Casio wk1200

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
vrcik
Příspěvky: 10
Registrován: 14 zář 2011 18:33

Casio wk1200

Příspěvek od vrcik » 14 zář 2011 18:59

zdravim..
Měl bych dotaz ohledně toho jak bych mohl propojit trochu starší pc s klávesami casio wk1200 . De hlavně o připojení k Fl studiu 10. na keyboardu je vstup i výstup midi din5 a mam vyrabenou redukci kterou sem pouzival na gramofon z din 5 na jacka.. tak jestli je mozne to propojit timhle kablem.. ? a nebo teda jinaci moznosti?

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Casio wk1200

Příspěvek od Pytkin » 14 zář 2011 19:05

nie .. potrebujes midi kabel ku svukovej karte .. na game port ..
http://www.bigmusic.sk/roland-game-port ... =6&id=2792

alebo USB midi interface .. napriklad http://muziker.cz/pc-hardver/usb/usb-midi-cable.html

vrcik
Příspěvky: 10
Registrován: 14 zář 2011 18:33

Re: Casio wk1200

Příspěvek od vrcik » 14 zář 2011 19:13

no o tom usb propojeni vim.. ale jak to pak bude kompatabilni s fl studiem.. nebo jako jak to vubec bude vypadat v pc?
a ten game port je to stejne.. jako kdyz uz bych jeden z tech kablu mel tak co pak stim v pc?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Casio wk1200

Příspěvek od Pytkin » 14 zář 2011 19:14

no jeden z tych kablov pouzijes .. a v pocitaci sa ti nahodi midi port .. a ten si vyberies vo FL ..

vrcik
Příspěvky: 10
Registrován: 14 zář 2011 18:33

Re: Casio wk1200

Příspěvek od vrcik » 14 zář 2011 19:20

zeptam se rovnou..

v fl je na vyber v output : microsoft MIDI mapper, microsoft gs wavetable sw synth, MPU-401 a v input je jenom MPU-401 .. tak pak tam zvolim neco z toho nebo tam bude neco noveho po pripojeni..??

vrcik
Příspěvky: 10
Registrován: 14 zář 2011 18:33

Re: Casio wk1200

Příspěvek od vrcik » 14 zář 2011 19:57


Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Re: Casio wk1200

Příspěvek od Pavel Vantuch » 14 zář 2011 20:08

Tu redukci, co sis vyrobil, rovnou zahoď. Ta je ti k ničemu. MIDI posílá/přijímá "pouze" řídicí data, to že to má něco společného s audiem, to je jeden z největších omylů, se kterým jsem se kdy setkal. Tudy cesta fakt nevede.
Takže jak psal Pytkin, jsou dvě možnosti. Ta první je kabel na game port, to je na té první fotce ten oranžový 15pin nad 3,5mm audio jackama. Pak musíš ve FL vybrat MPU-401 In/Out, aby to s těma klávesama komunikovalo.
Druhá možnost je ten kabel na USB a to by se mělo objevit v systému jako novej HW.

vrcik
Příspěvky: 10
Registrován: 14 zář 2011 18:33

Re: Casio wk1200

Příspěvek od vrcik » 14 zář 2011 20:14

ok diky.. ale jako tu redukci mam na teslacky gramofon.. diamant nebo tak nejak ktery pouzivam jako zesilovac pro dva repraky.. a mam to propojene pres pripojeni na gramofon...

Uživatelský avatar
boro
Příspěvky: 369
Registrován: 27 led 2004 12:53

Re: Casio wk1200

Příspěvek od boro » 14 zář 2011 21:45

Z casia nechces tahat zvuk, vid ze ne?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Casio wk1200

Příspěvek od pavlii » 14 zář 2011 22:02

Konečně smysluplná otázka :lol: chlapci - radíte, radíte, ale o co tazateli jde nikdo nevíte :idea: Trošku logiky do toho, když se už lidi neuměj vyjádřit hned 8)

P.

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Re: Casio wk1200

Příspěvek od Pavel Vantuch » 14 zář 2011 22:42

No dobře, to ale přece na tom nic nemění. I pokud chce tahat zvuky z kompu, tak MIDI zapojit musí. Nebo se snad pletu? :wink:

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Casio wk1200

Příspěvek od Kermitak » 14 zář 2011 23:03

Treba chce do toho FL jenom nahravat zvuky z Casia.

Takze dotaz - co s tim vlastne chces delat?
1) nahravat do compu zvuky z Casia
2) ovladat z Casia soft syntaky ve FL
3) ovladat z FL pres MIDI Casio
4) vsechno dohromady :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Casio wk1200

Příspěvek od Pytkin » 14 zář 2011 23:56

tak tazatel hovori o midi .. prepojit jacky snad dokaze aj bez nas ..

jackies

Re: Casio wk1200

Příspěvek od jackies » 15 zář 2011 00:41

Buď je to nějaká legrace, nebo raději nechci vědět co za otázek padne po téhle zodpovězené.

James L.
Příspěvky: 340
Registrován: 19 dub 2010 11:13

Re: Casio wk1200

Příspěvek od James L. » 15 zář 2011 08:44

boro píše:Z casia nechces tahat zvuk, vid ze ne?
A není to tak trošku jeho věc? Né že by vám do toho něco bylo.

Odpovědět