Roland Jupiter-80 / Jupiter-50

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět

countrymetalman

Re: Roland Jupiter-80 achtzich

Příspěvek od countrymetalman »

Podle toho, co jsem slyšel a viděl na ukázkách a podle manuálu je pro mě Jupiter-80 jakási Rolanďácká obdoba Kronosu. Dokážu si představit u obou využití ve studiu na dotáčení všelijakých backing tracků, ale na stage bych si to nevzal - pořád z toho (alespoň z ukázek) slyším stejně jako u Kronosu, že je to prostě takový hodný digitál, bez duše, zbytečně moc takový hi-fi, hodně efektů, málo skutečně zemitýho inspirativního zvuku. Na stage bych si vzal určitě raději třeba Nord Stage nebo C2 + nějaký originál piano (wurli, D6, rhodes) a na to nějakej starej dobrej Moog, ARP atd. Podle mě poslední skutečně měkkej příjemnej analogovej zvuk měl u Rolanda Jupiter 4, vše po něm už se mi líbilo míň a míň... Ale každý model měl nějaký svůj typický a taky hodně pěkný sound, třeba pady na D50 nebo jiné užitečné využití, jako třeba univerzál pro cover zábavový kapely se slušným zvukem, viz XP řada a Fantomy

hubert

Příspěvek od hubert »

Porovnavat Kronos a JP-80 je trochu scestne kedze su to dost koncepcne rozdielne nastroje....a zvuk Kronosu treba posudzovat az ked na to clovek polozi ruky a nie podla par ukazok na nete....mam Kronos v predajni uz par dni...a mozem povedat ze zvukovy posun oproti M3 je neskutocny a napriklad spominane zvuky el. pian su podla mna skvele a vobec by som sa za ne na podiu nehanbil.....iste posudzovat zvuk je subjektivna vec.....ale treba si najprv zahrat a az potom pisat.

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

ak by niekoho zaujimalo, tak Roland releasol user manual
http://www.roland.com/products/en/_supp ... PITER%2D80

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

dnes som si konecne osahal Jupiter-80 a musim povedat, ze je to kus kvalitneho hw.. zvukovo paradny, ergonomicky tiez.. spracovanie spicka.. co ma velmi potesilo je External co ma aj Fantom-G a vo velmi podobnom duchu..
klaviatura paradna..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

v sobotu som u huga skusal JP80 a je to fajne ..

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

Krásné, takové úžasné zvuky jsem v životě neslyšel ....
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Merlin
Vybavení

Příspěvek od Merlin »

Ughm... :?
...so many knobs, so little time... (autor neznamy)

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

Merlin píše:Ughm... :?
spíš Aaarghh :D
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

killimanjaro

Příspěvek od killimanjaro »

Mam to práve požičané od Rolandu doma a zabávam sa s tým.
Rozhodujem sa medzi týmto a Fantom G6. Fantomasa ale nemám odskúšaného. Pradávam svoju starú Yamahu EX5 a hľadám za to modernú náhradu. Vuyžívam to na tvorbu elektro-živej hudby, napriklad toto je dielko našej kapelky http://www.youtube.com/watch?v=4cCNRXr6rJQ a v remixe http://www.youtube.com/watch?v=AS72t7FezfA
EX5 urobila kus perfektnej práce. Od novej mašinky očakávam aby mala kvalitné elektronické zvuky ale zároveň aj živé nástroje, veľké množstvo efektov a silný zvuk. EX ma uspokojovala kompletne. No jej elektronické zvuky už sú na dnešnú dobu na hrane trvácnosti.
Kupujem tak raz za 10 rokov takže nemám prehľad. Jediné, čo je teraz isté, že to bude Roland. Spravili sme my niečo pre Roland a tak aj oni nám trochu pomôžu s cenou.

Zaujímajú ma teda názory niekoho, kto pozná oba stroje a vedel by mi odporučiť, ktorý z dvojice Jupiter vs Fantom je pre mňa vhodnejší.

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

killimanjaro : pre Fantom-G tu je thread kde sa toho popisalo dost vela, mozes mrknut ./ostatni-hardware/roland-fantom-g-t7224.html

potom je tu od Rolandu este V-Synth GT ./ostatni-hardware/roland-v-synth-gt-t7535.html
ten si tiez vyskusaj

Fantom-G je workstation ako EX5 ale nema v sebe syntak, je to rompler-sampler, Jupiter je performer.. neviem ako vela si pouzival sequencer na EX5.. ak ale hladas elektronicke zvuky a chces Roland tak by som sa pozrel po tom V-Synth GT tiez..

killimanjaro

Příspěvek od killimanjaro »

EXCOM: Tak teraz si my este viac zamiesal karty 8) Jupiter ma krasne zvuky ale moznost realtime efektovania niekde na koncerte je dost obmedzena. Fantom ma aspon podla toho, co som videl na nete slusne moznosti efektovania a aj v reale sa s nim da vyblazint www.youtube.com/watch?v=7ZBnZnaI2v4
Teraz som zacal obzerat aj V-Synth na pohlad vyzera, ze je pripraveny na efektovanie najlepsie ale ta cena....
Opytam sa ako laik, pretoze skutocne nemam prehlad na trhu syntakov, nesledujem to.
Sampler nepotrebujem - mame SP-555, sekvencer nepotrebujem - mame MC-808. To, co hladam, je masina s co najlepsou zasobou zvukou, hlavne elektronickych a co najvacsim mnozstvom efektov, ktore si mozem priradit lubovolne na knoby a pady (ako na EX5). Na koncertoch totiz niektore melodie nehram ale realtime modulujem. Takze moznost modulacie a efektov realtime je podstatna.

Dnesne zoznamenie s Jupiterom mi dokazalo, ze ma skutocne dobru zvukovu zasobu, lahke ovladanie ale... efektovat/modulovat realtime sa to da minimalne.
Takze to vidim na Fantom alebo V-Synth. Ty ho mas doma, alebo si mal (cital som threat o V-Synthe prve tri strany), tak urcite vies povedat, co vyuzijem viac. Fantom ma pre mna niektore veci zbitocne. Sampler a sekvencer nepuzijem isto. Skladby robim cez PC a len midi file potom supnem do 808. V-Synth totalne nepoznam. Pozrel som sa nan dnes prvy krat. Zrejme koly cene som ho ignoroval a pravdu povediac stale ma odradza. Avsak ak by to splnilo moja ocakavania tak cert to ber, kupim.

Odpovědět