Prosím poraďte,jsem lajk

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4590
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 18 led 2006 16:31

no vida mix je 5-kanalovy, zrejme mysleno pro dva gramce a jeden mikrofon. Klavesy jsou jen master, takze na zivo by 4-kanalova zvukovka teoreticky stacila.

Pokud chces dat za zvukovku 5 az 15 tisic, tak ja jsem co se tyce zvuku spokojenej s Presonus Firebox - 9500, firewire, 6 vystupu.
Dalsi volba je treba EMU-1616 za cca 12500, PC-MCI, 6 vystupu.

Uživatelský avatar
komor
Příspěvky: 112
Registrován: 09 dub 2004 13:06

Příspěvek od komor » 19 led 2006 07:28

Tamango píše:to je "geniálny" názov problému "Prosím poraďte,jsem lajk" ... asi si ho osvojím ... :lol:
... ja som tiež lajk, ale toto by ma nenapadlo ...
ot: tak si to dej do podpisu :idea:

Uživatelský avatar
Tamango
Příspěvky: 103
Registrován: 13 úno 2003 08:44

Příspěvek od Tamango » 19 led 2006 08:01

komor píše:
Tamango píše:to je "geniálny" názov problému "Prosím poraďte,jsem lajk" ... asi si ho osvojím ... :lol:
... ja som tiež lajk, ale toto by ma nenapadlo ...
ot: tak si to dej do podpisu :idea:
nehovor dva krát ... :wink:
Nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť ešte horšie ...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 19 led 2006 09:28

amorph: klavesy musia mat vlastny routing, inak si ich budes fejdovat spolu s podkladmi... na hentom mixe budu musiet byt mono, alebo treba vymenit aj mix...

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4590
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 19 led 2006 12:51

Kexik: to je jasne. Ma 5 vstupu na mixu (1 mono mic predzesilenej), takze tam proste muze poslat 2 stereo veci. To jsou napriklad 2 gramce a mikrofon a nepredpokladam, ze by zacatecnik do mixovani na gramofonech jeste hral na klavesy. A naopak, pokud bude hrat na klavesy, tak klavesama rizena vec obsadi jeden stereo par, druhy ma na podklad a opet jeden mono kanal na mic. Ja v tom problem nevidim.

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 19 led 2006 13:04

vzdyt ma snad 9 vstupu ne? 4xstereo a 1x mic nebo snad ne?
http://www.x-tremedjteam.wz.cz/technika/beh.php

Fado

Příspěvek od Fado » 20 led 2006 16:18

Děkuji za typ zvukovky,ale jak to mám pak všechno propojit...používám program Ableton Live 5 a Reason 3.. a chtěl bych docílit,aby smyčky vytvořené v těchto programech byly rozděleny do šavlí u mixu.. co k tomu potřebuji??Asi nějaký kontroler??

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 20 led 2006 16:42

ziadny kontroler (i ked ten ti iste pomoze pri live), proste si v abletone posles kazdy slot so sluckami na iny vystup zvukovej karty (nebudes vidiet len dva kanaly ako teraz, ale trebars 8, proste tolko kolko vie karta vystupov). zvukovu kartu prepojis s mixom jednoducho tak ze kazdy vystup z karty pojde do "svojho" vstupu na mixe...

kontrolerom len ovladas virtualne knofliky v softveri (cize nemusis ich tocit mysou ale knoflikom kontrolera), cize nie je bezpodmienecne nutny (ale live si bez neho neviem moc predstavit)

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4590
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 20 led 2006 16:45

Fado: Kontroler = ovladac pro rizeni MIDI dat <= tvoje klavesy.

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 20 led 2006 17:24

kup tu EMU-1616, budes mit 3x stereo z compu pres emu 1616 do prvnich tri stereo savli mixu, do ctvrty stero savle prdnes klavesy a zbyde ti jeste mikrak na juchani. dal z emu 1616 si propojis MIDI IN/OUT dvema petikolikovejma snurama s klavesama.
Casem muzes dokoupit nejakej ten kontroler na ovladani abletonu, ale pokud ti do zacatku staci jenom michat na mixu pomery savli z predmichanejch smicek treba, tak do zacatku se to asi chvili da prezit bez kontroleru, casem ho dokoupis, treba behringer bcf nebo bcr 2000 se da sehnat od 2 litru, to pri tvym velkym financnim rozptylu mozna nekam vtesnas jeste k ty zvukovce, ale tou zacni a nez prijdes na to k cemu co je a jak se co ovlada a co vlastne chces delat, tak si dej chvili pohov a makej na muzice a ziskavej praxi, nekupuj blbosti ktery nevis k cemu sou, akorat si zadelavas na dalsi podobnej klub :wink:

takze, kup emu 1616 (12500,-)
http://shop.audiopro.cz/index.php?typ=ARA&showid=121
k tomu 6x audio kabel s odpovidajicima konektorama, predpokladam velky jacky ze zvukovky a cinche z mixu, 2x petikolikovy snury na midi (kabely celkem baj voko 500,-) takze to mas celkem za 13 litru a trada tvorit.
http://www.behringer.com//DJX700/djx700_rear.jpg

drzim palce

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 20 led 2006 20:35

kexik píše:pacia sa mi prevodniky v 1616 a popravde aj pcmcia... ked tu citam kolko je problemov s fw... i ked pcmcia je zjavne vybehove rozhranie a o par rokov asi nebude noutbuk co by ho mal

potom je tu este presonus firebox a co este? neni toho zas tak moc...
potom je tu este Focusrite Saffire. a ma dost vystupov (no len 2 vstupy),
ale netusim co je v nom...ta emu ma aspon ok prevodnikove chipi (aj ked asi ma dost zly obvod okolo nich..aspon podla tych grafov to tak vyzera...od 10 KHz ze ide frequency response postupne uz dole az do -0.5 db je trochu divne)
...a kto ma byt k notebooku pripojitelna zvukovka, tak mi nic moc viac nenapada...

Odpovědět