Ovládání hardware a VST nástrojů pomocí sekvenceru?

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Ovládání hardware a VST nástrojů pomocí sekvenceru?

Příspěvek od Pytkin » 06 říj 2009 15:06

jo .. kukal som navod na A37 http://lib.roland.co.jp/support/en/manu ... -37_e1.pdf .. a fakt nikde nepisu , ci sa daju patche prepinat cez midi .. vacsinou na to byva vyhradeny daky master midi channel (trebars 16) , na ktorom master prima data , ktore mu prepinaju patche .. ale v navode nic take nepisu .. smutne .. nuz .. fakt asi neviem ..
co sa tyka toho sysexu .. ten len prepise celu pamat patchov .. cize je to nepouzitelne na to co chces .. to neposiela realny buffer .. aj keby poslalo , tak pochybujem ze nastroj vysle program change do midi okruhov ..
Asi ti neostava len si prepinat zvuky rucne .. je to fakt debilne , ked uz to mas akoze vsetko zautomatizovane .. ale zase az taky problem v tom nevidim ..

forgotten
Příspěvky: 10
Registrován: 20 srp 2009 14:40

Re: Ovládání hardware a VST nástrojů pomocí sekvenceru?

Příspěvek od forgotten » 06 říj 2009 16:07

že sysex poslaný z nuenda nepošle program change z A37 ven by mi nevadilo, bohatě by stačilo, kdyby v rámci aktuálně zvoleného patche na A37 přepsal vysílací kanál zóny klaviatury. tohle na něm sysex udělá, ale zatím mi to jde jen ze standalone sysex editoru a navíc je tam ten problém, že změněné nastavení vidím až po "cvak na další patch cvak zpátky" proceduře. A to je na houby.
Nic nenařvu, nebudu dělat machra a budu cvakat na jednom keyboardu ručně, no problem.
Na CS6x lze tuto věc realizovat bez problémů, ta vcelku pochopitelně na MIDI In povely vč. program change akceptuje a pro snad 128 pozic v paměti nástroje lze zóny a jim přiřazené různé MIDI kanály nastavit. Nicméně z CS6x chci používat live její vlastní zvuky.
Hm hm hm .....přemýšlím zda by nešlo zapojit A-37 do MIDI In CS6x a ovládat z A-37 zvuky CS6x, prostě využít jen klaviaturu A-37+event. onboard kontrolery. A na CS6x nastavit u používaných zvuků zónování klaviatury s různým přiřazením MIDI kanálů, dát local Off a z klaviatury CS6x ovládat právě VSTčka....A do CS6x krmit ze sekvenceru příkazy program change - na dalším programu mít u zóny jiný MIDI kanál a tedy i jiný VST nástroj, ale zároveň i požadovaný interní zvuk CS6x ovládaný z A-37. Ale to už možná melu moc věcí dohromady s opomenutím nějaké základní pravdy kvůli které to nepůjde :-)
Promyslím to, něco vyzkouším, rezignuji a budu šťasten....

Díky za zájem a inspiraci.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Ovládání hardware a VST nástrojů pomocí sekvenceru?

Příspěvek od Pytkin » 06 říj 2009 21:03

no to chce popozerat co sa da ponastavovat v tom CS6x .. nepoznam to ...

montek
Příspěvky: 47
Registrován: 16 kvě 2007 23:01

Re: Ovládání hardware a VST nástrojů pomocí sekvenceru?

Příspěvek od montek » 06 říj 2009 23:00

forgotten píše:.....
Promyslím to, něco vyzkouším, rezignuji a budu šťasten....

Díky za zájem a inspiraci.
Ahoj.Midi moc neovládám, ... napadlo mě, možná vyzkoušet pořadí zapnutí jednotlivých nástrojů.
... měl jsem kdysi problém s midi kontrolerem BCF 2000 + NI B4II + klávesy - totiž někdy mě nefungovali motorizované fadery u BCF ( všechno ostatní šlo bezva). No zjistil jsem pak, že je důležité správné pořadí zapnutí přístrojů - u mě konkrétně to funguje tak že (Stad-alone): klávesy pak BCF a nakonec VSTi B4II.
(V Cubase to pak mám konfigurované s Midi-OX)
Tak se měj.
Roland BK-5, Presonus FireStudio,Cubase 7.5,Studio One 2,BCF2000, etc ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Ovládání hardware a VST nástrojů pomocí sekvenceru?

Příspěvek od Pytkin » 06 říj 2009 23:55

montek : toto je ciste midi .. to je uplne jedno v akom poradi sa to pozapina ...

montek
Příspěvky: 47
Registrován: 16 kvě 2007 23:01

Re: Ovládání hardware a VST nástrojů pomocí sekvenceru?

Příspěvek od montek » 08 říj 2009 20:37

Pytkin píše:montek : toto je ciste midi .. to je uplne jedno v akom poradi sa to pozapina ...
Jasně. Já reagoval na to co kdyby náhodou ...

Tak čao.
Roland BK-5, Presonus FireStudio,Cubase 7.5,Studio One 2,BCF2000, etc ..

Odpovědět