Novation Ultranova
Re: Novation Ultranova
Mě teda zase x-station jako takovej průser nepřipadal, měl jsem ho docela rád ..
no ok az pruser to nebol
ale oproti supernove to bol riadny krok spat (aj cela KS seria)...

Tak to jo, Supernova byla krásná, X- station bylo takový univerzální zařízení .. všechno v jedné bedně. Ale zas tak blbě to nehrálo.
Me nejvic na zvuku techto "kompromis" synthu vadi to, ze nedosahujou zvukovy kvality tech drahych VA a blbe to zapada do mixu skladby. At uz radoby supernova, co nehraje jako supernova nebo Roland se supersaw, ktera ale se supersaw z puvodniho JP8000 ma pramalo spolecneho. Jsou to takovy synthy do kapely, ale do studia o nicem. Hlavne kdyz za 3,5k koupim Sylenth nebo Spire, kde mam lepsi sound za nizsi cenu a zapadne to krasne do mixu... mozna i to je ten duvod, ze ta VA za cenu 1000-1500€ uz se moc nedelaj. Je tu Virus TI2, NordLead4 a tim sem asi tak vycerpal ty good pouzitelne z posledni doby. Naproti tomu Roland vydava jeden nesmysl za druhym
Novation taky.

Ale ja si nemyslim ze Ultranova je "radoby supernova" .. mne sa teda zda ze Ultranova je prave navrat ku kvalite Supernovy .. Supernovu IIr aj Novu som kedysi mal, z Ultranovy mam pocit ze to hra minimalne tak dobre ako Supernova, dokonca v niektorych veciach este lepsie ale na realne porovnanie by ich cchcelo mat na stole vedla seba ...
Inak cenovo vyjde z bazaru Supernova +/- rovnako ako nova Ultranova - a ta ma viac lfo, viac obalok, wavetable oscilatory, flexibilnejsiu filter jednotku aj fx jednotku a este k tomu audio interface s 2 nezavyslymi vystupmi, a plugin na ovladanie.. takze za mna, vyhodnejsi pomer cena/vykon ako 'stara' supernova ...
Inak cenovo vyjde z bazaru Supernova +/- rovnako ako nova Ultranova - a ta ma viac lfo, viac obalok, wavetable oscilatory, flexibilnejsiu filter jednotku aj fx jednotku a este k tomu audio interface s 2 nezavyslymi vystupmi, a plugin na ovladanie.. takze za mna, vyhodnejsi pomer cena/vykon ako 'stara' supernova ...