Jupiter Xm tu samou verzi SW ale s mini klávesama jsem měl asi přes měsíc, denně jsem s tím pracoval a jediný co můžu potvrdit, že je to ve srovnání s Korg Prologue, Nord Stage 2 (ještě s Nord Wave synth engine), Moog a DSI analogy který jsem s tím 1:1 porovnával, přes různé aparatury (studio, PA velké i malé - Bose, komba, sluchátka), naprosto k ničemu a zvukově mizérie, zbytečně vyhozený nemalý peníze. Na strings a pady zní daleko lépe než Jupiter X i stará Casia HT3000 a HT6000 za pár korun. Jediný pozitivum je, že to vypadá fakt skvěle a dovedl bych si to představit na podiu jako atrapu pro lepší image klávesáka, ale zvuky bych z toho raději ven nepouštěl.
Nebo já nevím, ale i na iPadu z těch microrepro slyším v těch dvou posledních ukázkách jasný rozdíl jak analog/hybrid Drumlogue táhne v hutnosti a středech i posazením víc jak 2x vpředu, než ten digitální Jupiter X s daleko užším spektrálním rozsahem a 2x víc vzadu posazenej, když si najdu na obou nějaký vícestopý groove s rytmy a seq/bs. Natož přes studio monitory, Drumlogue se blíží velice Elektronu AR II co se týče jak tlačí ve spodkách a přitom to nezabasovává, Zencore engine tohle nedá ani s externím analogovým master compressorem, vše jsem zkoušel na tom Xm, bylo mi taky líto těch vyhozených 30 tis, ale z vody chutný jídlo zkrátka uvařit nejde. Apropo lepší zvuk než na Jupiteru jsem si už udělal i na Deepmindu, ale to je analog, no sice jeden z nejhorších, ale když se vynechají ty otřesný interní FX efekty a prožene se to kytarovým analog effect pedalboardem, není co řešit ani na velký stage