Ako vymenit podsvetlenie displeja na Yamahe SY99?

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
hirli

Ako vymenit podsvetlenie displeja na Yamahe SY99?

Příspěvek od hirli » 09 srp 2005 18:33

Je to mozne spravit svojpomocne a za normalnu cenu?

Uživatelský avatar
deep
Příspěvky: 109
Registrován: 20 črc 2003 21:53

Příspěvek od deep » 10 srp 2005 09:53

Urcite ano ale. je potreba zjistit co je ten display zac a jakym spusobem je podsvetlenej. tuhle jamahu neznam ale jsou v podstate 2 moznosti.
podsviceni pomoci LED nebo pomoci takovy lampy na nazev si nemuzu spomenout (wokno jak bejk) na zhruba 150V. v tom pripade muze bejt chyba jeste v menici naperi pro tu lampu. tak mi odesel jeden Roland.

zjisti co je to zac. nebo jestli bude nekdo vedet primo?
-------------------------------------------------------
Eduard Skýva

midimidi
Příspěvky: 30
Registrován: 13 lis 2002 15:17

Příspěvek od midimidi » 10 srp 2005 10:29

V displeji Yamaha SY99 je svitici desticka, ktera casem vybledne. Dostat se az k ni je lego na cele odpoledne, ale da se to. Sehnat bys ji musel v Nemecku, tady to, pokud vim, servis nedodava (jedine pry cely diplay). U typu SY77 a 99 ale jeste byva problem s jejim napajenim.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 10 srp 2005 11:05

ta svietiaca fluorescencna folia sa da kupit, napr u conrada, ale tusim aj v GM, deep ma recht, napaja sa to dost vysokym pravouhlym napatim a mohol chcipnut zdroj

a tiez je mozne ze ten displej je klobasa beziaca na hitachi standarde a da sa vymenit za hocaky kompatibilny displej, musi akurat sediet pocet riadkov a znakov... skus to rozobrat a displej odfotit

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 10 srp 2005 13:08

Obrázek
.
hirli píše:Je to mozne spravit svojpomocne a za normalnu cenu?
V SY99 je 240x64 pixel Liquid Crystal Display s backlight podsvetlujici lampou - a ta te zajima, to je ten problem ze display je necitelnej.

svepomoci teoreticky.. v GM pokud oupis fluorescenci folii (je to docela tlusta a tvrda folie:) kterou ustrihnes na rozmer v SY99 a zabudujes pod Crystal Display na misto stary. Ale uplna prdel svepomoci to neni, kamarad to uz jednou resil ale nedoresil. Mimo to to neni uplne levny prodavaj to jen ve velkejch kusech

Nicmene ja mel pred lety stejnej problem v mem sampleru AKAI S1000 a tu lampu pod display jsem objednal uplne novej v Disku Boskovice, a bylo vyresino. stalo to cca 1300 kc. to neni nic hroznyho.

http://backlights.telesisgear.com/

jo a mrkni sem - http://www.sy99.com



Obrázek
.
Obrázek

.

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 10 srp 2005 14:14

Ecson Waldes: Nemels nekdy rozdelany Virus? Mi u nej taky nesviti display. Slo by to s tou folii?

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 10 srp 2005 16:30

peteness píše:Ecson Waldes: Nemels nekdy rozdelany Virus? Mi u nej taky nesviti display. Slo by to s tou folii?
Člověče, silně pochybuji, že při rozvoji LED technologie v posledních 10letech by ještě nějaký výrobce byl takový magor, aby používal tu fólii a zvyšoval si náklady o napě?ový měnič.
Ještě před dávnou dobou se nepoužívalo LEDkové podsvětlení všude proto, že displej musel být vyšší cca o 5-7 mm (podsvětlení byla taková bílá krabička a v ní hromada smd LEDek). Dnes už se dělá podsvětlení ve formě jedné placaté LEDky (takže taková jakoby bílá fólie cca 1mm tlustá) - čili minimální spotřeba a svítí to hezky.
Vnástrojích se standardním displejem (např 2x16 znaků) je lepší tento celý koupit v GM (cca 300,-Kč) a vyměnit celý - ta práce s výměnou podsvětlení za to nestojí.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 10 srp 2005 16:43

tudy: no to je zrovna ta otazka, ktory nastroj ma a ktory nema standardny displej (seriove rozhranie), u virusu by som to tipoval ale yamaha je taky mega vyrobca ze moze mat kludne svoj vlastny neopakovatelny a nenapodobitelny a...

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 10 srp 2005 17:57

ten displej vypada takhle:

[left]http://www.tomaslynx.com/jacques/virus01.JPG[/left]

[left]http://www.tomaslynx.com/jacques/virus02.JPG[/left]

sorry, ze zasiram forum o Yamaze, ale to s tim souvisi. :oops:

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 10 srp 2005 18:24

no jo... ja som myslel odfotit kontakty, atd...
ale toto vyzera silne na 2x16 z GM za 300 kaciek, jak pise tudy
este aj s "origos" cinskym ramikom

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 10 srp 2005 19:16

takze Krok č.1 ) Sebrat masinu, odsroubovat zadek a zanest ukazat do GM electronic, jestli nemaji stejny display

Uživatelský avatar
Merlin
Příspěvky: 352
Registrován: 06 pro 2002 14:45

Re: Ako vymenit podsvetlenie displeja na Yamahe SY99?

Příspěvek od Merlin » 10 srp 2005 20:19

hirli píše:Je to mozne spravit svojpomocne a za normalnu cenu?
http://www.midi-rakete.de/
...so many knobs, so little time... (autor neznamy)

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Re: Ako vymenit podsvetlenie displeja na Yamahe SY99?

Příspěvek od ECSON WALDES » 10 srp 2005 23:05

Tudy: to je presne to, ocem jsem psal na zacatku.


A tenhle odkaz http://www.midi-rakete.de/ger/ceinbau.htm toje presne to co mne zajima pro moje IPD CASIO VZ10m, ktery ma drsne matnej tmavej display.
Obrázek
.

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Příspěvek od Tranzistor » 03 úno 2006 14:37

Ja sice nemam zadny prispevek s podsviceni dispeleje, ale mam prosbu, jestli tedy tady nekdo z vas nema SY77 nebo SY99, tak pomoct vycucout jednu disketu. Porouchala se mi u SY77 disketovka a potrebuju jednu disketu naloadovat vycucnout po midi do SysExu abych to pak mohl nalejt to vy moji kraksny. Nebo jestli nevite, jakej soft by neumel prekonvertovat, nebo nacist SY disketu... SY Edit, SoundDiver a MusicQuest jsem zkousel, ty to neumi...
Diky moc

midimidi
Příspěvky: 30
Registrován: 13 lis 2002 15:17

Příspěvek od midimidi » 03 úno 2006 15:11

Nejjednodussi bude opravit tu disketovku. Obvykle se tam jen vytaha gumovy nahon od motorku. V nouzi nekdy pomuze dat tam obycejnou gumicku. Sice to smajda, ale data bys takhle mohl nacist.

Odpovědět