Dlouhý tón po stisknutí klávesy, pomoc
Re: Dlouhý tón po stisknutí klávesy, pomoc
ramos : no je to daka chujovina v tych klavesoch .. ale priznam sa , ze SKYTEC teda vo mne nebudi moc ziadnu doveru .. ok .. ked odhliadneme od jeho zvuku .. ked stisis volume na nom , aby si nepocul jeho zvuk .. tak s pocitacom to funguje ok ? alebo aj tam sa prejavuje ten dlhy ton ?
Když vypnu zvuk na klávesách tak se ten zvuk na PC furt projevuje, na klávesách není nic slyšet, Pokud mám na klávesach zaple volume tak z kláves jdou tony jak mají jít, ale na pc to je furt dlouhé.
Tak ja už kapitulujem. Napred hovoríš že to robí na klavesach. Teraz zase že nie. Toto nikam nevedie.
Ja som to chápal tak, že mu to robí problém len so zvukmi v PC.
Ramos: Skús pozrieť cez nejaký MIDI monitor (napr. http://obds.free.fr/midimon/ ) či dostáva PC príkaz NoteOff . Keď nie, tak ???... ...buď nejaké nastavenie v klávesách (aj keď - také čosi !?!?!) alebo hajde s klávesami na reklamáciu.
Ramos: Skús pozrieť cez nejaký MIDI monitor (napr. http://obds.free.fr/midimon/ ) či dostáva PC príkaz NoteOff . Keď nie, tak ???... ...buď nejaké nastavenie v klávesách (aj keď - také čosi !?!?!) alebo hajde s klávesami na reklamáciu.
Ano mluvím o klávesách, taky přes ně hraju a mám je zapojené přes počítač a v něm zvuky. Nevím jak už to prostě vysvětlit. Př. zaplý Reason a zvuky hraju přes klávesy. Nic jiného jsem tu nepsal.
No tu píšeš o klavesach, že keď do nich das midi out, tak sú dlhé tóny. Musíš sa naučiť normálne vyjadrovať, aby bolo jasne čo chceš povedať.Ramos píše:Jo přesně tak, Interface a na klávesach MIDI IN odpojený.
Pokud mám veškré MIDI a USB s počítačem odpojené a hraju na klávesach jen přes jejích zvuky tak je všechno v pohodě, zvuky hrajou tak dlouho jak dlouho držím klávesu. A když to propojím s počítačem tak to jsou ty tony dlouhe
Riešenie tu máš už popisane od jusufa.
Jusuf: tady je screen po 3 tónech. Podle toho bych odhadl že se nedostavuje NoteOff.
http://img707.imageshack.us/img707/624/skytecmk939.png
http://img707.imageshack.us/img707/624/skytecmk939.png
Posiela to ale ALL NOTES OFF. Skús tak, že podrzis jednu klávesy a stlačis a pustís druhu. Či vtedy vyšle note off
Ano píše to úplně to samé.
Aj vtedy vysiela all notes off? Zjavne soudruzi v skytecu nepochopili midi normu.
Přesně, aji takhle to píše all notes off. Takže problém jsou klávesy jestli jsem to pochopil
Pripadá mi to zbytocne ale možno by som si skúsil požičať iné klávesy a otestoval to na nich.
Mhm - teda docela masakr, ale zjevně by se musel hrubě lišit MIDI výstup z kláves a MIDI data posílaná do zvukového modulu v klávesách (když to samo o sobě hraje OK); takhle by přece vůbec nešlo hrát obouruč například! No celkem čuňárna totok......
P.
P.
All Notes Off pred a po každaj klávese ? - riadna haluz, nemali by sme to presunúť do "Haluzoidné obrázky..." ?
Ramos, to si fakt iba stlačil tri klávesy ? O.i. tam "zaujímavo" vyzerá zmena z Channel 1 na Channel 6 a naspäť . Asi u samohrajok je možné, že najnižšia oktáva vysiela na inom kanále, ale tu u teba na Ch6 vysiela stred klávesnice (?)
Už keď budeš mať tie druhé klávesy, stálo by za to vyskúšať ich ako zvukový modul - čiže prepojiť MIDI OUT Skytec-u a MIDI IN tých "iných" kláves. Treba nastaviť príjmací kanál na "iných" klávesách na 1. Následne môžeš skúsiť, či sa rovnako správajú zvuky z "iných" kláves riadené Skytec-om. Keď áno, zase : 1. hľadať nastavenie / 2. reklamovať, vymeniť, preprogramovať ROM...
Keby to hralo so zvukmi iných kláves dobre, tak máš nejaký divný MIDI translator v MIDI-USB prevodníku, alebo v ovládači. To by sa prejavilo aj tak, že PC zvuky by hrali blbo aj s inými klávesami...
Ešte k tomu označeniu MIDI IN / OUT na prevodíku - to je ok, že to hrá, keď zapojiš MIDI IN do OUTu na Skytec-u. To je označenie z hľadiska počítača - skutočne ide o MIDI vstup.

Ramos, to si fakt iba stlačil tri klávesy ? O.i. tam "zaujímavo" vyzerá zmena z Channel 1 na Channel 6 a naspäť . Asi u samohrajok je možné, že najnižšia oktáva vysiela na inom kanále, ale tu u teba na Ch6 vysiela stred klávesnice (?)
Už keď budeš mať tie druhé klávesy, stálo by za to vyskúšať ich ako zvukový modul - čiže prepojiť MIDI OUT Skytec-u a MIDI IN tých "iných" kláves. Treba nastaviť príjmací kanál na "iných" klávesách na 1. Následne môžeš skúsiť, či sa rovnako správajú zvuky z "iných" kláves riadené Skytec-om. Keď áno, zase : 1. hľadať nastavenie / 2. reklamovať, vymeniť, preprogramovať ROM...
Keby to hralo so zvukmi iných kláves dobre, tak máš nejaký divný MIDI translator v MIDI-USB prevodníku, alebo v ovládači. To by sa prejavilo aj tak, že PC zvuky by hrali blbo aj s inými klávesami...
Ešte k tomu označeniu MIDI IN / OUT na prevodíku - to je ok, že to hrá, keď zapojiš MIDI IN do OUTu na Skytec-u. To je označenie z hľadiska počítača - skutočne ide o MIDI vstup.
Ruku na srdce. Nazov SKYTEC nebudí žiadnu doveru.