Roland FA-06 vs. Kurzweil PC3 LE6

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Red

Roland FA-06 vs. Kurzweil PC3 LE6

Příspěvek od Red »

Dobrý den,

jsem začátečník a chtěl bych Vás poprosit o radu, zda pořídit ROLAND FA-06 nebo KURZWEIL PC3 LE6.

Doma mám už nějaký pátek Roland SH 201, s dynamickou klaviaturou a velocity, bohužel bez aftertouch, a taky Virus TI Desktop (typ bez klaviatury s podporou channel aftertouch). SH 201 bych rád časem vyměnil za jeden z výše uvedených nástrojů.

Osobně se mi více líbí FA-06, ale má horší klaviaturu (bude to asi něco podobného jako u SH 201) a hlavně nemá aftertouch, kterých bych velice rád využil ve spojení s Matrix modem ve Virusu TI :-/ Zase mi ale u FA06 přijde přehlednější ovládání a čitelnější display, než u PC3 LE6. Krátce jsem kouknul na youtube a soundcloude a zdálo se mi, že Roland má mnohem plnější zvuk, než Kurzweil. Navíc u některých vzorků mi přišel zvuk Kurzweilu trochu kovový a to na taneční hudbu není asi to nejlepší, ale možná se pletu. Problém je ale v tom, že původně jsem chtěl nějaký jiný synth, který právě aftertouch má, což Kurzweil splňuje a navíc má i polovyváženou klaviaturu. Jenže, když jsem slyšel ten pěkný kick a piana apod. u video dema FA-06, tak mi to dost nahlodalo... možná bych i ten aftertouch obětoval... Prosím o Váš názor, zda je zvuk u Rolandu opravdu o tolik lepší nebo je to jen můj subjektivní pocit. Díky

PS: Nejlepší asi bude si to někde osahat, poslechnout a vyzkoušet v reálu? (nějaké doporučení?) Mám to jen jako koníček, tak mi prosím nebijte :-)

m4x

Re: Roland FA-06 vs. Kurzweil PC3 LE6

Příspěvek od m4x »

Hraješ někde na živo nebo jen doma? Proč chceš nástroj typu workstation?

Red

Příspěvek od Red »

Hraju si jen doma. Používám to výhradně s DAW. Chci něco trošku slušného, co bude mít trošku kvalitní piano a jiné nástroje, na které je klasicky synth krátký... Vím, že existují různé VST piana např od Steinberga (The Grand) apod, ale tohle prostě není to co chci. Chci kus HW a mít všechno pěkně pohromadě :-) Navíc to chci sidechainout přes Virus ;-) a vytvořit si opravdu originální zvuky. Ten aftertouch mi ale prostě viklá a nevím, zda ho mám obětovat nebo ne...

anthea_x

Příspěvek od anthea_x »

Red píše: . . . zdálo se mi, že Roland má mnohem plnější zvuk, než Kurzweil. Navíc u některých vzorků mi přišel zvuk Kurzweilu trochu kovový a to na taneční hudbu není asi to nejlepší . . .
A počul si " všetky " zvuky od PC3LE ? :-) Ja by som ho za FA-06 nemenil. Nevýhodu PC3LE vidím len v polyfónii pri zložitejších zvukoch.

Red

Příspěvek od Red »

Tak přiznám se všechny úplně ne... Ale zajímalo by mě, zda používá Roland kvalitnější vzorky a engine, než Kurzweil nebo je to zhruba nastejno... Ty si měl možnost porovnat oba naživo? Pokud ano, proč ses rozhodl pro Kurzweil?

m4x

Příspěvek od m4x »

Kurzweil má engine mílové kroky před Rolandem i Yamahou, dost možná i před Virusem. Vzorky bude mít Kurzweil jiné, určitě ne horší, ale díky VAST enginu nejsi omezen jen vzorky. Korg Kronos se ti nedostal do hledáčku?

Red

Příspěvek od Red »

m4x píše:Kurzweil má engine mílové kroky před Rolandem i Yamahou, dost možná i před Virusem
Virus bych do toho netahal, to je přece jenom trošku jiná mašina...Ve své kategorii jedna z nejlepších...
O Korgu Kronosu jsem nepřemýšlel, protože do toho chci dát max 50 tis... (je to jen koníček)

anthea_x

Příspěvek od anthea_x »

Red píše:Tak přiznám se všechny úplně ne... Ale zajímalo by mě, zda používá Roland kvalitnější vzorky a engine, než Kurzweil nebo je to zhruba nastejno... Ty si měl možnost porovnat oba naživo? Pokud ano, proč ses rozhodl pro Kurzweil?
Kurzweil používa VAST syntézu, ktorá sa pohybuje v absolútnej špičke. Prečítaj si niečo o nej a môžeš si ju porovnať s možnosťami Virusu. . Je ale úplne iné, keď si ju človek vyskúša. Je to ako LEGO, čo si urobíš, máš. Podľa mňa je ťažšie hovoriť o charaktere jej zvukov ako takých komplexne. FA-06 je ďaleko od takejto možnosti. Píšeš, že si začiatočník, ten Virus vieš programovať ? Ak áno, tak ľahko pochopíš kde je oproti nim FA-06, aj keď zvukovo nemusí byť tiež zlý. A ja by som ku Kurzu bral ten Virus, nepredáš ? :-D

Red

Příspěvek od Red »

Ano s Virusem relativně umím, ale je to běh na delší trať ;-) Ano přečtu si něco o syntéze a oscilátorech atd... bude to asi nejlepší :-) Virus neprodám... Zkus někoho jiného. Nebo si kup VST Sylenth 1 (má taky Matrix) nebo si můžeš koupit Massiv či Nexus ;-)

anthea_x

Příspěvek od anthea_x »

Nie, nie, to bol len žart, aj keď mi ten modul začal trochu vŕtať v hlave. V kombinácií s pc3le by sa rapídne rozšírili zvukové možnosti a prípadne spätne využiť virus ako midi kontrolér k editovaniu vast. Toto s FA-06 neprichádza do úvahy. Čiže ak sa vrátime k prvému článku tohto vlákna, tak podľa mňa niet čo riešiť. Ale dám si aj ja poradiť a vďaka za inšpiráciu.

Red

Příspěvek od Red »

Díky za tvůj názor! Zdá se, žes mi asi přesvědčil, ale
ještě si o tom něco přečtu. Jen se chci zeptat, zda sis k tomu pořídil i tento standalone editor, který má být brzy dostupný i jako VST http://www.soundtower.com/pc3le/index.html

anthea_x

Příspěvek od anthea_x »

Mám ho zakúpený, ale nepoužívam ho. Klávesy väčšinou nemám pri PC a nievždy mám na to náladu. Tu sa dosť vyžaduje "hlava-mapa", takže ten malý display ani tak nevadí. Ale niekedy mám pokreslené aj 3-4 A-trojky agoritmami + . . .

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

VAST je pro "ajtaky". Misto nejaky workstation plny limitu bych koupil macbooka a nahral si tam co potrebuju. Koneckoncu, delaj to tak dneska skoro vsichni.
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Red

Příspěvek od Red »

Mně to bude právě ležet jen u pc... Nevíš, zda bude to VST zdarma k již zakoupenému standalone programu?

Red

Příspěvek od Red »

Oxyygen píše:VAST je pro "ajtaky". Misto nejaky workstation plny limitu bych koupil macbooka a nahral si tam co potrebuju. Koneckoncu, delaj to tak dneska skoro vsichni.
Pokuď vím tak i Paul Van Dyk utekl od Macu k PC...., protože ho MAC už prostě štval... Dělal v Logicu, teď dělá v Abletonu...
Navíc já jsem odkojen na PC, takže k Applu určitě nee...

Hlavně nevím, co si tím chtěl říct... Já jsem svoji otázku položil myslím jasně a taky jsem jasně napsal, že žádný VST nechci... Mám Virus a k tomu chci nějaký kvalitní midi keyboard s trošku dobrou klaviaturou a aftertouch... Což PC3 LE6 splňuje... Navíc k tomu dostanu balík dobrých zvuků a snad i efektů... ;-), které pak s pomocí vrstev a Virusu předělám k vlastní představě... Je to každého věc jak si to chce dělat... Mě jen klikání myší prostě nebaví... A abych si assignoval knoby od masterkeaybordu k nějakýmu VST, tak z toho už jsem taky vyrostl.... Navíc nehodlám mít tisíce VST k nástrojům jako je např, kytara, piano apod... Tady je to vše v jednom... Nehledě na to, že takový The grand piano od Steinberga stojí 6000 Kč....A to jsou jen asi 4 piana... Zde mi stačí se pořádně naučit jen s Virusem a PC3 LE6... Vem si, co máš VST a každý má úplně jiný prostředí i když je výsledek na konci úplně stejnej či podobnej... Já dřív s VST dělal dost, ale od té doby co mám Virus, tak už mi to prostě nebaví... JInak neříkám, že nepoužívám FX VST, které má moje DAW... (Compressor, Limiter, Parametric EQ atd) a jako bonus mohu použít DSP Efekty na mé MOTU zvukovce ;-)

A jaké limity si měl na mysli? : -)

Jinak tady něco málo z PC3 LE6
Naposledy upravil(a) Red dne 30 črc 2015 17:43, celkem upraveno 3 x.

Odpovědět