Propojení 2 kláves přes MIDI.

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Reithal
Příspěvky: 9
Registrován: 06 lis 2016 18:58

Propojení 2 kláves přes MIDI.

Příspěvek od Reithal »

Ahoj,

lze propojit dvoje klávesy přes MIDI tak, aby jedny z nich sloužili prostě jako master (Yamaha p45B) a posílal jsem tam zvuky z druhých (Roland FA 06)? Koupil jsem si MIDI převodník, ale protože do kláves je třeba USB typ B místo typu A, který je na převodníku, jsem docela v háji. V obchodu mi tvrdili, že to má fungovat, jen je třeba koupit někde redukci. Tu bohužel najít nikde nemůžu. Prosím poraďte.
Děkuju
Honza

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1946
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: Propojení 2 kláves přes MIDI.

Příspěvek od tony9 »

Teď sem na to mrkl na netu.
Podle mne ten Roland napřímo z té Yamahy připojit nejde. Ta Yamaha nemá klasícké midi din konektory. Pouze usb.
Takže cesta je asi přes nějaký převodník. Pošli typ toho tvého, ať víme co je to zač.
Konektory by neměli být problém. Prostě koupíš odpovídající kabel, který bude mít na jedné straně konektor A a na druhé straně konektor B.

Reithal
Příspěvky: 9
Registrován: 06 lis 2016 18:58

Re: Propojení 2 kláves přes MIDI.

Příspěvek od Reithal »

Já mám Bespeco BMUSB100 dnes koupený a nerozbalený. Ale jak to tady právě říkáš, asi bych ho měl vrátit a koupit nějaký jiný co? Protože co jsem koukal na tu redukci tak je to docela o hubu sehnat. Doporučil bys mi nějaký prosím? A pak myslíš že by to fungovalo? Abych zase nevyhodil peníze. Ty Yamahy nemají špatné zvuky, ale v tom Rolandu jdou alespoň upravovat, proto jsem je z R chtěl do Y posílat....

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1946
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: Propojení 2 kláves přes MIDI.

Příspěvek od tony9 »

Podle toho co sem ted vygooglil tak ti ten tvuj převodník nepomuze. Ja už jdu spat. Zitra na to jeste mrknu. Ale ted fakt nevim co s tim.

Uživatelský avatar
48cube
Příspěvky: 169
Registrován: 14 úno 2013 13:36

Re: Propojení 2 kláves přes MIDI.

Příspěvek od 48cube »

S tim co mas to bude fungovat, ale jen pres pocitac. Yamaha pres obyc USB kabel do PC, v PC naroutovat MIDI z Yamahy do Bespeca (napr. pomoci MIDIOX pokud mas Windows OS) a Bespeco z USB PC do MIDI DIN Rolanda. Taky musis nastavit stejnej MIDI kanal pro master i slave.

Pokud bys nechtel propojovat pres pocitac, tak potrebujes USB MIDI Host to MIDI DIN Converter, napr. od Kentona.

Reithal
Příspěvky: 9
Registrován: 06 lis 2016 18:58

Re: Propojení 2 kláves přes MIDI.

Příspěvek od Reithal »

Ten USB host mě zaujal, to by mohlo fungovat. už takhle tahat 2 klávesy bude prdel, noťas už fakt nechci :D Takže tady bych z Rolanda tahal MIDI kabel předpokládám, a tady do toho to USB. Je možnost tady odkazovat na konkrétní české obchody? že bych sem hodil odkaz z jednoho našeho obchodu, ať se zase neseknu? :)

Reithal
Příspěvky: 9
Registrován: 06 lis 2016 18:58

Re: Propojení 2 kláves přes MIDI.

Příspěvek od Reithal »


Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3345
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Propojení 2 kláves přes MIDI.

Příspěvek od pavlii »

Ne - teda ne bez počítače.

P.

Reithal
Příspěvky: 9
Registrován: 06 lis 2016 18:58

Re: Propojení 2 kláves přes MIDI.

Příspěvek od Reithal »

Jo a ještě se zeptám, zda bude pak možnost používat oboje klávesy když to bude takhle zapojene,


Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1946
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: Propojení 2 kláves přes MIDI.

Příspěvek od tony9 »

Monoque: tohle by mohlo fungovat. Nezapomeň na adaptér napájení. Ten není součástí balení.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22171
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Propojení 2 kláves přes MIDI.

Příspěvek od Pytkin »

to sa kam pripaja ?

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1946
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: Propojení 2 kláves přes MIDI.

Příspěvek od tony9 »

Tak já doufám, že do kláves co nemají MIDI - DIN kolíky, jako ta Yamaha - P45B.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3345
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Propojení 2 kláves přes MIDI.

Příspěvek od pavlii »

Jo - ten Miditech je prakticky totéž co ten Kenton zmiňovaný dříve. Tyhle dvě věci budou umět samostatně propojit USB a "klasicku" MIDI zařízení (=bez počítače). Za předpokladu, že to USB je "Class compliant", což by asi mělo povětšinou být.

P.
Naposledy upravil(a) pavlii dne 09 úno 2018 07:46, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Doplnění textu.

monoque
Příspěvky: 616
Registrován: 04 lis 2009 10:46

Re: Propojení 2 kláves přes MIDI.

Příspěvek od monoque »

Monoque: tohle by mohlo fungovat. Nezapomeň na adaptér napájení. Ten není součástí balení.
jde to napajet nabijeckou na telefon(5V)...

Odpovědět