MIDI conecting Roland PC-200MK II

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
MikeD79
Příspěvky: 12
Registrován: 05 zář 2009 11:18

MIDI conecting Roland PC-200MK II

Příspěvek od MikeD79 » 10 kvě 2011 18:48

Zdravím všechny a zároveň všechny zasvěcené prosím o radu.Vím, že se to tu už asi 100x psalo, ale já jsem asi techn antitalent..... :(
Mám rád hudbu, chci dělat hudbu a tak nějak musím začít, že....tak jsem si pořídil MIDI klávesy Roland PC200MK II + MIDI - UB převodník i s indikací.V počítači jsem si nainstaloval Driver Asio4all,klávesy propojím kabelem (v klávesách MIDI OUT ->PC USB), otevřu si takový prográmek Mixcraft (tvorba hudby),nastavím si preference sound device - >ASIO,MIDI->USB MIDI.Otevřu si nějaký ten VSTi nástroj (např.JUno X2) a....a nic....indikátor na převodníku signalizuje modrou diodou nějaký pohyb (když zkouším hrát myší), ale MIDI klávesy nehrají....můžete mi prosím poradit ...?V příloze posílám nějaké skeny....co a jak pro lepší pochopení mého problému....
MIDI.rar
(90.34 KiB) Staženo 33 x

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: MIDI conecting Roland PC-200MK II

Příspěvek od Pytkin » 10 kvě 2011 21:51

Roland PC200 je midi klavesnica .. nema ziadne zvuky v sebe .. nemoze hrat .. to funguje naopak .. nemas klikat mysov .. ale mas hrat na tej klavesnici a zvuk pojde trebars z toho softwaroveho instrumentu Juno ..

MikeD79
Příspěvky: 12
Registrován: 05 zář 2009 11:18

Re: MIDI conecting Roland PC-200MK II

Příspěvek od MikeD79 » 10 kvě 2011 22:22

to je mi jasné,jenže když mačkám klávesnici Roland tak se nic neděje....nevím jak se mají nastavit Asio ovladače.....používám třeba i Cubase a tam ani tyhle midi klávesy nejsou uvedené (v seznamu jsou asi 30různých kláves, ale Roland PC-200 tam nejsou uvedené).....

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: MIDI conecting Roland PC-200MK II

Příspěvek od Pytkin » 10 kvě 2011 22:49

midi s asio ovladacmi nijak nesuvisi .. hlavne si vsimaj v transport bare cubasu , ci ti tam blika aktivita midi ..
na ten midi interface si naintaloval driver ?

MikeD79
Příspěvky: 12
Registrován: 05 zář 2009 11:18

Re: MIDI conecting Roland PC-200MK II

Příspěvek od MikeD79 » 11 kvě 2011 15:20

no ovladače mám, v cubasu se mi nic neukazuje...
ještě otázečka...když mám třeba virtuální nástroj Korg M1 co mám nastavit v záložce Audio Device,pak v záložce MIDI seting?Zkoušel jsem různé nastavení, ale pořád se mi ukazuje - Failed to Open the MIDI Device
už nevím co a jak... :x

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: MIDI conecting Roland PC-200MK II

Příspěvek od Pytkin » 11 kvě 2011 16:32

chces to pustat mimo cubase hej ? teda standalone mode .. v audio vyber asio4all driver .. v midi si vyber ten midi prevodnik , co tam mas pripojeny .. ak hadze failed to open midi device , tak ho nemas pripojeny alebo nemas dobre nainstalovany ten driver ..

MikeD79
Příspěvky: 12
Registrován: 05 zář 2009 11:18

Re: MIDI conecting Roland PC-200MK II

Příspěvek od MikeD79 » 11 kvě 2011 17:41

jj..díky...hlášku mi to nehodí, ale klávesy stejně nevydají ani hlásku v audio device si dám ASIO4ALL,driver je asio4all v2,samplink rate 44100hz,outchanel je audie rear output1,cloksource je big ben,out legacy je 18ms,v záložce MIDI seting jsou midi in device device1,device2,device3,clock master...tak jsem dal do device 1 USBMIDI a do clockmaster taky USBMIDI-nic jiného tam nebylo na výběr....takto to mám, hlášku mi to nedá,ale klávesy nehrají...mám mít repro na klávesách nebo na pc já je mám na pc a v klávesách mám midi out zastrčeno do midi out...je to tak správně?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: MIDI conecting Roland PC-200MK II

Příspěvek od Pytkin » 11 kvě 2011 18:17

midi out na klavesach musis dat do MIDI in na PC ..

MikeD79
Příspěvky: 12
Registrován: 05 zář 2009 11:18

Re: MIDI conecting Roland PC-200MK II

Příspěvek od MikeD79 » 11 kvě 2011 18:21

no já mámtakovej ten kabel na jedné straně USB a na druhém konci Midi out a Midi in, a USB mám samo že v pc a v klávesách mám konec popsnej jako Midi out do zdířky Midi out v klávesách (jiná už tam není je tam jen 1.)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: MIDI conecting Roland PC-200MK II

Příspěvek od Pytkin » 11 kvě 2011 21:29

skus do midi out na klavesach dat ten druhy patkolik .. ak to nejde ..

MikeD79
Příspěvky: 12
Registrován: 05 zář 2009 11:18

Re: MIDI conecting Roland PC-200MK II

Příspěvek od MikeD79 » 11 kvě 2011 22:36

Pytkin píše:skus do midi out na klavesach dat ten druhy patkolik .. ak to nejde ..
zkusil sem to....také nepomohlo....už fakt nevím...co kde nastavit...jinak v MIDI - OX mi hlásí 1outputdevice a 0inputdevice, když odpojím kabel tak mi hlásí 0 input i output device takže nějaká aktivita tam asi bude,jen nevím jestli ten keybord má být jako output nebo jako input....?V cubase mi neukazuje ni,pokud spustím nástroj třeba Korg M1 nastavím si asio4all a device USBMIDI tak také nic nepřehrává.... :x ,už mne nic víc nenapadá co s tím...je možné že ten keybord je poškozen nebo co nevím.....

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: MIDI conecting Roland PC-200MK II

Příspěvek od Pytkin » 11 kvě 2011 22:49

skorej mas zle nainstalovane tie drivery .. v cubase je v nastaveniach zalozka midi .. kolko a akych portov tam vidis .. najlepsie sem hod sceenshot ..

MikeD79
Příspěvky: 12
Registrován: 05 zář 2009 11:18

Re: MIDI conecting Roland PC-200MK II

Příspěvek od MikeD79 » 11 kvě 2011 23:17

Pytkin píše:skorej mas zle nainstalovane tie drivery .. v cubase je v nastaveniach zalozka midi .. kolko a akych portov tam vidis .. najlepsie sem hod sceenshot ..
tak v cubase mi nic nedetekuje viz screen....
Clipboard01.jpg
Clipboard01.jpg (54.02 KiB) Zobrazeno 1233 x
Clipboard02.jpg
Clipboard02.jpg (192.69 KiB) Zobrazeno 1233 x

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: MIDI conecting Roland PC-200MK II

Příspěvek od Pytkin » 12 kvě 2011 01:26

v cubase najdi nastavenia a tam hladaj midi porty .. to co si sem dal su midi funkcie ..

MikeD79
Příspěvky: 12
Registrován: 05 zář 2009 11:18

Re: MIDI conecting Roland PC-200MK II

Příspěvek od MikeD79 » 12 kvě 2011 16:45

myslíš tohle...
Clipboard011.jpg
Clipboard011.jpg (252.74 KiB) Zobrazeno 1182 x

Odpovědět