"Nové" analogové syntezátory

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
a.tom.x

Re: "Nové" analogové syntezátory

Příspěvek od a.tom.x »

btw. Uli do toho fakt šlape ... Obrázek
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

... jinak chápu, že natočit dobrý demo je hodně práce, ale opravdu mě nezajímají ty přereverbovaný, předelayovaný, chorusem roztažený srágory ... s padesáti efektama bude hrát půvabně i hromada hnoje (... i Timbre Wolf)

dendy

Příspěvek od dendy »

no ked je efektova jednotka sucast syntaku (Peak, DeepMind) tak jej pouzite v deme rozhodne vypovednu hodnotu ma ..

charonme

Příspěvek od charonme »

milujem predelayovane a prereverbovane, ale na demo syntaku by som chcel pocut ako znie ten syntak samotny. A potom samozrejme ak je sucastou efektova jednotka tak v separatnej casti dema tak aj tie efekty chcem pocut.

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

dendy píše:no ked je efektova jednotka sucast syntaku (Peak, DeepMind) tak jej pouzite v deme rozhodne vypovednu hodnotu ma ..
To sice ano, ale primárně mě zajímá základní zvuk bez efektů. Tam se totiž ukáže co ten nástroj opravdu umí. Reverby a spol. vytvářejí "mlhu", která schová skutečný charakter a chyby nástroje. Pro mě jsou efekťáky v nástrojích způsob jak oblbovat lidi, vždycky se směju když vidím ty wet/dry ratio na 70% ... ano je to slaďoučké má to prostor (pokud to teda výrobce nezprasí nějakým úplným šmejdem ... Alesis Andromeda třeba, hnusný efekty ve Wavestationu, atd.). Při studiové práci se to musí stejně stáhnout nebo vypnout a dodělat v DAW a na živo je to totéž ... a to se pak dějou hodně smutný věci.

dendy

Příspěvek od dendy »

Zacina ma svrbiet penazenka :-)) Uz povodny circuit je neuveritelne inspirativna a zabavna vec a toto tu vyzera ze sa novationu podarilo posunut vdaka tomu analog synth enginu este dalej...

charonme

Příspěvek od charonme »

a.tom.x píše:a na živo je to totéž ... a to se pak dějou hodně smutný věci.
toto ma zaujima, mohol by si napisat viac? ale asi by sa to hodilo do ineho threadu

m4x

Příspěvek od m4x »

Co na tom chceš rozebírat v solo vláknu? Týká se i VA nástrojů. Jak jinak se dozvíš, jak hrajou samotný oscilátory nebo jak zní filtr? Kytara se vybírá podobně, ne? Když hraje "na sucho", bude hrát i naefektovaná.

dendy

Příspěvek od dendy »

Behringer Model D demo (a bez reverbov !! :-))
za mna - parada, znie to fakt hutne, za $400 no nekup to :)

lavender

Příspěvek od lavender »

@dendy: vis co, ja mam slim phatty a tento behr filter sa mi zda volaky moc ucesany, aj ten sum je taky nejaky slabucky... akoze v strednych polohach ma ten filter celkom okish zvuk (vlny pekne pradu ako na normalnom moogu), ale pokial pridas resonance a zacnes rezat, tak hore a dolu je to take nejake slabe, neviem to popisat, taky nepevny zvuk... ale tak za 400e :D

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

charonme píše:
a.tom.x píše:a na živo je to totéž ... a to se pak dějou hodně smutný věci.
toto ma zaujima, mohol by si napisat viac? ale asi by sa to hodilo do ineho threadu
m4x shrnul ;)

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

lavender píše:@dendy: vis co, ja mam slim phatty a tento behr filter sa mi zda volaky moc ucesany, aj ten sum je taky nejaky slabucky... akoze v strednych polohach ma ten filter celkom okish zvuk (vlny pekne pradu ako na normalnom moogu), ale pokial pridas resonance a zacnes rezat, tak hore a dolu je to take nejake slabe, neviem to popisat, taky nepevny zvuk... ale tak za 400e :D
Potřeboval bych mít v ruce, takhle to fakt nejde moc posoudit, je to takový náhodný kroucení bez ladu a skladu. Uvidíme co se dál ukáže. Každopádně cena je srandovní ... moje obavy ohledně Ulingera jsou hlavně použité součástky a jejich životnost. Ne že by to byl teda jenom jeho problem ...

ZFarkas
Vybavení

Příspěvek od ZFarkas »

ad DSP: docela se bavím tím, jak někteří výrobci dávají do svých pure analogů digitální tuctové a laciné DSP procesory. Není to pochopitelně dobré pro seriózní účely, ale ideální marketingový tah pro široké masy. Apropo když si za svůj vintage Moog dám jako jediný efekt třeba EHX Memory Boy Deluxe, tak při 100% zachování původního tučného syrového RAW par excellant zvuku Moogu dostanu ještě i bonus dalších 100% výrazových prostředků v top provedení :?
A zkoušel jsem důkladně už i pár téch moderních analogů s DSP - vždy se mi zdálo, že původní zvuk, u levnějších analogů s kvalitou sotva na úrovni některých top digitál VA, se po aplikaci takového digital chorusu a delaye spíše ještě více rozpliznul a odsunul do pozadí. Pokud vezmu kvalitní VA s dobře zpracovaným antiliasingem a DAC, a za něj použiju analog efekty, dostanu zvukově i pocitově lepší výsledek než z laciného analogu s integrovanou digital DSP jednotkou. Myslím, že tohle není subjektivní, ale obecně holý fakt.

monoque

Příspěvek od monoque »

trochu OT, par fotek ze Superboothu17:

https://www.facebook.com/pg/kytary.cz/p ... 6803333097

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

ZFarkas píše:ad DSP: docela se bavím tím, jak někteří výrobci dávají do svých pure analogů digitální tuctové a laciné DSP procesory. Není to pochopitelně dobré pro seriózní účely, ale ideální marketingový tah pro široké masy. Apropo když si za svůj vintage Moog dám jako jediný efekt třeba EHX Memory Boy Deluxe, tak při 100% zachování původního tučného syrového RAW par excellant zvuku Moogu dostanu ještě i bonus dalších 100% výrazových prostředků v top provedení :?
A zkoušel jsem důkladně už i pár téch moderních analogů s DSP - vždy se mi zdálo, že původní zvuk, u levnějších analogů s kvalitou sotva na úrovni některých top digitál VA, se po aplikaci takového digital chorusu a delaye spíše ještě více rozpliznul a odsunul do pozadí. Pokud vezmu kvalitní VA s dobře zpracovaným antiliasingem a DAC, a za něj použiju analog efekty, dostanu zvukově i pocitově lepší výsledek než z laciného analogu s integrovanou digital DSP jednotkou. Myslím, že tohle není subjektivní, ale obecně holý fakt.
Sorry za OT, ale holý fakt je, že chorus se pro rozpliznutí zvuku do pozadí používá, stejně tak delay. Těžko si představit, že při jejich použití bude zvuk konkrétnější;)

Odpovědět