Vaše názory a zkušensti s AN1X
-
Vaše názory a zkušensti s AN1X
je to použitelné na techno a ambient (autechre,lustmord,fsol atd)?
co bicí ? jde udělat kopie 909 ? nebo je to flat-yamaha-beat ?
co bicí ? jde udělat kopie 909 ? nebo je to flat-yamaha-beat ?
mal som ju cca rok a za tie peniaze je to vynikajuci synt. ked to porovnam s virusom alebo modularom, je to samozrejme chudobnejsi brat, napriek tomu niektore najme stredove zvuky mali svoje caro - dlhe stringove pady, niektore pseudo rhodesy, bells... a mal som rad ten sequancer+ fx jednotka bola tiez dost v pohode
A tobě to zkreslení vadí? Mimochodem obvykle postačí držet úrovně oscilátorů ne na maximu. Takhle se chovala spousta analogů (Minimoog, MS-20 a bylo to dobré). Přijde mi to v pořádku.
Co se kopáků týká, na sampl bych nevsázel. A už vůbec bych to nebral jako joke... Nejlepší kopáky jsou z některých (provařených, leč dobrých) starých mlátiček a pak opět z analogů. To se se samplem nedá srovnat. Navíc si s tím můžeš docela hrát, na rozdíl od samplu. Na Minimoogu, Pro One, to jsou kopáky... S AN-1x jsem to nezkoušel, ale pokud se chová alespoň trochu jako analog, což z toho, co jsem z ní slyšel, celkem usuzovat mohu, tak no problem. Pokud to ovšem s těmi basy není opravdu tak špatné, jak tu bylo napsáno. Tyto typy zvuků mají mnoho společného, většinou když tam nejde jedno, nejde ani druhé.
Co se kopáků týká, na sampl bych nevsázel. A už vůbec bych to nebral jako joke... Nejlepší kopáky jsou z některých (provařených, leč dobrých) starých mlátiček a pak opět z analogů. To se se samplem nedá srovnat. Navíc si s tím můžeš docela hrát, na rozdíl od samplu. Na Minimoogu, Pro One, to jsou kopáky... S AN-1x jsem to nezkoušel, ale pokud se chová alespoň trochu jako analog, což z toho, co jsem z ní slyšel, celkem usuzovat mohu, tak no problem. Pokud to ovšem s těmi basy není opravdu tak špatné, jak tu bylo napsáno. Tyto typy zvuků mají mnoho společného, většinou když tam nejde jedno, nejde ani druhé.
To neni zkresleni,ale huceni!Strasne to zvedne nejake spodni stredy... a proste tfuj!
Na kopaky s tohohle synthu zapomen to nema vubec zaber kde ma mit...
Ty spravne frekvnce kolem 60 Hz tam proste nejsou,ale ty nejnizsi zas jo...
vubec z toho treba neleze pila nebo pulsni signal(ten vypada jak telefonni:)
Na kopaky s tohohle synthu zapomen to nema vubec zaber kde ma mit...
Ty spravne frekvnce kolem 60 Hz tam proste nejsou,ale ty nejnizsi zas jo...
vubec z toho treba neleze pila nebo pulsni signal(ten vypada jak telefonni:)
Poklop: Tak v tom pripade mame trochu rozdilny nazor na poradnou synth basu...
o tom se tady uz psalo ze an1x je na nic na basy...
si pocti:
http://ezone.techno.cz/forum/viewtopic. ... 27b84fcc5c
o tom se tady uz psalo ze an1x je na nic na basy...
si pocti:
http://ezone.techno.cz/forum/viewtopic. ... 27b84fcc5c
unaveny som jak kon
dnes som si bol pre Ondrashovu AN1x v Bechyni( nadherne miesto, posadilo ma na rit ) a druhe co ma posadilo na rit bolo kvalitne prevedenie klavesnice na AN1x.. fakt som neveril, v tejto triede syntakov neskutocne.. velmi sa to blizi ku kvalite EX5 ak to teda nie je totozna klaviatura... a inak velmi prijemny nastroj...

excom kupuje vsetko ved je creative director
ja som mal AN1x asi 3 roky, je to podla mna zhruba ako Thor charakterovo. Ked si spomeniem na recenziu Daniela Forra, ze dokaze verne replikovat Roland Jupiter tak mi je zle, mam kamosa co obcas dojde ku mne krutit s AN200, co je velmi podobne AN1x a mna osobne zaujalo to, ze sawtooth ked sa detunuje, tak je tam taky zvlastny fazovy posun, ktory som nepocul nikde.