"Nové" analogové syntezátory

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
demsky
Vybavení

Re: "Nové" analogové syntezátory

Příspěvek od demsky »

Pittsburgh Modular Taiga, pozeram ten zlty knoflik co je Shape, a ked s nim kruti, tak mi to strasne pripomina Shaper modul z K2000.

Stardust
Vybavení

Příspěvek od Stardust »

Po půlroce s Dreadbox Typhon již nemůžu skrývat nadšení. Většina lidí ho asi nepoužije do živé kapely, ale mě tam sedí parádně. Má charakteristicky dreadboxové oscilátory a filtr, tři efektové jednotky, super flexibilní ADSR obálky, modulace všeho možného, paměť na presety, sexy vzhled... Takhle nějak si představuju moderní analogový budget monosynth.

Jedině bych mu snad vytkl přepínání kombinace oscilátorů jedním knobem. Původní majitel si stěžoval na šum, ale pro mě je slyšitelný až když je volume totálně nadoraz. Napájím většinou powerbankou, což mi nejdřív přišlo jako mínus, ale po několika koncertech jsem rád, že ubyl jeden kabel do zásuvky.

Tolik minirecenze. Muselo to ven :-)

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Naposledy upravil(a) demsky dne 01 srp 2024 10:18, celkem upraveno 1 x.

dendy

Příspěvek od dendy »

Stardust píše:
11 črc 2024 13:29
Po půlroce s Dreadbox Typhon již nemůžu skrývat nadšení. Většina lidí ho asi nepoužije do živé kapely, ale mě tam sedí parádně. Má charakteristicky dreadboxové oscilátory a filtr, tři efektové jednotky, super flexibilní ADSR obálky, modulace všeho možného, paměť na presety, sexy vzhled... Takhle nějak si představuju moderní analogový budget monosynth.

Jedině bych mu snad vytkl přepínání kombinace oscilátorů jedním knobem. Původní majitel si stěžoval na šum, ale pro mě je slyšitelný až když je volume totálně nadoraz. Napájím většinou powerbankou, což mi nejdřív přišlo jako mínus, ale po několika koncertech jsem rád, že ubyl jeden kabel do zásuvky.

Tolik minirecenze. Muselo to ven :-)
:palec+: Dlhodobo ho mam na zozname na doponenie do mojho live jam setupu len vzdy ho chudaka predbehne nieco ine.. dufam ze sa k nemu raz dopracujem :)

ZFarkas
Vybavení

Příspěvek od ZFarkas »

Neví někdo, kdy už bude v prodeji tohle? Originál je na ebay za 8 000 USD, to se mi zdá moc...
IMG_2683.jpeg

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Cakam ho uz 2 roky

Vla-sta
Vybavení

Příspěvek od Vla-sta »

Díval jsem se na ten koncept. Samply přes analogové filtry, ovládání pady + volume táhla. Jen nikde jsem nenašel popis jestli nechali staré parametry (samply byli 12 bitů myslím) nebo udělají i možnosti dnešní doby jako má AKAI. Ono jde o to, že ty starý vzorky by se už blbě sháněli …. Jinak jsem našel že udělali ověřovací sérii nástroje jsou na testování, teprve se chystají nwjaké videa a ukázky. Takže si ještě pár let počkáme

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

https://martindemsky.bandcamp.com/track/the-seagull

Ja som si stiahol LinnDrum samplepack do Logicu, tu som ho pouzil, a som totalne spokojny, nepotrebujem to ako hardware.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ja zase nepotrebujem samplepack .. Potrebujem HW ..

Vla-sta
Vybavení

Příspěvek od Vla-sta »

demsky píše:
19 říj 2024 17:39
https://martindemsky.bandcamp.com/track/the-seagull

Ja som si stiahol LinnDrum samplepack do Logicu, tu som ho pouzil, a som totalne spokojny, nepotrebujem to ako hardware.
To můžeš rovnou použít Kurzweil. Tam jde o ty analogový filtry

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Mozem to prehnat cez Sherman Filterbank 2 alebo cez Arturia Matrixbrute, no a u mna vyhral battle medzi Polybrute 12 vs moog muse ten muse. Co sa tyka analogovych bicich, tak velmi sa mi paci ten elektron analog rytm, tak uvidim, myslim aj na tu udrzatelnost, aby som neplytval na veci, ktore fakt nepotrebujem :-)

Vla-sta
Vybavení

Příspěvek od Vla-sta »

Sto přesně trefil a myslím si že spousta lidi to rak dělá

ZFarkas
Vybavení

Příspěvek od ZFarkas »

Elektron AR II byl zvukově nejlepší bicí automat, co jsem kdy měl, ale z 50% díky internímu master analog stereo compressoru/limiteru. Bez toho mi to vyšlo cca nastejno s jinými analog drum computery. Dnes jsem 10x spokojenější s Elektron Analog Keys na bass+sequencer linky + z něj řídím patterny na analog Behringer RD bicích automatech. Na Analog rhytm bass+seq linky zněly daleko hůř než na Analog Keys z důvodu jen cca poloviny editačních parametrů zvuku. Na druhou stranu Analog Keys sice umí pěkné analog zvuky bicích, ale ani multimap mode na dvě stopy nenahradí plnohodnotně bicí automat. Ale i když mám Moog Subsequent 37 a OB-X8 který umí možná nejhutnější analog basy na světě, tak ten Elektron Analog Keys je na bass linky naprosto nejlepší, nejpohotovější na chainy, songy, a zvukově v mixu i live vždy čitelný stejně jako ten Moog nebo OB.

Odpovědět