Problemy Radium a Reason

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 449
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Příspěvek od TAP » 28 kvě 2007 15:24

Já bych nevyloučil, že problém může být už na cestě MIDI dat do počítače. Mě to podobně blblo když jsem si připojoval MIDI přes USB. Když jsem to hnal MIDI pětikolíkem už to bylo ok.

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 28 kvě 2007 15:26

Obrázek

Pokial pouzivas ASIO driver, tak buffer size slider nefunguje priamo tam, ale nastavuje sa to niekde v ovladacom paneli zvukovky, dostanes sa tam ak kliknes na 'control panel' button. Ak pouzijes DirectX alebo MME driver, tak buffer size (latenciu) mozes priamo menit v reasone tym sliderom co tam vidis.

Sirael
Příspěvky: 34
Registrován: 27 bře 2007 12:34

Příspěvek od Sirael » 28 kvě 2007 15:46

tape a funguje to pres midi kabel jakoze ty knofliky taky? jsou to asi hloupe dotazy ale jsem zacatencik uplny :(

bassline dekuji moc a myslis ze nejake channels na to taky maji vliv? zkusim ty asio drivery a tu latenci nebo buffer size je neco jineho?
girl powered hard beat - az vyrostu bude ze mne trent

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 449
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Příspěvek od TAP » 28 kvě 2007 15:48

Sirael píše:tape a funguje to pres midi kabel jakoze ty knofliky taky? jsou to asi hloupe dotazy ale jsem zacatencik uplny :(

bassline dekuji moc a myslis ze nejake channels na to taky maji vliv? zkusim ty asio drivery a tu latenci nebo buffer size je neco jineho?
ano

Sirael
Příspěvky: 34
Registrován: 27 bře 2007 12:34

Příspěvek od Sirael » 28 kvě 2007 15:51

aha tak dekuji ale tak zatim zkusim co mi tady radili s usb
girl powered hard beat - az vyrostu bude ze mne trent

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 28 kvě 2007 15:54

ten obrazok vpravo si nevsimaj :lol: ...cez buffer size nastavujes latenciu.

Sirael
Příspěvky: 34
Registrován: 27 bře 2007 12:34

Příspěvek od Sirael » 28 kvě 2007 16:10

bassline okay dobre..obrazek budu ingorova t proste zkusim nastavit latency mezi 5 a 7 a jeden z tech asio co jste mi radili, dekuju;)
girl powered hard beat - az vyrostu bude ze mne trent

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 28 kvě 2007 16:29

pytkin: ja se soundblasterem nemam nic, od dob live! tak neber ten muj vybuch jako neco, co by melo zpochybnovat tvoji radu. jen me hrozne rozsekalo to slovni spojeni. spolecnost, ktera snad sto let nebyla schopna dodat asio driver, mi proste zustala v hlave od tohohle "vydobytku" odprostena ;)

omlouvam se za ot a svuj vybuch

Sirael
Příspěvky: 34
Registrován: 27 bře 2007 12:34

Příspěvek od Sirael » 28 kvě 2007 17:05

mne to nevadi ja jsem tomu vtipu nerozumela :D
girl powered hard beat - az vyrostu bude ze mne trent

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 28 kvě 2007 19:11

Myslim ze problem bude jen v nastavane latenci, u SB ASIO driveru tezko dosahnes tak nizke latence (na obrazku 10ms, Pytkin mluvil dokonce o 5ti ms).
Podle mych zkusenosti s ASIO drivery k Audigy2 to poradne nefunguje s latenci pod 20ms.
Zkus nastavit output latency na 40ms, jestli bude problem pretrvavat pouzij jine drivery (asi DX). Jestli bude vse ok postupne zkousej output latency snizovat.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 28 kvě 2007 22:46

vuid : 5 msec uplne bez problemov ..

ale to co popisuje sirael .. neviem .. to mi skorej pripada ako daky problem s keyboardom , resp. jeho usb .. ked to chvilu ide a potom nie ...

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 29 kvě 2007 09:56

Pytkin: Jsi kouzelnik, to se mi proste s SB ASIO (nebo ASIO2?, uz nevim) nepovedlo ani nahodou.
Samozrejme muze byt problem s driverem keyboardu, nebo i usb driverem, nejdriv bych ale vyloucil zda to neni jen prilis nizka latence SB ASIO driveru, me se to s USB keyboardem chovalo podobne chaoticky.

Sirael
Příspěvky: 34
Registrován: 27 bře 2007 12:34

Příspěvek od Sirael » 29 kvě 2007 11:22

tak jsem na to koukala je tam tech asio strasne moc - creative asio a direct x asio, sb asio asi tri, dokonce nejaky nvidia asio nebo co a jeste nejaky jiny nastavovani asio pod nuendem..achjo jsem z toho zmatena...takze myslite nastavit latency treba na 40? a tam je jeste jedna latency, ne? nejaka latency compensation na tu mam zkusit nastavit stejnou hodnotu? dekuji ze jste trpelivi mam v tom uz trochu nhl...myslela jsem si ze jenom zapojim a hraju achjo :(

pytkine myslis ze je chyba v tom usbcku? to by bylo asi spatne, co? :(
girl powered hard beat - az vyrostu bude ze mne trent

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 29 kvě 2007 16:08

Nezoufej, casem se v tom zorientujes a pak nejspis koupis jinou zvukovku.
Ale zatim obecne:
Nejdrive je treba vyzkouset ktery audio driver ti bude fungovat nejlepe.
- Otevri nejaky jednoduchy sw, urcite ne Nuendo, treba Reason nebo nejlepe synth FM7.
- V menu Audio settings zvol creative asio driver, latency nastav na hodne - treba tech 40ms (musis kliknout na tlacitko Control panel a tam to nastavit)
- Nefunguje? Zkus jiny audio driver.
- Funguje? Snizuj latenci dokud nebudou nejake problemy.
Stejny driver pak nastav i v jinych audio aplikacich.

Odpovědět