Tak je doma dalsi SCI. Prophet 600 v krasnom kozmetickom stave. Front panel ako novy, drevene boky so zanedbatelnymi chybickami, plech pod klavesnicou trochu odrany od strojana. Technicky ma par problemov, uvidim co bude otazkou cistenia a co bude vaznejsie. Jeden problem je ze prve dve oktavy klapky nereaguju, + este par klaves. Keyboard je ale na pohlad v super kvalite, klapky zrovnane, mechanicky reaguju vyrovnane. Cez midi funguje v plnom rozsahu, takze to nebude nic s oscilatormi. Tento prophet sa chova dost podivne, co je ciastocne jeho featurami (ovladanie na ktore som si musel chvilu zvykat) a ciastocne tym ze tie tocitka a prepinace reaguju obcas ako sa im chce. Jeden zaujimavy problem robi modwheel, obcas pri pohybe dokaze zamutovat cely synt, dokonca sa mu podarilo aj bypasovat volume knob - synt hral rovnako nahlas bez ohladu na tocenie volume knobom. Tento problem som uz niekde na webe zachytil, vraj ma ovladace tak zapojene nejak seriovo, cize jeden chybne fungujuci dokaze vyradit ostatne...takze teraz prichadza na rad pokus o vycistenie a research.
Zvuk - v kratkej dobe po SixTraku moj druhy SCI. Vzdy som chcel mat nejaky Sequential a teraz mam 2

Tesim sa ked dorobim podklady na live a budem sa im obom moct venovat. P600 oproti SixTraku sa mi zda ze hra bohatsie a maksie, ale nechcem ich este porovnavat. Kazdopadne je to Big American Sound. Z nicoho co som mal kedy doma nesli take krasne polyfonne pady. Uplne jednoduche a milionkrat prevarene klasicke zvuky ktore z VST (no offense!) zneju smiesne tu maju v sebe nejaku mystiku, a nielen dreamy/lushy/sweepy pady aj tie anorganicke blipy/blopy. Musel som robit vecer nieco ine ale nemohol som sa od neho odtrhnut.
A ako spravny SCI - jeho vizaz je absolutne vintage

dojem trochu kazia membranove switche v lavej casti...prekvapilo ma ale ze mi to ani nevadi, ovlada sa to ok...nastastie su 100% funkcne
Dufam ze sa mi ho podari dat do uplneho poriadku, a potom nastane dilema ktory SCI si ponechat. Uz zase mam toho doma nejak vela.
Ale nejaky ARP by sa este zmestil