Cim /ako/ nazvucit klavir?

Mikrofony a předzesilovače
gunsenroses
Příspěvky: 21
Registrován: 07 říj 2006 22:06

Cim /ako/ nazvucit klavir?

Příspěvek od gunsenroses » 07 říj 2006 22:34

ptoreboval by som nazvucit ako pianino tak aj kridlo , ale o to nejde ..
rozpocet : cca 30 tis Sk
co? : 2x mikrofon + 2 channel mikrofonovy predzosilovac

cenne su pre mna rady ohladom zvucenia klavirov a nejake tie typy na mikrofony , kt sa hodia na zvucenie klavira...

ake su zatial moje typy : Oktava mk 012 vs. Sennheiser e914 -> viem ze ten sennheiser ma v "naplne prace" aj klavire, neviem ako je to s tou Oktavou
rad si necham poradit aj nejake ine mikrofony

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 08 říj 2006 10:21

beyerdynamic vyraba zaujimavy mic - http://www.beyerdynamic.com/cms/Special ... 42f73c83c6

(ale skusenost s tym nemam...)

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 08 říj 2006 10:54


matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 08 říj 2006 10:59

co jsem kdy byl s klavirem spokojen, tak byl nahravanej na 4 mikraky... 2 maly kondenzatory kus za klavirem pro prostor a 2 maly kondenzatory zblizka cumici na struny (umisteni si uz uplne presne nepamatuju, ale zalovim ve fotkach).

Oktavy 012 by mely fungovat bre. My to snimali neumannama km84 a z dalky budto U87 nebo U47fet parem, ale nemyslim, ze by bylo nutny schanet zrovna tyhle kousky. Dulezita je akustika.

Jako zlou zkusenost mam z piana, ktery nahraval ani nevim jak kamarad na akg c3000 a rode nt1000 (tj hodne nevyvazeny stereo)... a nevim jak to umistil, ale ta nahravka byla dost nepouzitelna... nejspis kvuli nejakejm prvnim odrazum, cely to bylo takovy rozmazany necitelny plochy a s divnou barvou. Jakejkoli zasah EQ nebo comp nic nevylepsoval, nelecil, neresil... spis naopak. Neco jsem pak byl nucenej poschovavat nekam dozadu do mixu, ale dopredu to neslo ani nahodou.

A co se predzesiku tyce tak bych byt tebou vyzkousel DAV dvojkanal, je to nejlevnejsi hiend ;-) a za to co mas by se mel dat poridit.
Naposledy upravil(a) matucha dne 08 říj 2006 11:19, celkem upraveno 1 x.

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 08 říj 2006 11:16

Obrázek

a tady obrazek... zkouseli jsem tenkrat neumana oproti rode nt5... nt5 se mi popravde na tom pianu moc nelibil, mam rad kulatej zvuk klaviru a to ta nt5 moc nedelala, u jinejch veci mi ta nt5 vubec nevadila, ale tady jo.

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 08 říj 2006 12:08

Oktávám bych docela věřil. Zejména po poslechu tohoto srovnání http://hermannplatzer.at/tontechnik.htm Nezní úplně jako Schoepsy, ale vzhledem k tomu, že jsou cca 6x levnější, neváhal bych ...

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 08 říj 2006 12:13

... mmno ale nenapsal jsi jestli to chces nazvucit na NAHRAVANI nebo na OZVUCENI (do PAcka). TO je IMHO zasadni vec ...

AUM) ... k tomu Beyerovi, jestli to myslis jako PZMko na viko tak to bych asi nedel, protoze ten majk je docela tezkej a blbe by se tam fixoval (oboustranka ?) . Pod strunik to pokladat je nesmysl, to jsem zkousel a nezni to moc dobre, rekl bych spis bizardne ;-)

Pokud chces pouzit nenapadne PZM pod viko tak uplne suprove funguje DPA SMK4061 ... je to lehky, nenapadny a hraje to super.
Obrázek
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 08 říj 2006 12:15

safa: no ja s nim nemam ziadnu skusenost...len mi to tak napadlo lebo na ich webe pisu k tomu mikrofonu ze Application: Bass drum, piano, grand piano...ale netusim ze ako to mysleli...

gunsenroses
Příspěvky: 21
Registrován: 07 říj 2006 22:06

Příspěvek od gunsenroses » 08 říj 2006 12:56

safa píše:... mmno ale nenapsal jsi jestli to chces nazvucit na NAHRAVANI nebo na OZVUCENI (do PAcka).
no potrebujem to na nahravanie : mic -> preamp > Lexicon alpha -> Cubase

neviem co je "PAcko" a neviem co je PZM :(

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 08 říj 2006 13:14

No ja to taky chapal jako na nahravani (ale to ja automaticky povazuju, protoze s PA zkusenosti moc nemam a tak tak ani neuvazuju ;-).

Jo ale jednou v akropoli sem neco mel s PZM v pianu a nebylo to "priserny" na to ze to bylo mono ;-). Nicmene "nazivo" je fakt jinej svet.

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 08 říj 2006 13:54

... aha ok, ale nema Lex Alpha v sobe uz MIC preampy ? Jo nema, to je lambda ... aha ;-)

Mmno jestli to ma byt solo piano tak se to tu A/ uz nekde resilo (to bylo tusim piano a klarinet), takze pohledej. Pak zalezi do ceho to ma bejt, pokud to ma bejt do kapely pak staci sussi zvuk dvojickou zblizka tak jak to ma na force Matucha, jinak bych pri otevrenym viku postavil este dalsi dvojicku na snimani prostorovejsiho (ambientniho) zvuku - to uz se ale zase asi nevejdeme do 30kSk... .

Abych si prihral polivcicku, za 10 840 Kč s DPH muzes mit tenhle luxusni parovanej parecek sE 3A i s drzakem:
Obrázek
Naposledy upravil(a) safa dne 10 říj 2006 09:23, celkem upraveno 2 x.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

gunsenroses
Příspěvky: 21
Registrován: 07 říj 2006 22:06

Příspěvek od gunsenroses » 08 říj 2006 14:15

safa píše:... aha ok, ale nema Lex Alpha v sobe uz MIC preampy ? Jo nema, to je lambda ... aha ;-)
ak ma oci neklamu, tak Alpha mic preamp ma :) ale problem je z fantomovym napajanim , co akosi nema :)

takze ja to upresnim : chcel by som nahravat cisto-> solo klavir, klasicku hudbu .
potreboval by som byt troska mobilny /mix zo sebou neplanujem vlacit/ , lebo ja sam koncertujem a nahraval by som koncerty ci moje, tak nejake tie luxusne z konzervatoria ako na Bratislavskom hrade a pod.

podla mna by sa to nejako slusne dalo nahrat aj s 2x mic .. Ako bolo spominane v tej teme o nahravani klavira a klarinetu, niekde sa to robilo takym sposobom, ze sa zavesily na strop 2 dynamicke mikrofony a nahralo to dost slusne ...
potom sa tom spomenula nejaka nahravka s nasledujucou kombinaciou -> "
"dvojice AKG C 414 B ULS, ORTF:" , sice neviem co to vsetko znamena, ale tie mokrofony boli asi dva :) a nahravka stala zato ...

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 08 říj 2006 16:36

ORTF je zpusob stereofonniho snimani... nejlepsi je provest search, myslim, ze je tak oznaceno, kdyz das dva mikraky 10-20cm od sebe na jeden bar a odklonis je par (desitek) stupnu od sebe

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 08 říj 2006 20:37

Matucho chlape ... to jsem myslel ze napises lepsi popis ORTF kdyz ma definovanou vzdalenost (17cm) i uhel (110 stupnu) ;-).

Jinak jasne, s tema dvema 414ctkama se urcite da dosahnout dobryho zvuku ovsem za 900 USD jeden (a to je este eShopova cena ze Statu a bez DPH). Leda vzit nejakej starsi ... navic je budes mit neparovany a u starsich bez zaruky.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 08 říj 2006 21:55

;-) nojo, kamo, jak sem nemel moznost tocit ve svym pokojicku skoro ani mono, tak sem nikdy sterea moc nestudoval... za hranici vagniho poznani co AB, XY, ORTF, blumlein (nebo jak se to presne menuje) a decca tree delaj. Nejsem chodici encyklo ;-) a taky mam za to, ze to clovek stejnak furt meni dle chuti a nutnosti, neni-liz pravda?

Odpovědět