ROLAND FANTOM-G

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
marfil
Příspěvky: 74
Registrován: 08 lis 2007 21:33

Příspěvek od marfil »

no ku tomu motifu tvojmu by to bol pekny bracek..)

marfil
Příspěvky: 74
Registrován: 08 lis 2007 21:33

Příspěvek od marfil »


Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM »

tak ta G6 vyzera na zozratie...

Obrázek

hubert
Příspěvky: 1308
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert »

Excom neblazni........vsak Ty si Yamahak.... :D ale ktovie....mozno ked bude na predajni tak Ta namotam...... :D

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM »

hubert : sak to je ten pruser :D ale som sa ZAPRISAHAL, ze tento rok uz nic nekupim !!!! lebo zena ma ZABIJE !!! :D :D

my HW fetisisti to mame kurva tazke... ;)
Naposledy upravil(a) EXCOM dne 17 led 2008 13:55, celkem upraveno 1 x.

Poshook
Příspěvky: 2480
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook »

EXCOM píše:hubert : sak to je ten pruser :D ale som sa ZAPRISAHAL, ze tento rok uz nic nekupim !!!! lebo zena ma ZABIJE !!! :D :D

my HW fetisisti to mam kurva tazke... ;)
aj my SW fetisisti :)

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin »

Podle mě, je tak velký displej k ničemu - plně dostačjící je 240x64 (např. u nového Kurzweil PC3)
V momentě, kdy firma nabízí luxusní PC editor už nikdo na displej nástroje skoro ani nedívá a na koncertě na to není ani čas.
Doufám, že udělají rackovou verzi bez sampleru a sekvenceru.
A nebo by stačilo něco na ty nové ARX boardy, ty budou asi nejvíce zajímavé. ARX2 El. Piána, věřím, že to bude lahůdka.
Čekal jsem větší kapacitu na vzorky 256MB co to dneska je i při jakékoliv kompresi vzorků?
RD700GX - čekal jsem více.
V podstatě se jedná o RD700SX+ARX2 .
Škoda, že do GX nejdou dát ARX boardy.
Takže až při další generaci RD700?X

hubert
Příspěvky: 1308
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert »

Zase sa tu sudi nastroj podla prospektu bez toho ze by ho mal niekto pod rukami.....uz hned viem co bude k nicomu atd.......

Uživatelský avatar
synth_synth_synth_synth
Příspěvky: 268
Registrován: 07 pro 2006 15:22

Příspěvek od synth_synth_synth_synth »

co cena ? docela me laka nejaky workstation - ktery umi nahravat do stop - audio /midi - + nejake boardy - nebo alternativa yamaha - korg ?
pracuji uz prevazne se SW a PC - ale nejaky klaves all in one me laka ...... hw synthu jsem mel spoustu ale zadny all in one - zajima me Vas nazor EXCOM ,hubert atc.... diky

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22171
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »


Jerry Forester
Příspěvky: 194
Registrován: 23 pro 2004 16:47

Příspěvek od Jerry Forester »

Když ono to tak rychle stárne a moc to stojí.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Feature Video

Příspěvek od EXCOM »

tato G seria vyzera fakt skvelo.. mam pocit ze Yamaha je mierne krok pozadu co sa ergonomie tyka.. XS display moc nezachrani, editacne schopnosti tiez moc nie.. toto G-cko to ma vyborne navrhnute.. cele to prostredie je vidiet ze chlapci na tom zamakali.. na moje prekvapenie vyzera velmi zaujimavo tento stroj, hlavne je fakt ze je krasny( to celohlinikove telo, tomu sa neda odolat :) )

pre mna takyto stroj nema ziadny zmysel, ale musim uznat ze sa mi velmi paci...
Naposledy upravil(a) EXCOM dne 04 kvě 2008 00:37, celkem upraveno 4 x.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM »

Jerry Forester píše:Když ono to tak rychle stárne a moc to stojí.
otazka je co mas na mysli ze starne.. ja mam pocit ze hudobny nastroj nemoze nikdy zostarnut a prave tieto workstaitions su tak navrhnute ze nepotrebujes principialne nic.. cize on nema ako zostarnut, mas ho uz v podstate navzdy... cize mal by si specifikovat co to znamena zostarne

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM »

Obrázek

Obrázek

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin »

Čím více je nástroj omezující, tím rychleji stárne.
A já těch omezení už "pro sebe" našel bohužel dost - vzhledem k ceně nástroje. (Počítám, že cena bude obdobná jako u Motif 6,7,8 XS)


1. Málo výstupů 4 (MotifXS má 14xOUT a integraci přímo v DAW)
2. SRX boardy chybí zcela (ty šly použít na kterýkoliv part v multi)
3. Nové ARX expanze (jsou jen dva sloty !) jdou použít pouze jen na part 17 a 18
Takové omezení se mi zdá dost degradující !!! myslím, že ARX bude asi největší tahák nové řadyG, protože optoti FantomX už G-éčko jiné zásadnější inovaci ve zvuku nenabízí.
Tolik peněz a taková omezení? Proč?

4. Roland by mohl nabídnout verzi bez sampleru (tak jako kdysi starý dobrý Famtom), nebo s minimem 1G RAM (544MB je dnes málo, za 3 roky už se nevyplatí na práci s interním sampler v G-éčku ani pomyslet) - vzhledem ke kvalitě interních vzorků.

5. K Displeji - nebylo by lepší vymyslet (přímé) propojení s externím LCD (výstup VGA)?
(kolik lidí dá přednost 8" displeji, před Roland Editorem na velkém LCD displeji? Osobně dávám přednost klasické velikosti a PC Editoru.

Odpovědět