midi

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Zdeněk Šiška
Příspěvky: 13
Registrován: 11 úno 2007 15:08

midi

Příspěvek od Zdeněk Šiška » 11 úno 2007 16:07

Nemoho nebo lépe řečeno neumím spustit z Cubase 4 uložené songy(zvuky) na modulu Triton rack - v režímu multi 000-012 a výše.
Poradíte ?

Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 11 úno 2007 20:21

Měl bych několik rad pane Šiška:

1) slovosled "Dobrý den" nebo "ahoj" nějak marně hledám na začátku Vašeho příspěvku.
2) díky bodu 1) se dále nebudu rozepisovat :-)

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 11 úno 2007 23:53

... mmno ackoliv mas Poklope pravdu rada to neni ani jedna, natozpak nekolik ;-)
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 12 úno 2007 00:27

to safa: ... mmno, tys těch rad taky moc nevyplodil :D

Zdeněk Šiška
Příspěvky: 13
Registrován: 11 úno 2007 15:08

Příspěvek od Zdeněk Šiška » 12 úno 2007 12:21

Takže tedy znovu!
Dobrý den přátele.mám problém jak spustit z Cubase 4 multi programy na triton rack.

Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 12 úno 2007 12:43

Ahoj :-)
Zkusils najít na netu nějakej doplněk pro Tritona do Cubase? Někde u Korga by to mohlo bejt.
Teoreticky by to mělo jít, jestli chápu o co ti jde. Možná bys to mohl víc popsat. Jedna věta je asi málo :-)

Zdeněk Šiška
Příspěvky: 13
Registrován: 11 úno 2007 15:08

Příspěvek od Zdeněk Šiška » 12 úno 2007 13:19

Dobrý den!
Popíši podrobněji.V cubase mám udělané a uložené midi skladby na několika midi kanálech. Triton rack používám zatím pouze jako zdroj zvuků.To znamená že přiřazuji k těmto skladbám přesněji řečeno midi kanálům v cubase zvuky, efekt atd.
Toto nastavení uložím v tritonu do multi 001 a více.-protože těch songů mám udělaných více musím při každém nově otevřeném songu v cubase
kolečkem na tritonu rack najít multi program odpovídající této skladbě a
potom přehrát.Chtěl bych aby při spuštění skladby cubase automaticky
spustil přiřazený multi program. (asi by to měl být sysex příkaz) Díky.

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 12 úno 2007 13:37

mozna mas v Cubase aktivovan filtr na sysexy.

Zdeněk Šiška
Příspěvky: 13
Registrován: 11 úno 2007 15:08

Příspěvek od Zdeněk Šiška » 12 úno 2007 15:28

ahoj!
celkem vím coje filtr ale nemám tam i tak vůbec žádný příkaz jedinej příkaz který nahrám do cubase je při přepnuti triton multi program 000 na 001 nebo 002 na 001 nahrají se program chang na všech 16 midi kanálech včetně volume aft.atd i na těch které nepoužívám.Dostal jsem radu že mám nahrát přepínání mezi combi - multi mezi program - multi a nic se nenahrálo. Dík

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 12 úno 2007 15:32

dete do haje s tim zdravenim :)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Vey
Příspěvky: 475
Registrován: 19 čer 2003 12:44

Příspěvek od Vey » 12 úno 2007 15:47

Presne jak uz tady radil kolega peteness ... je potreba mit v pohotovosti propustnost SysEx a to jak v Cubase, tak hlavne u Tritona, kde mam pocit, ze je to defaultne vypnuty. Takze zapnout vysilani.

Zdeněk Šiška
Příspěvky: 13
Registrován: 11 úno 2007 15:08

Příspěvek od Zdeněk Šiška » 12 úno 2007 18:45

Ahoj.defaultne jsem v manualu hledal ale nenašel je to nějak jinak --- když se mi ale zaznamená při přepnutí multi 000 na 001 do cubase program change na všech 16 midi kanálech tak je to z myslím aktivované,ale ověřím si to. dík

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 12 úno 2007 18:59

Poklop píše:to safa: ... mmno, tys těch rad taky moc nevyplodil :D

OT: ... to ne, ale ja je nesliboval ;-D
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
MartinT
Příspěvky: 131
Registrován: 21 lis 2006 13:19

Příspěvek od MartinT » 12 úno 2007 19:31

Pánove prosim vas nemate odkaz jak si nastavit v Cubase SX3 midi klaviaturu..ja stim bojuju a nic porad nic..zadne VST instrument nereaguje.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 13 úno 2007 09:32

2MartinT: Input MIDI stopy nastavit na MIDI In, kam je připojená klaviatura. Příklad: M-audio Radium přes USB vytvoří v počítači po připojení port "In USB Keystation" nebo tak něco. Tudíž jeho výběrem pro MIDI stopu, která má na výstupu pověšený hociaký VST nástroj, by měla být celá akce vyřešená :-)

P.

Odpovědět