TIRACON Made in DDR 1989 !!!

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
tomas888
Příspěvky: 31
Registrován: 12 led 2006 19:13

TIRACON Made in DDR 1989 !!!

Příspěvek od tomas888 » 02 úno 2006 03:14

Asi před 15 lety jsem koupil starší syn?ák značky TIRACON, made in
DDR, rok výroby 1989. Tenkrát jsem pořádně ani nevěděl,
co vlasně kupuju a tak jsem neřešil otázku kompatibility. Manuál k tomu nemám, pouze audiokazetu,kde jsou
nahrané základní zvuky. Problém je v tom, že do nich ty zvuky nemůžu dostat a tak slyším jen mírný šum. Dřív to normálně šlo a v pohodě hrály,ale vždycky po
delším čase(asi 14dní) vypnutého stavu se zvuky sami vymazaly a já
jsem je musel znovu nahrávat. Pak už ani to nefungovalo(pořád nějaké
error) a tak jsem se na to vykašlal.Napadlo mi, jestli už neni třeba ohraná
páska na kazetě, nebo jestli se nezhoršila kvalita přenosu dat způsobeného špatným kabelem(ten jsem si tenkrát sám vyrobil).
Hlavně vůbec netušim,jak jsou tyto klávesy kompatibilní s dnešním Midi a
jestli a jak do nich můžu nahrát nějaké jiné samply.(z tý kazety je mi fakt
špatně).
Koupit si chci stejně nějaký nový,ale připadá mi to škoda,aby se jen tak
válely na půdě.Byly celkem schopný(když ještě fachaly).Hlavně bych je
chtěl případně propojit s novými,jestli to půjde.
Nejhorší na tom je, že já o nich vlastně nic nevim(vůbec neznám jejich
parametry), na netu jsem taky zatim nic nenašel, tak nevim.

Ví někdo, co jsou tyhle syn?áky zač a co se s nimi dá dělat ?

TIRACON Made in DDR 1989!

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 02 úno 2006 07:46

Obrázek

Rek bych mas velmi pravdepodobne slabou baterku ktera ty zvuky proste v pameti neudrzela. Po tech letech je dost pravdepodobny ze uz doslouzila.

Jinak ti doporucuju tu kazetu nahrat do pocitace, osetrit od sumu a vypalit si ten audio signal na CD. Cedecko se ti jako kazeta neosoupe a budes mit zvuky slusne zalohovany krome CD i v pocitaci. Popripade ti staci udelat z ty kazety mp3 a pak ten audio signal jednoduse z pocitace pustit do Tiracona.

Jinak jeden ezone uzivatel BODYIA ma na svem vebu o Tiraconu 6V info, mozna by ti poradil co a jak konkretneji, mrkni a napis mu:
http://www.bodyia.cz/view.php?cisloclanku=2005081854


A tady ti davam cislo na MIDI servis v Brne kdyby to nebylo jen tou baterkou. Jsou to machri vsechno daj dohromady. Osobne mam od nich nekolik velmi uspesne provedenejch oprav starejch masin.

MIDI servis Moravek & Kunc, tel.: 541217181

.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 02 úno 2006 09:39

V Praze ti to můžou udělat CHD-Elektroservis. To je taky docela vědecké pracoviště, kde se dějou zázraky :)


btw. někde mám doma obrázek reklamního letáku k Tiraconu. Veliká psina. Taková slečna v designu 80. let (rozuměj - vycpávky v ramenou, obarvená na fialovo a účes, kterej se skoro nevejde na fotku :)) se tam tulí k 6V - velmi lascivní, přesně ve stylu DDR.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 02 úno 2006 13:24

tomas888: Tiracon určitě používej, je docela fajn a na spoustu věcí ti poslouží!:-) Popojit s novýma nástrojema samozřejmě jde, díky předvídavosti někdejší východoněmeckých inženýrů obsahuje MIDI, takže lze data přijímat i vysílat. To se bohužel ale netýká zálohování paměti, takže to musíš opravdu řešit před pásek, resp. nejakou zvukovku.

Můžu pro tebe udělat to, že stáhnu banku z nástroje a jako MP3 hodím na web. Výměna baterky taky není složitá, mám k tomu všechny manuály, naskenuju to a dám na svoji stránku o Tiraconu, a? víš co a jak.

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 02 úno 2006 13:30


Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 02 úno 2006 13:46

...jsem se asi zamiloval :) :) :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 02 úno 2006 13:59

Tudy píše:...jsem se asi zamiloval :) :) :)
tudy ja len dufam ze do toho nastroja, bo ta zenska vyzera jak Tluckova (to je taka podpriemerna slovenska herecka :lol:) a to teda nie je ziadna slava...

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 02 úno 2006 14:14

To je ono !!! Zajimalo by me jestli je to Gertruda nebo Urschulle.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Příspěvek od syncro » 02 úno 2006 14:16

Tenhle nástroj se mi nefunkční válí na půdě. Asi před sedmi lety jsem na něm bohužel omylem (pokus o amatérský tuning) odpálil oscilátory, takže je to jenom vrak, ale když ještě fungoval, tak jsem na něm dělal rád... 8-)

Saša

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 02 úno 2006 14:21

a.tom.x píše:To je ono !!! Zajimalo by me jestli je to Gertruda nebo Urschulle.
mozno Eva... ani by som sa necudoval...

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 02 úno 2006 14:35

Hele takhle v tý době vypadaly všechny :)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

tomas888
Příspěvky: 31
Registrován: 12 led 2006 19:13

Příspěvek od tomas888 » 02 úno 2006 14:43

To je ono, přesně tuhle věc mám, tak to je super,že to někdo zná! :D

tomas888
Příspěvky: 31
Registrován: 12 led 2006 19:13

Příspěvek od tomas888 » 02 úno 2006 15:02

bodyia píše:tomas888: Tiracon určitě používej, je docela fajn a na spoustu věcí ti poslouží!:-) Popojit s novýma nástrojema samozřejmě jde, díky předvídavosti někdejší východoněmeckých inženýrů obsahuje MIDI, takže lze data přijímat i vysílat. To se bohužel ale netýká zálohování paměti, takže to musíš opravdu řešit před pásek, resp. nejakou zvukovku.

Můžu pro tebe udělat to, že stáhnu banku z nástroje a jako MP3 hodím na web. Výměna baterky taky není složitá, mám k tomu všechny manuály, naskenuju to a dám na svoji stránku o Tiraconu, a? víš co a jak.
To by bylo moc dobrý, ale ty manuály asi nebudou v češtině? Ale i tak
by to bylo super. A ještě k tomu zálohování paměti,protože to je pro
mě klíčový, budu teda potřebovat zvukovku, která podporuje Midi in out?
(vlastně Gameport) Jde mi o to,abych měl všechny zvuky zálohovaný
v PC. A ještě jedna věc, v jakým formátu jsou ty original zvuky?(dají
se někde na netu stáhnout nějaké další,které by Tiracon vztřebal?)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 02 úno 2006 15:51

neda sa niekde tento nastroj vypocut? nejake mp3

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 02 úno 2006 22:19

Tomas: Nene, omyl, na zalohovani nebudes potrebovat MIDI IN/OUT, protoze to pres MIDI neleze. budes potrebovat audio in/out a ty pichnes do vystupu/vstupu pro magnetak na zalohovani. Original zvuky budou ve formatu mp3. Na netu jsem nic jinyho nenasel, ale programuje se docela snadno, urcite si udelas, co bude potreba.
EXCOM: Nevim o nicem, kde by se dalo neco k tiraconu stahnout... Osobne se chystam udelat zvukovy nahledy nejakejch svejch hracek, az se do toho pustim, tak tam tiracon urcite taky bude:-)

Odpovědět