Masterkeyboardy s Hammer mechanikou

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
boro
Příspěvky: 369
Registrován: 27 led 2004 12:53

VFP1 single foot switch

Příspěvek od boro » 06 bře 2009 09:35

kupil som si VFP1 single foot switch

http://www.doepfer.de/home_e.htm

a stary doepfer sa sprava presne opacne, ako by mal.
po zatlaceni pedalu hra normalne, po pusteni hra s pedalom.

Hovori sa tomu polarita? da sa to nejako nastavit?
tento pedal by som si chcel ponechat, lebo mi vyhovuje
z ergonomickeho hladiska, pod moju papucu.

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Příspěvek od mONOGRAm » 06 bře 2009 09:44

skus zoslapnut pedal pred zapnutim masteru. v niektorych pripadoch to vraj pomoze.

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 06 bře 2009 09:45

Caute, ano je to polarita - bud mas na pedalu prepinac, pokud ne, tak zkus nasledovne:

- vypni nastroj z el
- vytahni pedal ze zdirky nastroje
- zmackni pedal nohou a zastrc do nastroje
- zapoj nastroj do el
- pust ho

Tohle mi pomahalo na GEM pRP800 a fungovalo bez problemu.

Dej vedet
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 06 bře 2009 15:42

Boro: Na svete se pouzivaji dva systemy zapojeni pedalu - jeden je opakem toho druheho.
Zrejme jsi koupil pedal, ktery neni kompatibilni s tvym masterem. Je OSTUDOU Doepferu, ze to nema sladene.
Kdyz jsem kupoval ja pedal ke svemu Oberheimu, nejprve jsem si na foru zjistil, jaky pedal s nim bude fungovat (Roland) a pak jsem ho teprve koupil.
Ted mas ctyri moznosti:
1. Na pedalu je prepinac polarity, kterym to prehodis na ten druhy system (byva tam malokdy ;-))
2. Vykasles se na zaruku, rozeberes ho a zkusis zmenit elektricke propojeni
3. Vratis ho a koupis jiny pedal
4. To co radi ostatni (ale moc tomu neverim)

Uživatelský avatar
boro
Příspěvky: 369
Registrován: 27 led 2004 12:53

Příspěvek od boro » 06 bře 2009 19:22

dakujem za odpovede!

- kupil som si ho specialne k doepferu

- odporucania na tento pedal su priamo na ich domovskej stranke (vid link v mojom predchadzajucom prispevku)

- s kolegom elektikarom sme to uz skusali rozoberat, ale nevedel si s tym poradit, takze sme to nechali tak

- kupoval som to z ciech cez net, zatial nemam skusenosti so zarukami v tychto pripadoch

- v pondelok vyskusam vase rady a dam vediet

- zatial som nekoncepcne vyskusal vselico, no nepomohlo

- dakujem!

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1365
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Příspěvek od tony9 » 06 bře 2009 19:37

Mně to fungovalo s tím sešlápnutím před zapnutím na staré Yamaze PSR - 320.

Uživatelský avatar
boro
Příspěvky: 369
Registrován: 27 led 2004 12:53

Příspěvek od boro » 10 bře 2009 11:54

bohuzial, mne to nefungovalo.

prepnutie polarity je zlozite?

tu su nejake fotky rozobrateho pedalu

dik,
boro

Uživatelský avatar
boro
Příspěvky: 369
Registrován: 27 led 2004 12:53

Příspěvek od boro » 10 bře 2009 12:00

bohuzial, mne to nefungovalo.

prepnutie polarity je zlozite?


fotky rozobrateho pedalu

dik,
boro

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 10 bře 2009 12:30

Podla mna s hentym pedalom ohladne prehodenia polarity nic neurobis....asi bude najmudresie kupit pedal kde sa da prepnut polarita.....a mas 100 percentnu istotu ze to bude chodit ako ma....

jardatop
Příspěvky: 329
Registrován: 30 led 2008 19:03

Příspěvek od jardatop » 10 bře 2009 13:55

On nemyslel polaritu kabelu, ze by prohodil ty 2 vodice. Ptal se, jestli to jde treba napajet na jine kontakty, aby to fungovalo jinak.
Ja to nevim, ale pomoci zkousecky by se to dalo zjistit, jestli jsou tam nejake kontakty, ktere funguji opacne.

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 10 bře 2009 14:02

To som samozrejme pochopil, ale napisal vyssie ze to skusal s kolegom elektrikarom a na nic neprisli.......z toho som si odvodil ze to asi nepojde....predpokladam ze elektrikar je so skusackou kamarat....

jardatop
Příspěvky: 329
Registrován: 30 led 2008 19:03

Příspěvek od jardatop » 10 bře 2009 14:52

Hmm, tak nic. Me lakalo promerit ty 2 vyvody, vedle tech pripajenych kabelu.

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 10 bře 2009 14:54

Pokud pod pojmem "polarita" je myšleno, že jeden druh pedálů má při sešlápnutí spínač v poloze "sepnuto" a druhý druh "rozepnuto", tak se to opravdu jednoduše předělat nedá. Leda by ten spínač už měl příslušné kontakty připravené.

jardatop
Příspěvky: 329
Registrován: 30 led 2008 19:03

Příspěvek od jardatop » 10 bře 2009 16:10

On tistak je tam docela "slozitej" na to, ze je to jenom tlacitko jako treba dratovy zvonek. Tak jsem predpokladal, ze je to uz trochu inteligentnejsi.

Pavol
Příspěvky: 30
Registrován: 15 led 2008 11:16

Příspěvek od Pavol » 20 bře 2009 13:01

demsky píše:ja som sa zbavil pred casom mojho stareho fataru studio 1100 a hladal som masterkeyboard k PC DAW. musim po case povedat, ze klaviatura co ma kurzweil pc3x mi az tak celkom nevyhovuje, je sice lepsia ako zopar kladivkovych mechanik co som trochu testoval, ale predsa len je moc light na moj vkus.

predvcerom som ale natrafil na jeden inzerat, chlapik predaval

Fatar Studiologic VMK-188 Plus
http://www.studiologic.net/VMK-188plus.html


ma to graded hammer mechaniku TP/40GH (Fatar GRAND TOUCH? action). tak som si bol na nej zahrat a okamzite sa mi zapacila, ma to 4 zony stupnovania kladivkoveho mechanizmu a velmi prijemny escapement. klavesy nie su take tuhe a dopad taky prilis makky ako ma napriklad S90ES, hlucnost je v ramci moznosti dost nizka. musim povedat ze je to zatial najlepsia klaviatura na akej som doteraz hral, normalne cloveku sa nechce od nej odist :)

je ale stavana hlavne k DAW, nema zony, takze sa nedaju vytvarat rozne "setupy" hw nastrojov a vypinat si kanaly, priamo z klaviatury sa da hrat na iba jednom midi kanali.
Objednal jsem tento nástroj pro známého v jednom nejmenovaném internetovém obchodě v září loňského roku. Byl by využíván pouze pro hru na klavír, takže nějaké omezení masteru by vůbec nevadilo. Původní domluva byla, že instrument by měl dorazit do 14 dnů. Nicméně když jsem v lednu dostal odpověď, že příští měsíc už by opravdu nástroj měli přivézt, objednávku jsem stáhl neboť dodavatel (nikoliv obchod se kterým mám doposud dobré zkušenosti) nebyl schopen nástroj doručit. Prý by stejná situace byla všude v ČR, protože dodavatel je jeden.

Nicméně mám doposud CME UF 80 a ačkoliv bych ho nikomu nedoporučil hlavně kvůli přístupu firmy, sám jsem dostal dobrý kousek a po finálním opravení různé velocity bílých a černých klapek (firmware 2.0) jsem s ním, na jeho možnosti, velice spokojen.

Ovšem poslední dobou ovšem také sháním nástroj s klaviaturou Graded hammer action(UF 80 má pouze hammer action) pro co nejvěrnější kopii piána a jelikož s VMK 188 jsem to už vzdal, přemýšlím o Fatar Numa http://www.numaworld.it/productBlack.html . Máte s ním někdo zkušenosti? Cena je značně vyšší než u VMK 188, ale klaviatura by prý měla být ještě lepší. Pořizoval bych ho opět pouze kvůli klavíru, takže to, že má pitchbend nezvykle na levé straně apod. by mi nevadilo.

Odpovědět