Virus TI - integrace, latence

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2043
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Virus TI - integrace, latence

Příspěvek od Ondra P. »

Zdravím,

uvažuji o Virus TI. Zajímolo by mne jakou má integrace do DAW (cubase, osx) přes ten jejich VSTi plugin latenci.... jestli to není nějaký extrém, nebo je to srovnatelný s jinými SW pluginy.
Díky za info...

biscuit
Příspěvky: 10035
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Virus TI - integrace, latence

Příspěvek od biscuit »

Není to srovnatelné s SW pluginy, protože je to HW. Když budeš chtít, můžu zkusit na aktuálním železe udělat test a výsledek ti tady napsat. Ovšem na WIN.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2043
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Virus TI - integrace, latence

Příspěvek od Ondra P. »

Co myslis presne, ze to neni srovnatelne s SW pluginy ?

biscuit
Příspěvky: 10035
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Virus TI - integrace, latence

Příspěvek od biscuit »

ono tam záleží, jestli běží ti jen jako plugin (na jiný zvukovce), nebo jako plugin + hw interface (zvukovka).

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2043
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Virus TI - integrace, latence

Příspěvek od Ondra P. »

jde mi především jen o plugin... ne jako zvukovka... ono čtu různě na forech jak maj šílenou latenci třeba 80ms, tak to bude asi ta kombinace se zvukovkou ?

biscuit
Příspěvky: 10035
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Virus TI - integrace, latence

Příspěvek od biscuit »

čoveče, to nevím. já s latencí nikdy neměl problém, jen někdy s midi synchronizací (ale to byl vždycky u mě obecnej problém na cubase a až nedávno jsem zjistil, že po vypnutí asio guard to úplně zmizne). já to musím po dlouhý době celý zapnout a zase oživit, zjišťuju, že už si některý detaily vlastně ani pořádně nepamatuju.

jinak jak jsi psal, že jsi na macOS, tak poslední oficiální TI plugin:

Virus TI Installer 5.1.7.00 for macOS
Compatible with Virus TI Desktop, Virus TI Keyboard, Virus TI Polar and Virus TI Snow. This version of the software includes numerous refinements and supersedes all previous versions.

THIS VERSION IS NOT COMPATIBLE WITH macOS 10.15 CATALINA

This software is compatible with OSX 10.7 - OSX 10.14

Date: 2021-10-15, File size: 33.25 MB


co jsem zaregistroval, tak hodně lidí používá Virus HE (dříve HC), kterej neběží přes USB a odstraňuje právě některý ty neduhy, který se po USB objevovaly u řady lidí. bylo to i dost citlivý na USB řadič. já kvůli tomu kdysi kupoval i speciální pci řadič s texas instruments čipy. dnes ho samozřejmě do novýho kompu nedám, tak i z toho důvodu mě zajímá, jestli to normální cestou vůbec dokážu rozchodit (fungoval jsem jen přes TI plugin a jen digitálně (audio) do kompu).
Naposledy upravil(a) biscuit dne 11 dub 2022 11:14, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2043
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Virus TI - integrace, latence

Příspěvek od Ondra P. »

ok díky, ty zmíňky o latenci jsou staršího data , takže je možné, že už to pladili.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2800
Registrován: 10 bře 2007 21:43
Vybavení

Re: Virus TI - integrace, latence

Příspěvek od demsky »

NIkdy som sa nejako nezaujimal o Access Virus, akurat som postrehol, ze sa vyvija nejaky emulator toho cipu, tak som zvedavy ako to dopadne, treba k nemu aj ROM subory.

https://dsp56300.wordpress.com
https://www.musicradar.com/news/synth-emulator-plugin

biscuit
Příspěvky: 10035
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Virus TI - integrace, latence

Příspěvek od biscuit »

emulator ty motoroly je uz nejakou dobu, ale to asi neni na seriozni praci imho... pri cenach bazarovych ti tomu vlastne ani nerozumim.
Ondra P. píše:
11 dub 2022 11:13
ok díky, ty zmíňky o latenci jsou staršího data , takže je možné, že už to pladili.
tak otestovano. s posledni verzi sw mi ted vse slapalo uplne v pohode. nezkousel jsem teda arpeggia, ktera mi prave nekdy blbla s tou synchronizaci, to kdyztak jeste vyzkousim. nicmene prihodil jsem vira do rozdelanyho projektu, nastavil latenci na 128 samplu a vsechno bezelo hladce, prepinani patchu bez dropoutu... v pohode. pracuju teda oldskoolove porad na 44.1 kHz.
Naposledy upravil(a) biscuit dne 11 dub 2022 12:04, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2043
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Virus TI - integrace, latence

Příspěvek od Ondra P. »

ono je otázka, jestli už ten zvuk jiné SW nepřeválcovali... za mne se mi líbí , že to prostě jde programovat manuálně knobama... to SW taky sic, ale je s tím práce to nastavit. Virus to má vše ready a kompkatní.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2043
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Virus TI - integrace, latence

Příspěvek od Ondra P. »

biscuit píše:
11 dub 2022 11:49
emulator ty motoroly je uz nejakou dobu, ale to asi neni na seriozni praci imho... pri cenach bazarovych ti tomu vlastne ani nerozumim.
Ondra P. píše:
11 dub 2022 11:13
ok díky, ty zmíňky o latenci jsou staršího data , takže je možné, že už to pladili.
tak otestovano. s posledni verzi sw mi ted vse slapalo uplne v pohode. nezkousel jsem teda arpeggia, ktera mi prave nekdy blbla s tou synchronizaci, to kdyztak jeste vyzkousim. nicmene prihodil jsem vira do rozdelanyho projektu, nastavil latenci na 128 samplu a vsechno bezelo hladce, prepinani patchu bez dropoutu... v pohode. pracuju teda oldskoolove porad na 44.1 kHz.

Díky, a to pak jede i Virus interně na 44.1 kHz, tehdy když jsem měl Cčko, tak jel myslím interně na 96khz

biscuit
Příspěvky: 10035
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Virus TI - integrace, latence

Příspěvek od biscuit »

o prevalcovani bych asi nemluvil... samozrejme ze vsti to klidne po zvukovy strance nahradej. nejaky dva roky jsem mel vira vypnutyho a extra mi nechybel. kazdopadne dnes jsem ho zapnul a zase ho nejakou chvilku budu zapinat, protoze me porad bavi :-)

k tem frekvencim - to nevim. asi ani nevim, jestli bych slysel rozdil. ani nevim, jestli je od vyrobce nejaky doporuceni.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2043
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Virus TI - integrace, latence

Příspěvek od Ondra P. »

přesně musí to bavit :)

biscuit
Příspěvky: 10035
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Virus TI - integrace, latence

Příspěvek od biscuit »

hele, tak jsem ten projekt prepnul na 96 kHz a 64 b float a na 256 samplu latence to hralo bez slysitelnyho problemu, ale asi tam dochazelo k nejakejm dropoutum, protoze na viru (pluginu) se objevila hlaska, abych zvysil latenci na 512 nebo vic...
a nebyl to problem kompu asi, protoze jsem nekde na tretine vykonu podle performance meteru.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22321
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Virus TI - integrace, latence

Příspěvek od Pytkin »

Ja mam syntaky vsetky doma preto, ze ma bavia .. praca so SW ma dlhu dobu nebavi ..

Odpovědět