Master Keyboard

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
jsem.devka

Master Keyboard

Příspěvek od jsem.devka »

Zdravim, utekla mi zajímavá nabídka bazarového M-Audio Keystation 88, ale mechanika prý stejně nic moc. Roland rd 700 sx mě taky lákal, je nejlepší, ale ta cena... Nepotřebuji v tom žádné zvuky, žádné controllery. Jen kvalitní klaviaturu na hraní piána, aftertoch, pitch, modulation. Klidně bych si sjel i pro použité do německa (tahat to z USA se asi nevyplatí). Ale poraďte mi někdo prosím něco do dvaceti tisíc, děkuju.

fova

Příspěvek od fova »

1. Oberheim MC3000 ( www.musicstore.de )
2. Doepfer PK88 nebo vyssi modely
3. CME UF80
4. Neco od Fataru ( mrkni na www.klavesy.cz )
5. Digi piana (dobra mechanika, ale nebude mit aftertouch a kolecka).

M-Audio nee

fova

Příspěvek od fova »

Podle toho, ze povazujes RD700 za nejlepsi, predpokladam, ze uz jsi tady precetl vsechny prispevky na dane tema.
Pokud ne, tak je tady par temat, kde se to resilo. Zadej do search "master keyboard"

jsem.devka

Příspěvek od jsem.devka »

já vim všechno jsem tu pročetl. ptám se ale na nejlepší klaviaturu do 20 tisíc, i bazarově, jestli někdo neví...
Ten Oberheim neseženu a asi ani ne v tý ceně. Chtěl bych lepší klaviaturu než od CME, Doepfer PK88 má prý nějaké neduhy o kterých jsem tu čet, ale tu klaviaturu má stejně kvalitní jako ty vyšší modely ne? A ty sou jsem četl vyhlášené, hraje se na ně prý i při nějakých inscenacích v ND. Chci Aftertouch a kolečka, něco od Fataru... nevím co. Děkuju za každou radu, ale konkrétnější prosím. Jeden kluk mi nabízí 2 roky starej RD 700 SX za 35000, ale já bych stejně něco do dvaceti. Tak děkuju...

fova

Příspěvek od fova »

Jestli chces lepsi mechaniku nez ma CME, tak muj nazor je, ze Fatar ne.

Pokud potrebujes lehkou kladivkovou mechaniku hlavne na praci u pocitace, tak Oberheim a Doepfer. Nic jineho, co je lepsi nez CME neznam a pochybuji, ze tu nekdo vymysli neco dalsiho. Na Doepfer jsem nekolikrat hral a je v pohode, akorat ze je vic organovy nez pianovy. V tom je pro me Oberheim lepsi. Ale vubec bych se Doepferu nebal.

Prave ted jsem se dival na www.musicstore.de, za kolik se prodava MC3000 a uz se neprodava!!! Takze prodej novych Oberheim masteru zda se definitivne skoncil a ted uz muzes sehnat jen ojetiny. Ale docela bych se divil, kdyby ho nekdo prodaval.

Jestli chces tezsi mechaniku hlavne na trenink tak digi piano. Roland RD nebo Yamaha P 1xx jsou vynikajici mechaniky, ktere jsou jako ojetiny pro tebe jeste dostupne.
Trochu horsi jsou Yamaha Pxx, Korg SPxxx, Casio Priva PX, Gem PRP, ad.

Jak uz jsem napsal jinde, tohle je segment trhu, na ktery vyrobci zda se kaslou, takze moc neni z ceho vybirat.
Naposledy upravil(a) fova dne 21 pro 2007 19:16, celkem upraveno 1 x.

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

sem sa pridam aj ja aby som nevytvaral novy tread.

existuje nejaka dvojoktavova klavesnica kvalit polovvyvazenych ake maju yamahy? lebo vsetko co som doteraz skusal je tak tazky odpad, ze neviem co dalej na to povedat...

hubert

Příspěvek od hubert »

hmmm nechapem na co je dvojoktavova polovazena klaviatura....take som hadam ani nevidel...az 5 oktav a viac....

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

hubert píše:hmmm nechapem na co je dvojoktavova polovazena klaviatura....take som hadam ani nevidel...az 5 oktav a viac....
hladam dlho nieco mobilne, nieco male, klasicky controler klaves.. ale vsetky co su maju taku bullshit klaviaturu ze dodnes som nebol schopny nic poriadne kupit.. preco by nemohli existovat kvalitne dvoj-oktavove klavesnice? nerozumiem.. vsak na tych blbostiach co sa predavaju sa neda robit vobec nic.. ano, da sa argumentovat ze to nie je na hranie ale na hladanie zvuku, kratkych pasazi, groove... a na hranie mam plnohodnotnu klaviaturu 5+ ako vravis.. ale aj tieto 5+ oktavove su len pridane 3 oktavy z tej hovadiny 2 oktavovej.... ja by som rad konecne videl nieco co sa blizi k valite vyvazenej kovovej klaviature..

to co je bohuzial dnes k dispozicii je totalny odpad, a za odpad nebudem davat prachy, odpad sa recykluje :)

hubert

Příspěvek od hubert »

Ja myslim ze si si prave odpovedal.....nakolko to nieje na hranie tak nema vyznam do toho montovat cosi co nevyuzijes...ako napr. zavazia aby si dosiahol ciastocne vazenu klaviaturu...co ocenis len pri klavirovom alebo proste dvojrucnom hrani.....co zial akosi na dvoch oktavach nejde....a mimo to....toto by tak enormne predrazilo tento vyrobok ze neviem neviem kto by to kupoval.....teraz sa naozaj v tomto segmente vyrabaju veci pre nemuzikantov...a tym je lautr jedno aka ta klavesnica je a ci je vazena alebo polovazena....aj tak hrat nevie a v ruke to drzi jak prasa kost.....a na spustanie loopov /o com je dnes vacsina produkcie/ ti to je aj tak jedno,..,.,..tak s tym nebojuj a ked chces slusnu klaviaturu tak sa poohliadni aspon po nejakej 5 oktave alebo starsom synte.

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

hubert : ja mam dobre klaviatury na svojich dvoch synthoch, ale len som chcel nieco k notebooku ked pojdem na cesty a budem mat inspiracnu slinu tak si to natukam( ale mas ty clovece pravdu, na to mi staci kadejaky bullshit )... ale aj medzi tymi bulshitmi som nevidel aspon top bullshit.. vsetko to bolo hrozne vykyvane, makke.. nemozem si pomoct...

ja som len veril ze taketo nieco aj za viac prachov existuje

hubert

Příspěvek od hubert »

Podla mna slusnu klaviaturu z tohto segmentu ma napr. X station....celkove dobre urobeny HW. Alebo z radov cisto kontrolerov....Edirol rada PCR 300,500 a 800...to je slusna klaviatura s aftertouchom, dobre HW spracovanie...fakt podarene.....a kvalitativne podstatny posun v pred oproti predchadzajucej generacii......treba skusit.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

excom: edirol (po stopadesaty tady vyjadruju svoji spokojenost, novejsi modely ktery uvadi hubert jsou jeste lepsi nez moje)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

EXCOM : zbehni za hubertom do obchodu .. a otestuj ..

fova

Příspěvek od fova »

A znate nekdo nejakou dobrou polovyvazenou minimalne 5-ti oktavovou mechaniku? Pod pojmem polovyvazena myslim, aby to nemelo kladivka, ale pritom to melo slusnou dynamickou hloubku a bylo to lepsi nez levne dynamicke klavesnice.
Prijde mi, ze muj Oberheim jako kladivkova mechanika ma s urcitymi zvuky problem, takze uvazuji do studia o druhe mechanice k nemu.
Mel jsem Fatar TMK88, ale nebyl jsem s nim spokojeny, tak sel z domu. Ted hledam neco v teto kategorii. Co treba Rolandy A serie?
Zajima me osobni zkusenost, ne neco vycteneho.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

fova : hral som na A50 .. hubert vie u koho .. A to mi pripadalo ako bezna synakova klavesnica .. A80 zase ku mne doniesol kachna ked ju kupoval na slovensku .. a ta sa mi zase zdala taka akasi moc tvrda .. Cize kazdu jednu by urcite bolo treba otestovat .. tak ako vsetko :)

Odpovědět