MIDI / sampler / loop / NoteOn.Off / HELP

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

MIDI / sampler / loop / NoteOn.Off / HELP

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 03 led 2010 12:22

Chcel by som poprosit o radu ohladom MIDI, konkretne:
- ako mám naprogramovat midi klávesy aby na prvé stlačenie klávesa poslala Note On, a na druhé stlačenie Note Off (príp. Note On s velocity 0).. prípadne poslat Note Off inou klávesou ???
- či sa to vlastne dá ..? :?:
- ide o to že mám v sampleri sample, ktoré mám v sampleri zaloopované, ked držím klávesu tak loop stále ide, zastaví ked klávesu pustím, ale ja chcem aby ten loop pokračoval aj po pustení tej klávesy a zastavil až pri dalšom stlačení.. :?:
Dík.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: MIDI / sampler / loop / NoteOn.Off / HELP

Příspěvek od Pytkin » 03 led 2010 15:57

no .. ale v com to programujes ? v C++ ? v assembleri ?

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: MIDI / sampler / loop / NoteOn.Off / HELP

Příspěvek od Kermitak » 03 led 2010 16:14

Pytkin píše:no .. ale v com to programujes ? v C++ ? v assembleri ?
WTF? :))))
RP: no to asi budes muset mrknout do manualu ke svymu kontroleru, jestli to jde. Pripadne v nekterych DAW jsou filtry, ktery umoznujou menit prichozi MIDI data podle potreby, na zaklade nejakych vstupnich podminek. Nevim ale, jestli se tam da nastavit tohle.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: MIDI / sampler / loop / NoteOn.Off / HELP

Příspěvek od Pytkin » 03 led 2010 16:19

kermitak : pisal ze to chce programovat .. tak zrejme v dakom programovacom jazyku .. nepise v com koknretne ..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: MIDI / sampler / loop / NoteOn.Off / HELP

Příspěvek od Kermitak » 03 led 2010 16:21

Precti si to znova :) (pripadne - nedelej blbyho)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: MIDI / sampler / loop / NoteOn.Off / HELP

Příspěvek od Pytkin » 03 led 2010 16:25

no pise :
- ako mám naprogramovat midi klávesy aby na prvé stlačenie klávesa poslala Note On, a na druhé stlačenie Note Off (príp. Note On s velocity 0).. prípadne poslat Note Off inou klávesou ???

cize potrebuje zmenit firmware v klavesach , aby posielali NOTE ON A OFF ako pise ..

ja sa ho legitimne pytam , v com to programuje .. ci ma dake SDK na programovanie firmwarov na dake klavesy ? assembler ? C++ ?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: MIDI / sampler / loop / NoteOn.Off / HELP

Příspěvek od EXCOM » 03 led 2010 16:27

Pytkin píše:no pise :
- ako mám naprogramovat midi klávesy aby na prvé stlačenie klávesa poslala Note On, a na druhé stlačenie Note Off (príp. Note On s velocity 0).. prípadne poslat Note Off inou klávesou ???

cize potrebuje zmenit firmware v klavesach , aby posielali NOTE ON A OFF ako pise ..

ja sa ho legitimne pytam , v com to programuje .. ci ma dake SDK na programovanie firmwarov na dake klavesy ? assembler ? C++ ?
no neviem ci toto bolo prave mierene na kodovanie softwaru ako programovanie :)
som presvedceny o tom ze sa pyta na CC a podobne veci ohladom midi ako namapovat klavesu midi keyboardu :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: MIDI / sampler / loop / NoteOn.Off / HELP

Příspěvek od Pytkin » 03 led 2010 16:33

no tak fesak musi napisat co konkretne chce programovat .. z jeho otazky to jaxi neni jasne ..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: MIDI / sampler / loop / NoteOn.Off / HELP

Příspěvek od Kermitak » 03 led 2010 16:35

Ale je to jasny, bud trochu realista, proste chce ty klavesy nejak nastavit.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: MIDI / sampler / loop / NoteOn.Off / HELP

Příspěvek od EXCOM » 03 led 2010 16:37

Pytkin píše:no tak fesak musi napisat co konkretne chce programovat .. z jeho otazky to jaxi neni jasne ..
ked sme sa tu davnejsie bavili o tom, ze niekto chce programovat synthetizery, tak rozhodne tu nikoho nenapadlo, ze to chce kodit v C++ alebo Assemblery... proste to pouzil v tomto duchu, to slovo programovat

netreba sa hned chytat za slovicka samozrejme, mal napisat namiesto programovat slovo namapovat.. ale to este neznamena, ze ide programovat aplikaciu :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: MIDI / sampler / loop / NoteOn.Off / HELP

Příspěvek od Pytkin » 03 led 2010 16:42

kermitak : aha .. cize kupil si auto a chce aby plynovy pedal bol brzda a brzdovy pedal bol plyn .. chapem .. s tym ale treba ist do autoservisu .. v palubnom pocitaci to nastavit nejde ..

Ale plati co som povedal .. Fesak by sa mal naucit formulovat otazky .. Ja som si fakt myslel ze programuje daky firmware , alebo aspon daky soft co zavesi na midi input ..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: MIDI / sampler / loop / NoteOn.Off / HELP

Příspěvek od EXCOM » 03 led 2010 16:46

Pytkin píše:kermitak : aha .. cize kupil si auto a chce aby plynovy pedal bol brzda a brzdovy pedal bol plyn .. chapem .. s tym ale treba ist do autoservisu .. v palubnom pocitaci to nastavit nejde ..

Ale plati co som povedal .. Fesak by sa mal naucit formulovat otazky .. Ja som si fakt myslel ze programuje daky firmware , alebo aspon daky soft co zavesi na midi input ..
ty dneska valis :)
on sa aj pyta ci sa take nieco da zrealizovat..

cize ta tvoja analogia nie je moc spravna...

EDIT : ale ja si myslim, ze to zformulovat dobre.. nie je tam naznak toho ze kodi aplikaciu tak ako si to ty pochopil... jeho asociacia vychadza z asociacie "programovat syntaky" a tam tiez predsa nevidis programovanie firmware ale "programovanie" patchu, presetu atd.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: MIDI / sampler / loop / NoteOn.Off / HELP

Příspěvek od Pytkin » 03 led 2010 16:50

no ved zrealizovat to ide v pohode .. bud si napises daky midifileter .. alebo si naprises firmawre do klavesov .. to je to najmenejej .. vykuchas klavesy .. das tam jednocipak a naprogramujes ho .. Ty hosi v cechach , ten elektroservis , ci co su to , co programuju midi krabicky .. ty by to zvladli v pohode ..

Mna by to bavilo robit taketo veci .. Mozno ked bude misko vacsi a bude ho bavit elektronika , tak sa do toho pustime ..

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: MIDI / sampler / loop / NoteOn.Off / HELP

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 03 led 2010 21:25

mal som na mysli obyčajné CC správy, alebo niečo podobné/ jednoduché.. prerábat firmware nedokážem.. ani pripájat k pc to nechcem/to už by som si rovno spravil paterny a spúštal ich kontrolerom.. skôr som myslel nejaké použitie tých Switch Control správ, niečo ako „hold pedal alebo sostenuto“, len pri hold pedal a sostenuto by som musel mat každú takúto klávesu v zvlášt kanáli, aby sa to mohlo prekrývat a takýchto tlačítok čo by sa na to dali použit mám na kontroleri len 8 a 2 už sú obsadené.. dnes som to vyriešil kompromisom – namapoval som na knoby kontroleru release jednotlivých samplov a nechávam ho naplno otvorený, ked ho chcem zastavit tak mu release celkom zavrem.. ale to mi zasa zaberá knoby a „zbytočne“ zamestnáva prsty :)
s tými klávesami priamo by to bolo lepšie, ale to sa aasi s týmto kontrolerom nedá :|
Dík za rady a sory za „programovanie

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: MIDI / sampler / loop / NoteOn.Off / HELP

Příspěvek od EXCOM » 03 led 2010 21:43

RAR : no ale to bude asi problem kedze klavesa nema priebeh od 0 do 128 ale len 0 a 1.. jedine na to pouzit aftertouch ale to si myslim by bol v celku des, a neviem co mas za midi klaves a ci ma AT, ale to by bolo chore.. to naozaj skor knob na simulaciu pedalu alebo fader.

Odpovědět