za rady! O jaký číslo MIDI nástroje se jedná? A pokud chci ovládat vsti v Cubase, zadávám číslo Cubase ? Nějak nerozumím, ale snad to vyštuduju z těch videí...dík!

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 538
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Benqo »

MIDI číslo? To si asi zle pochopil.
MIDI funguje na 16 kanáloch, má (dajme tomu) 128 základných "správ" (MIDI CC), čo vie poslať a každá z týchto správ vie mať hodnotu 0-127.
Takže si musíš v Kurzovi a DAW nastaviť rovnaký kanál, aby vedeli spolu komunikovať.
Inak DAWy majú užitočnú funkciu "midi learn", kukni si, čo to je. Prípadne sa pohrab na audiozone vo vlákne týkajúcom sa MIDI.

fb_martin5
Příspěvky: 9
Registrován: 17 úno 2021 12:36

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od fb_martin5 »

Ahoj, děkuju za rady, aby nevznikl omyl, s MIDI dělám 30 let :)

Kolega právě psal "čísla MIDI nástroje", tak mně nějak nedocvaklo, že myslí MIDI kanál.

Díky moc !

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 538
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Benqo »

:palec+:

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3670
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas »

fb_martin5 píše:
06 čer 2021 23:26
... Ovládání Kurzweilu je pro mě hodně nelogický, .... prostě někde zadat čísla MIDI controllerů pro jednotlivé fadery, lze to vůbec ?
Neklesaj na duchu - PC3 je na toto super stroj. Mozno najlepsi na trhu. :wink:
Zakladna vec - cele "MIDI chovanie" v Program Mode riadi riadiaci Setup 126 - Internal Voices. Tam su CC namapovane tak, ako ich vidis realne pred sebou popisane na plechu. Ak by si ho chcel skumat/menit, urob si kopiu... :wink: Ak ho zmenis, cely Program Mode bude podla toho fungovat !

Pre tvoje ucely ti vsetci odporucame - Setup Mode - v kazdej zone mozes nastavit:
a/ MIDI Destination (MIDI okruh)
b/ MIDI kanal
c/ vacsinu fyzickych ovladacov na lubovolne cislo CC (aj duplovane) - napr. das v roznych zonach na rovnaky
fyzicky fader iny CC a iny kanal - vies takto riadit viacere parametre na roznych zariadeniach naraz
d/ samozrejme nastroj, hlasitost, panorama, transpozicia, atd, atd.
e/ reakciu faderov si vies naladit - menit min/max hodnotu, skalovat, ohnut podla krivky,

Manual nemas ? RTFM plati u Kurzu 10-nasobne. 8)
Naposledy upravil(a) MDudas dne 09 čer 2021 01:13, celkem upraveno 1 x.

fb_martin5
Příspěvky: 9
Registrován: 17 úno 2021 12:36

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od fb_martin5 »

Excelentní úvod, moc díky! Jdu se v tom hrabat. Spoléhal jsem na ten editor pro PC, ale ten nějak moc nefunguje, nebo to s ním neumím.

Děkuju!

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3670
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas »

Bacha na ten editor - je strasne vadny. Je dobry na studium a ziskanie prehladu, ale robi blbosti az po zaseknutie nastroja. Neodporucam s nim nic do PC3 zapisovat, pokial nemas vsetko odzalohovane.

Ak ho chces pouzivat, musis:
a/ PC3 musi byt pripojeny a zapnuty
b/ NESMIES mat na PC3 paneli zaroven otvorene editovanie !!!
c/ musis do editora naimportovat aktualny stav programov a setupov - tlacitko MIDI pod tym akoze displejom / Receive Bank
Naposledy upravil(a) MDudas dne 09 čer 2021 01:23, celkem upraveno 2 x.

fb_martin5
Příspěvky: 9
Registrován: 17 úno 2021 12:36

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od fb_martin5 »

Rozumím, myslel jsem si to. Jdu teda číst ten fucking manuál. Díky mnohokrát!

Odpovědět