Sytezator nebo Workstation?

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
tsurfed
Příspěvky: 24
Registrován: 09 zář 2008 00:41

Sytezator nebo Workstation?

Příspěvek od tsurfed » 14 říj 2008 19:01

Zdravím, chi si koupit klavesy do 25000kc. a nemuzu si vybrat budu rad kdyz poradite :wink:

a jeste co je lepsi Syntak nebo workstation na produkci muziky?..

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 14 říj 2008 19:46

na produkci muziky je workstation, na produkci zvuků a hraní hudby je syntezátor. :)
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

tsurfed
Příspěvky: 24
Registrován: 09 zář 2008 00:41

Příspěvek od tsurfed » 14 říj 2008 19:59

Abych to upresnil,,, mam doma MPC2000XL plus midi klavesy Korg k61 a software ACID 4.0
nedavno jsem se nechal oblozit o 8000litru za fake Software.
ted si chci koupit Cubase LE 3.0 Plus nejaky klavesy premyslim o Yamaha MO6 nebo Korg TR61 - 76.. pls poradte co bude nejlepi..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 14 říj 2008 21:27

o aku muziku ide?

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Příspěvek od c9000 » 14 říj 2008 21:50

korg by šel, u tý yamahy bych do MO6ky nechodil, to radši došetři na XS.
nebo Roland, dělaj moc povedený workstejšny.
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

tsurfed
Příspěvky: 24
Registrován: 09 zář 2008 00:41

Příspěvek od tsurfed » 14 říj 2008 21:57

To: kexik
pop, rnb, hip hop apd.. :wink:

To: proc ne MO6?

poradte mi tedy jaky klavesy koupit abych soucasne pouzival MPC a nahraval to vsechno do cubase.. tak do 30000kc

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 14 říj 2008 22:31

jestli to chceš jen na doma a ne na live vystoupení pak je dobrá cesta spíš nějaký soft sampler + syntezátor. vyjde tě to mnohem levněji a kvalita bude lepší než kdybys koupil nějaký průměrný hw workstation.

:)
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

tsurfed
Příspěvky: 24
Registrován: 09 zář 2008 00:41

Příspěvek od tsurfed » 14 říj 2008 22:39

moc te nechapu.. ty mi rikas ze na delani beatu je workstation k nicemu? a jakej software s jakym syntakem je dobry?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 14 říj 2008 22:43

tsurfed : jednoznacne na ten typ hudby co chces a vela muziky za malo penazi je Roland Juno-G

v jednej krabici mas fajnovy sytank, sequencer a 4 audio stopy kam si mozes rovno nahravat spev, kecacky atd.

tu si pozri na stranke co je to zac... myslim ze je to presne co hladas...
http://www.rolandus.com/products/produc ... arentId=83

<img src="http://www.rolandus.com/uploads/CMS/Pro ... le_gal.jpg" width="512" height="200">

na zaciatok je to super masina... ked si to omakas a zarobis na prvom CD zopar melcov, tak si kupis poriadny workstation 8)

Uživatelský avatar
psk501
Příspěvky: 414
Registrován: 10 led 2008 14:18

Příspěvek od psk501 » 14 říj 2008 22:50

Hodne oblibeny mezi hiphopovymi producenty je korg triton. k tomu cubase, mpc a mas to vyresene:)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 14 říj 2008 22:50

a mozes si ju rozsirit o 2x SRX boardy.. a tu si mozes pozriet nejake ukazy
http://www.rolandus.com/Multimedia/Flash/srx/index.html
mas tam ja priamo karty na tvoj styl hudby... mam pocit ze Platinum Trax

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 14 říj 2008 23:03

tsurfed píše:moc te nechapu.. ty mi rikas ze na delani beatu je workstation k nicemu? a jakej software s jakym syntakem je dobry?
nepochopil jsi mě - neříkám že na dělání beatu je workstation nanic, jen se ti snažím říct že v případě software dostaneš za stejné peníze větší kvalitu než u hw.

pokud koupíš průměrný hw synt velmi brzy tě začne zvukově omezovat. nicméně i to je cesta kterou se dá začít.

mluvíš o beatech ale předtím jsi naznačil více hudebních stylů - levné hw nástroje jsou bud zvukově méně kvalitní nebo při dobré zvukové kvalitě zaměřené pouze jedním směrem. já to třeba řeším tím že používám Kurzweil pc3 + clavia nordlead3 což mi pokryje drtivou část stylového hudebního a zvukového spektra, ovšem to je již trochu větší investice.

snažím se ti pouze vysvětlit- jako uživatel několika soft nástrojů - že podobnou kvalitu pořídíš v softu za mnohem néně peněz - nehledě do budoucna na upgrade. :)

tsurfed
Příspěvky: 24
Registrován: 09 zář 2008 00:41

Příspěvek od tsurfed » 14 říj 2008 23:09

a jakej soft je dobrej ? Cubase? Pro Tools? Logic? a jakej syntak bys mi doporucil..?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 14 říj 2008 23:11

martinrx píše:snažím se ti pouze vysvětlit- jako uživatel několika soft nástrojů - že podobnou kvalitu pořídíš v softu za mnohem néně peněz - nehledě do budoucna na upgrade.
neni v prvom prispevku nahodou napisane: "Zdravím, chi si koupit klavesy do 25000kc. a nemuzu si vybrat budu rad kdyz poradite..." ???

nechapem teda preco sa sem pletie sw...

tsurfed
Příspěvky: 24
Registrován: 09 zář 2008 00:41

Příspěvek od tsurfed » 14 říj 2008 23:26

excom a co myslis o MO6?
on zrovna na tom vali..

Odpovědět