Porovnání zvuku synťáků

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
dendy

Porovnání zvuku synťáků

Příspěvek od dendy »

to mas tazke... kazdy syntak ma rozne nastavenia, inak zaberaju obalky, filtre.. este tak porovnavat syntak a jeho emulaciu..

na duhej strane skusit sa priblizit nejakemu referencne,u zvuku moze byt fajn cvicenie zo sounddizajnu :-))

ked bude midi a vzorovy zvuk ktoremu sa treba skusit priblizit, rad sa zapojim :-)

countrymetalman

Re: Nord Lead A1

Příspěvek od countrymetalman »

Amorph píše:co kdyby nekdo nahodil nejake midi a udelali bychom porovnavacku ruznych syntaku? Vystup jen primo, pouze normalizace bez dalsiho procesingu.
Já už s první ukázkou A1 obyčejnou normalizaci v Audacity udělal, a jak to tady dopadlo... :mrgreen:

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

dendy: jj, myslel jsem to tak, ze to midi by vychazelo z nejake audio reference. Ale ono neni asi az tak jednoduchy neco takovyho sehnat. Nejlepe asi kdyby treba nekdo s nejakou origo analogovou bestii nahral nejakej znamej rif nebo motiv a zaznamenal jak midi, tak audio.

dendy

Příspěvek od dendy »

jo chapem.. kedysi sme s tudym robil test DX200 vs. TX7 ..
http://files.dendy.sk/index.php?dir=FM_synths_test

ale tam to bolo jednoduche - v midi bol aj sysex patchu takze sa dalo velmi presne porovnat ako hra jeden a druhy synth

svojho casu som sa snazil robit taketo zvukove porovania Virus TI vs. Nord Lead 2 vs. Fabfilter Twin2 vs. Synth1
http://files.dendy.sk/index.php?dir=_vs ... _flamewar1 <<--- polovica zvukov je Virus TI, polovica Fabfilter Twin2
http://files.dendy.sk/index.php?dir=_vs ... _flamewar2 <<--- tuto je Nord Lead 2 vs. Synth1 (ale neviem ktore z toho je A a ktore B :-))
http://files.dendy.sk/index.php?dir=_vs ... _flamewar3 <<--- tuto si fat nepamatam ktora cast je nord a ktore twin2 :-))

http://files.dendy.sk/index.php?dir=microQ_vs_komplexer <<--- a este tento test, tiez podobne ako v tom "flamewar3" najprv hra jeden synth a potom druhy to iste

problem je ze uz nikde nemam poznacene co je co v tych ukazkach :-)))

mozbo by bolo dobre splitnut tuto diskusiu do noveho vlakla "Porovnavacky zvuku syntakov" nech nespamujeme A1 thread ...

petermikuláš
Vybavení

Re: Porovnání zvuku synťáků

Příspěvek od petermikuláš »

:palec+: jo, presne takéto vlákno mi tu chýbalo, práve som ho chcel teraz založiť a vidím, že dendy ma predbehol :P
super dík dendy toto vlákno mi tu fakt chýbalo, považujem ho za možné veľmi dobré oživenie tohoto fóra :palec+:

petermikuláš
Vybavení

jo, a ešte som chcel dodať /ak dendy ako zakladateľ vlákna nebude mať námietky/, že by som si dovolil navrhnúť, aby sme sem dávali aj akékoľvek zvukové ukážky našich syntov, teda chcem len navrhnúť, že by sme to nemuseli mať limitované len porovnaniami jednotlivých synthov, ale by mohli byť aj samostatné ukážky našich synthov, teda, kto by ako chcel, resp. mal možnosť
dendy čo Ty na to?

dendy

Příspěvek od dendy »

tak technicky vzate ja som to vlakno nezalozil, to splitol nejaky admin :-)) ale co pises znie rozumne :-)

petermikuláš
Vybavení

jáááj, tak si bol potom delegovaný :lol: adminom, ok, hlavná vec, že tu takéto vlákno máme :palec+: týmto ďakujem i adminovi, ktorý to splitol ako samostatnú tému :palec+:

dedko
Vybavení

Příspěvek od dedko »

Takže sa môžme pripraviť na "nekonečné množstvo" synťákových zvukov? :)

tým nechcem povedať že by som mal niečo proti tomu...

petermikuláš
Vybavení

Re: dedko : ja myslím, že by to nemuselo byť na škodu, lebo by to bolo "upratané" v rámci jedného vlákna a kto by chcel sem dať ukážku, ktorá sa mu zdá zaujímavá, tak by ju sem proste dal, mne sa to fakt zdá, že by to mohlo byť obohacujúce /pre mňa určite - teda, aby som náhodou nehovoril za druhých, to bych nechtěl/.
A nemyslím si, že by tu zas hrozilo nejaké nekonečné množstvo ukážok.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Splitl jsem to ja. Chtel jsem to splitnout od sveho prispevku, kterym jsem to nacal, ale bohuzel se mi to povedlo az napodruhe od Dendyho, tak timto se mu omlouvam, ze jsem ho delegoval:) No nicmene o rozdeleni stejne zadal on:) Ale to je snad jedno.

Jasne, dal bych i jakekoliv ukazky synthu (snad bych to jen omezil aby v ukazce byl pouze ten jeden synth a nic jineho, popripade aby hral opravdu hlavni roli a k nemu byl treba jen bici loop nebo neco v tom smyslu), kdyz to bude mit hlavu a patu a kdyz v tom bude trochu system. Pokud by nekdo udelal opravdu to midi s audioreferenci pro porovnavacku, tak to bych pak nalinkoval do sticky prvniho prispevku.

petermikuláš
Vybavení

Re Amorph: " dal bych i jakekoliv ukazky synthu (snad bych to jen omezil aby v ukazce byl pouze ten jeden synth a nic jineho, popripade aby hral opravdu hlavni roli a k nemu byl treba jen bici loop nebo neco v tom smyslu)"

presne tak super nápad, díky Ti za nej, to by bolo úplne fajn :palec+:

a dodatočne díky za toto nové vlákno :palec+:

Keyboarder
Vybavení

Příspěvek od Keyboarder »

Dobrý nápad! Neomezoval bych se ale jen na HW nástroje, ale uvítal bych i zajímavé ukázky VST instrumentů. Jen by bylo dobré, aby každou ukázku doprovázel i nějaký popisek toho, proč si zrovna tento konkrétní zvuk zasluhuje pozornost, nebo na jaký jiný zvuk či ukázku je to reakce. Každá taková ukázka by měla být nahrána linkou!
Speciální kategorií by mohly být live ukázky konkrétních nástrojů v kapelách (tady bych problém s nahrávkou např. ze slušného mobilu nebo foťáku neměl), a nebo ukázky celých skladeb/aranží s rozpisem toho, na jakou stopu bylo co použito. S těmito informacemi si totiž rád poslechnu i muziku, která mne jinak moc nezajímá...

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

fajn téma.. časom určite prispejem

countrymetalman

Příspěvek od countrymetalman »

Nápad porovnávat zvuky je dobrý, pozor ale, aby výsledek nedopadl naprosto protichůdně, viz třeba tohle vlákno na midi:
http://www.midi.cz/inzerat/149233/vymen ... bo-prodam/

Odpovědět