Roland RD-800 vs. Kurzweil PC3K8

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
rolyam

Re: Roland RD-800 vs. Kurzweil PC3K8

Příspěvek od rolyam »

... tedy nevím, jaké se má výše zobrazovat video, ale mně se zobrazuje Olympic 40 let, z roku 2002 - tam žádný Artis nemůže být. Jiří Valenta tam používá K-2500. Nesledoval jsem to tedy celé ... jestli to není nějaký sestřih ... ani teda nevím, jestli náhodou nemá Artis v současnosti ...

chose

Příspěvek od chose »

Sakra, máš pravdu, špatnej odkaz. Na nějakým videu jsem ho viděl hrát s artisem. Nebo už z toho hledání blbnu.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

chose píše:Dobrý ve smyslu, že nezaniká a neztrácí se jeho zvuk ve spojení s ostatními nástroji, ale vpravdě nevím, protože nedokážu porovnat. Roland by možná byl slyšet stejně.
Nebol by stejny. Japonci maju radi nalestene basy+vysky . Kurzweil hra hlavne stredy, t.j. pasmo typicke pre dany nastroj.
Tu mas jedno porovnanie. Je tam iba RD700, ale ako hruby obraz to sedi. Bez dokladneho vyskusania by som stage piano nekupoval.

chose

Příspěvek od chose »

Tohle video mi neuniklo, kurz mi tam prijde zvukove nejlepsi. Ale! Pri mem patrani a zkouseni nastroju v hudebnich obchodech jsem od dvou prodavacu slysel ze kurze meli na prodejne, ale temer vsechny mely poruchu bud v klavesnici nebo elektronice. A spis mne doporucovali zn. Roland, pry po strance spolehlivosti lepsi znacka. Doufam ze nejsem kacir, kdyz to tady pisu, mezi fandy a majitele zn kurzweil. Jak je to s poruchovosti kurzu? Netyka se to spis tech levnejsich modelu do 20tis?

dalen

Příspěvek od dalen »

Pokaziť sa môže všetko :-) Myslím si ale, že firma Kurzweil produkuje nástroje vyššej kvality než Roland. Často sledujem zahraničné fóra kde píšu vlastníci Kurzweilov a nevšimol som si, že by tam prevažovali sťažnosti na poruchy klaviatúry alebo elektroniky.

rolyam

Příspěvek od rolyam »

... ano, spolehlivost, velmi důležitá ... tady bych já osobně radši sahnul po Rolandu, Yamaze ... ještě když fungovalo fórum Sonikmatter, tak se to tam problémy s PC3 jen hemžilo (zamrznutí nástroje, rozlaďování ...). Bohužel jsem s tím měl i vlastní zkušenost, a to s téměř novým nástrojem :-/ Možná to byl špatnej kus a určitě existuje spousta spokojených uživatelů ... já jsem ale neuměl žít s pocitem, že by se mi někdy mohlo stát to, že budu muset někdy před kšeftem vzít do ruky šroubovák, nástroj rozebrat, zkontrolovat - odpojit - zapojit konektory uvnitř a doufat, že nástroj pak nastartuje :(

dalen

Příspěvek od dalen »

Ano, kedysi boli problémy s PC3, ale v súvislosti s nedoladeným softwarom. Aktuálna verzia 2.21 je stabilná.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

to rolyam: je normalne, ze na fore sa to hemzi otazkami a problemami - na to odborne fora su. To ale o statistike poruch nevypoveda nic. Ved predsa tam nikto nebude pisat - mam 8 rokov Kurz a .... ziadna porucha.
chose píše:...Pri mem patrani a zkouseni nastroju v hudebnich obchodech jsem od dvou prodavacu slysel ze kurze meli na prodejne, ale temer vsechny mely poruchu bud v klavesnici nebo elektronice. A spis mne doporucovali zn. Roland, pry po strance spolehlivosti lepsi znacka. .... Jak je to s poruchovosti kurzu? Netyka se to spis tech levnejsich modelu do 20tis?
- U Kurzweilu neexistuju vyslovene plastove "lacaky", ako ma konkurencia. Aj seria Le ma slusny hardware, len menej vykonu.
- K problemu poruchovost vs kvalita - to mas tak... Toyota a Mazda sa menej kazia ako Mercedes. Preto je Mercedes horsi? :wink:
- Ale ano, Kurzweily maju obcas problem s nedotlacenymi (uvolnenymi kablami), ale to je lahko riesitelne - vlastna skusenost.
- Navyse, ak mas poruchu, tak to v ramci zaruky vratis. Ak to prezije 2 roky, tak uz to zrejme bude fungovat dlho.
Tymto smerom (znacka vs znacka) by som to fakt neporovnaval. Skor sa orientuj na porovnanie konkretnych keyboardov.
chose píše:... Doufam ze nejsem kacir, kdyz to tady pisu, mezi fandy a majitele zn kurzweil...
Spokojneho majitela cohokolvek kritikou jeho stroja tazko nejako "vyprovokujes" kritikou. A je uplne jedno, ci je to syntak, auto, motorka, alebo iPad. :wink:

Odpovědět