Poraďte prosím s výběrem soft.sekvenceru

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12695
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Příspěvek od dendy » 26 led 2006 08:51

Solarfall píše:jasne ;)

cubase bez dvoch monitorov nie je lambada :P
ale ako si aj ty povedal a ja sa tym riadim aj pri babach... treba sa najst taku ktorej chyby si ochotny tolerovat, pretoze ziadna nie je perfektna :mrgreen:
jooj keby som nasiel tak dokonaly hudobny soft ako je moja Draha tak to by som bol spokojnyyyy :))) aj ked zase este sme spolu len 6r takze mozno casom nechaje chyby objavim :))

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 26 led 2006 08:52

Solarfall píše:je ableton vhodny aj na ovladanie hw nastrojov? sa mi mari ze dokaze ovladat len jeden midi port... (opravte ma) a jeho sekvencer nie je z tych najvybavenejsich....

ja som mal tiez FL otvorene kvoli otestovanie v6 a mna to zas usvecilo ze som urobil dobre ked som presiel na cubase :mrgreen:

ak bude robit v cubase iba midi tak to nebude imho take zlozite...

btw: nechcem byt hnusny ale este si pamatam z dob orbitvehicle ako dendy vyhlasoval FL za hracku ;)
vacsie mnozstvo MIDI portov nie je pre Ableton Live problem. celkova midi implementacia Live 5 je nadpriemerna a okrem chybajucich hromadnych editacnych sablon nie je o nic slabsia ako v Cubase

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 26 led 2006 09:58

solar: s audiotrekmi sa vo FL robi velmi rychlo a pohodlne a hlavne nepouzivaju ziadne temporary subory, trebars v cooledite som nikdy nevedel co uz je ulozene, co nie je, kde to je ulozene a tak... fl si vzdy najskor zapyta nazov a cestu na kazdy rezanec, je to sice zdrzujuce ale vysledok je poriadok na disku a plna kontrola. tiez sa lahko striha, dorovnava, pitchuje a tak... co ma serie je ze nie je na audioclipy lock a casto s nimi nestastnou nahodou pohnem... automatizacia je tiez dost luxusna a velmi jednoducho sa s nou pracuje.
a inak suhlas, 3.14 bola oproti vtedajsiemu reasonu a buzzu somarina, mne ale ako syntakovemu zelenacovi stacila (predtym som pouzival jedine cooledit na nahravanie demacov normalnej zivej kapely, booze to bolo strasne, jak sme s tym bojovali, hehe)

jo a diky za vrelu obhajobu, tusim si koledujete o flam, ked dojdem do blavy, hehe

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 26 led 2006 10:06

fakt je ze som skoncil s loopsami kdesi pri 4.5 ... automatizacia bola pre mna fest neprehladna, casto som nevedel ci sa mi nieco automatizuje alebo nie.. groove grid sa neda nastavit urcite ani teraz. tie audiotracky som priznam sa prilis neskusal...

kym ale fl nezmeni filozofiu aranzovania trackov ( a to sa asi nikdy nestane) tak sa tam nevratim aj keby bolo vsetko ine lepsie...

jednoducho sa mi na nom nahovno robili cele pesnicky a v cubase mi to ide super...

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12695
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Příspěvek od dendy » 26 led 2006 10:07

:))

suhlasim praca s audiostopami je fajn.. ten lock snad vyriesia ako update ono z programatorskeho hladiska to neni az tak problem takze znad im to niekdo z registrovanych userov napise :)
FL sa pomaly a isto blizi k tomu softu, ktory si raz kupim :) este nech doladia par drobnosti a dostanu odomna peniazky :)

Pavlík

Příspěvek od Pavlík » 26 led 2006 10:28

Díky za rady...chci ten sekvencer vážně jenom pto nahrávání z masteru,tzn.co nejméně klikání myší!..hlavně dobrá komunikace,možnost kvantizace apod. Ten Cakewalk jsem zmiňoval proto,že vím,že do něho jde sehnat čeština a zdá se mi takový "příjemný na pohled" - jek je složitý,nevím...Musím přiznat,že o SW jako je Ableton nebo FL jsem vůbec neuvažoval, myslel jsem,že je to právě spíše pro DJ pro práci v PC a ne moc s klávesama,ale pokud to tak není,tak díky za upozornění. A co Pro tools?

pete ness

Příspěvek od pete ness » 26 led 2006 10:34

na nahravani a editaci audia by se ti hodil i Samplitude. Podle me nejjednodussi a nejschudnejsi reseni je Cubase.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 26 led 2006 10:39

Pavlík píše:A co Pro tools?
vyborne riesenie... za 18000Sk mas zvukovku aj legalny soft, ktory je podla mna vynikajuci...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 26 led 2006 11:11

pavlik: protools nejde na hocakom hardveri, potrebujes bud zvukovku od digidesign (fuj, predrazene) alebo od m-audio (musi podporovat m-powered, pozri ich web). ale toolsy a cubase je jedna trieda, opat je to full profi daw. ja ti tiez radim zabojovat s cubase, potom nebudes mat ten problem ucit sa zasa nieco ine (i ked karli tiez nedrzi prilis tradiciu a cubase sx a vst su dost odlisne v mnohych veciach). ak mas modul a potrebujes hodne midi ficur, tak hracicky s jednoduchym ovladanim ti nebudu vyhovovat

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 26 led 2006 11:16

snad este, vyskusaj jazz++
co je free open source midi sekvencer, vie sysex, vie hodne a je dost jednoduchy aby som si s nim poradil aj ja... akurat nevie noticky, len piano roll... neviem aku formu zapisu pozadujes. a samozrejme audio z modulu budes aj tak musiet nahravat do dacoho ineho (samplitude, wavelab, audition etc)


http://www.jazzware.com/

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 26 led 2006 11:26

kexik píše:pavlik: protools nejde na hocakom hardveri, potrebujes bud zvukovku od digidesign (fuj, predrazene)
kexik ale pokial zvazis, ze za 18000 mas zvukovku aj originalny a leganlny soft, ktory je okrem toho pro tools, tak to nie je take drahe. kamarat to ma v studiu a dost dobra zalezitost

Pavlík

Příspěvek od Pavlík » 26 led 2006 15:57

To by možná bylo řešení,s tou zvukovkou,tu chci totiž pořídit také...zatím mám jenom notebook bez zvukovky. Co to je za značku,Dano, a co si o ní myslíš,z hlediska mých potřeb, tzn. z 90% nahrávání z modulu?

Uživatelský avatar
Jindy
Příspěvky: 641
Registrován: 24 led 2006 13:28

Příspěvek od Jindy » 26 led 2006 16:06

pavlík: no já bych ti samozřejmě doporučil fl studio...ale to samotné je ti bez loopů/beatů celkem na nic. Já už cizí loopy nepoužívám, ale dělám je teď hlavně v Reaktor 5, kde si vybereš třeba nějaký tovární preset a můžeš ho upravit nebo uděláš úplně nový. Jednoznačně ti doporučuju třeba vygenerovat pár loopů z Reaktoru a ty pak střídat ve fruity přes playlist a to celé zase vygenerovat, je to good řešení.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 26 led 2006 16:07

dano, o com hovoris? o mboxe? ci audiophile+mpowered?
pavlik: m-audio toho vyraba hodne a su to hodne v pohode veci. viac ti povie poshook, je to velky fanda FW audiophile .)

Uživatelský avatar
Jindy
Příspěvky: 641
Registrován: 24 led 2006 13:28

Příspěvek od Jindy » 26 led 2006 16:11

kexik: jojo, m-audio i evolution jsou skvělé firmy...

Odpovědět