Roland FA-06 vs. Kurzweil PC3 LE6

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Oxyygen
Profesionál

Re: Roland FA-06 vs. Kurzweil PC3 LE6

Příspěvek od Oxyygen »

ok pokud ma bejt FA nebo PC3 pouze zvukovy modul, je to teda dost drahej modul na to co v realu nabizi.
Pokud by mel suplovat i DAW je tam plno limitu.
Moje myslenka byla takova, ze hudebni pocitac (je fuk jestli je to mac nebo PC) udela mnohem lepsi sluzbu.
Ale samozrejme, dulezitej je vysledek. Pokud ho primarne docilis s Virusem a PC3, pak je cena druhorada.

Myslim, ze jen stoji za zvazenou, zda odmitani hudebniho pocitace neni spise kontraproduktivni. (Precijenom to neni za par tisic)
Navic klikani mysi versus listovani menu na malinkem display.:-)
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

anthea_x

Příspěvek od anthea_x »

Čo v reáli ponúka FA a PC3LE je poriadny rozdiel . Ak Red hráva aj naživo, tak by si všetky svoje zvuky v PC3LE a Viruse nosil zo sebou. Pre väčšinu priemerných užívateľou sú tieto dva stroje zvukovo ďaleko "za vodou". Ale aj vts. A myslím, že aj profík by si zo škrípaním zubov odtiaľ-potiaľ poradil. Neviem ako Virus, ale Kurzweil používa svoje špecialne čipy, v ktorých je spracovávaný signál aj analógovo, čiže, bude mu vst konkurovať ? Lenže, v hudbe je ciest veľa. Každé tie isté dva tóny k sebe niekedy pasujú niekedy nie. :-)

Red

Příspěvek od Red »

Oxyygene, ty draku jeden... přečti si prosím můj druhý příspěvek... Nikde jsem netvrdil, že nepoužívám DAW, proto jsem nechápal větu "plný limitů" Je úplně jedno, zda člověk používá HW s VST editorem, nebo ovládá HW jen přes midi a nahrává to pak jako audio...., či používá softwarové VST. Obojí funguje a vyjde to vesměs nastejno, pokud to tedy člověk trošku umí... Zde, už se jedná jen o možnosti jednotlivých zařízení a programů.... A že jsou dnes softwarové VST na úrovni HW je už celkem známá věc... Vždyť např Virus je virtual analog, ale má výborné filtry a dá se použít jako efektový procesor... Takže ještě jednou opakuji, že jsem nikdy netvrdil, že nebudu používat DAW...Budu jako doposud, ale chci se to naučit i bez něj ;-)

PS: hudební PC mám, už nějaký ten pátek...

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Ja, ako cisty Kurzweil fan, by som si dovolil jednu otazku - co chces hrat ?
Kurzweil je vynikajuci na live hru, ale na nejake tie jedno-dvoj klavesove podmazove pady do nejakeho techna sa az tak nehodi.
Rozhodne nema taky slaby zvuk, ako si popisoval vyssie. Kurzweil je KRAL syntezatorov. Bohuzial, ale byvaly. :oops:
Roland bude na ovladanie omnoho jednoduchsi, Kurzweil je dosti komplikovany.
Velkost pamate u FA dava pociatocne moznosti, VAST synteza u Kurzweil celkove moznosti...
Tak si vyber, Karle... :D :D

anthea_x

Příspěvek od anthea_x »

Myslíš, že tie tie jedno-dvoj klavesove podmazove pady sa tam nedajú urobiľť ?

petermikuláš
Vybavení

Příspěvek od petermikuláš »

Podľa mňa dajú. Ale myslím si, že ich ani nemusíš robiť, lebo takých zvukov je v kolekciách Barba dosť. Myslím, takých techno. Ale teraz som si uvedomil, že je tam rozdiel v Le a K verzii. Teda myslím v Barbovej ponuke.

Odpovědět