Prosím poraďte,jsem lajk

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
FADO

Prosím poraďte,jsem lajk

Příspěvek od FADO » 18 led 2006 12:12

Ahoj, měl bych jednen problém. Mám PC, klávesy, mix a potřebuji všechno tohle mezi sebou propojit,abych v závěru ovladal na mixu( zvuky do jednotlivých šavlí) a vůbec nevím jak?Něco jsem četl, že potřebuji nějaký kontroler...nejlepší by bylo pro mě nějaké schéma a nebo vypsat mašiny, které k tomu potřebuji.... Děkuji předem za ochotu..

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 18 led 2006 12:18

Takze aby jsi mohl propojit MIX a PC, tak porebujes vicekanalovou zvukovku. Tu pak jednoduse propojis audio kabelama s mixem. Aby jsi mohl propojit klavesy s PC tak potrebujes midi interface, ten bejva skoro na vsech zvukovkach... Nektere klavesy se daj propojit prez USB...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 18 led 2006 12:24

fado: najskor si ujasnime, co chces robit, ci nahravat muziku, alebo hrat live veci z kompu + zivy klaves. a tiez napis aky mix, aku zvukovku atakdalej.

Fado

Příspěvek od Fado » 18 led 2006 14:22

Chtěl bych to mít určený na Live hraní a zvukovku mám interní, jelikož mám notebook,zvukovku bych chtěl koupit,ale nevím jakou,aby mi rozdělila kanály do mixu.Jestli můžete, tak mi napište nějaké příklady produktů...Děkuji

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 18 led 2006 15:17

jo, takze potrebujes 8out zvukovku s midi, najlepsie fw alebo cardbus... bez nej to nepojde, napis aku by si si predstavoval cenu.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4590
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 18 led 2006 15:25

kexik: proc zrovna 8out? Jestli ma 2kanalovej mixacek, tak mu staci 2out.

Fado: mel bys asi nejdriv upresnit parametry tech tvych zarizeni. Treba co je to za mixak, na co ho chces pouzivat (budes treba pouzivat i vstupy - mikrofony, analog nastroje?) a to same u klaves (budes je mit pouze jako master keyboard pouze na midi, nebo z nich pojedes i nejaky zvuk?). Jinak tezko radit naslepo.

Uživatelský avatar
Tamango
Příspěvky: 103
Registrován: 13 úno 2003 08:44

Příspěvek od Tamango » 18 led 2006 15:27

to je "geniálny" názov problému "Prosím poraďte,jsem lajk" ... asi si ho osvojím ... :lol:
... ja som tiež lajk, ale toto by ma nenapadlo ...
Nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť ešte horšie ...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 18 led 2006 15:36

amorph: videl si dvojkanalovy mixacek? ja teda este nie... nejde o pocet busov, on ide robit live... vystupy z pc do mixu a hybat supatkami, comprende? 4 out zvukoviek moc nie je, 8icka je akysi standard

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4590
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 18 led 2006 15:44

Ok, s dvema kanalama jsem to opravdu podstrelil, to by asi nemelo moc smysl:) Ale 4 uz jsou celkem realne a k nim treba takova delta. To mi prijde do zacatku v pohode. Nebo ne?

Nicmene chtel jsem tim spis naznacit, ze tazatel musi nejdriv ten pocet kanalu specifikovat a pak ma smysl radit.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 18 led 2006 15:56

no to jo... mne ale pridu aj 4 kanaly malo, to je vlastne len ekvivalent dvoch gramcov, co s tym? uvazujme len crossfade dvoch trackov + zivy klaves do nezavislych dvoch kanalov a hned treba 6... a ked 6, tak to uz rovno 8 :)
tiez sa da kupit nieco s adatom a neskor kanaly namnozit

FADO

Příspěvek od FADO » 18 led 2006 16:10

No mám klávesy Evolution 461 a mix Behringer DJX 700. A do té zvukovky bych tak dal 5 - 15000,ale do externí.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 18 led 2006 16:14

FADO píše:A do té zvukovky bych tak dal 5 - 15000,ale do externí.
:lol: :lol: to ako keby som povedal ze do nejakeho auta vrazim tak 50 000 až 450 000 /nadsadene/.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 18 led 2006 16:22

mna hned napada e-mu 1616m... ma 6x out a adat, takze sa neskor da namnozit na 14 out, ma slusny stereo preamp + 4x line in
cpe sa do pcmcia ale ma samozrejme breakout box... a stoji tych 15

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 18 led 2006 16:28

kexik nebolo by lepsie FireWire 1814?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 18 led 2006 16:31

pacia sa mi prevodniky v 1616 a popravde aj pcmcia... ked tu citam kolko je problemov s fw... i ked pcmcia je zjavne vybehove rozhranie a o par rokov asi nebude noutbuk co by ho mal

potom je tu este presonus firebox a co este? neni toho zas tak moc...

Odpovědět